mizerie in rezervor , cum il curat?
-
teos
- Junior

mizerie in rezervor , cum il curat?
am mizerie in rezervor , mi se tot infunda alimentarea , cum pot curata rezervorul? Un mecanic zice ca trebuie sa fac in partea de sus trei gauri , una pe fiecare compartiment , sa scot malul si ce-o mai fi pe-acolo , apoi sa sudez din nou .Ce parere aveti ? altfel nu se poate ?
- Ionut
- Membru Devotat

Re: mizerie in rezervor , cum il curat?
Eu stiu ca se face cu niste lanturi. Le pui inauntru si mai mici si mai mari si agiti bine rezervoru, plimbi bine lanturile prin el sa curete bine. Metoda asta stiu ca se foloseste cand ai rugina in el, dar probabil ca si cand ai mal e buna.
Stand or die.
- George
- Administrator

stai linistit cu lantzu',asta e numa' vorba! n-ai cum sa cureti cu lantul din cauza "antivalului". exista in orice rezervor niste table cu gauri,sudate dintr-o parte in alta,care sa sparga valurile,sa nu creeze destabilizarea masinii,si n-ai cum sa "dai cu lantu' dupa ele"
va trebui sa dai rezervorul jos,si sa-l speli cu ceva benzina,sau motorina,dar tre sa ai rabdare.
sau daca ai rabdare si mai mare,mergi asa cu ea,si schimbi filtrele des,poate si de 2 ori pe zi,pana se curata tot. cel mai bine pune un decantor inainte de filtre,de la dacie,si vei vedea cum se depune mizeria acolo,atat ca ala are shtutzul mai subtire decat cele de diesel,si posibil sa se infunde chiar la intrare(am patit asa)...
si apoi nu mai ai treaba,daca vei continua sa tii rezervorul cel putin jumatate plin,in permanenta.
daca se alimenteaza greu,desi ai filtre curate,scoate sorbul din rezervor si gaureste-l cu o sarma mai groasa. daca e sorb de diesel,are o sita in cap,dar daca e de benzina,n-are nimic si merge asa,doar cu schimbat de filtre.
pe dtrn,pe undeva,chiar exista povestea mea,cu patania asta...
adevarat ca mi-a facut multi draci,dar si-a revenit fara sa schimb rezervorul.
va trebui sa dai rezervorul jos,si sa-l speli cu ceva benzina,sau motorina,dar tre sa ai rabdare.
sau daca ai rabdare si mai mare,mergi asa cu ea,si schimbi filtrele des,poate si de 2 ori pe zi,pana se curata tot. cel mai bine pune un decantor inainte de filtre,de la dacie,si vei vedea cum se depune mizeria acolo,atat ca ala are shtutzul mai subtire decat cele de diesel,si posibil sa se infunde chiar la intrare(am patit asa)...
si apoi nu mai ai treaba,daca vei continua sa tii rezervorul cel putin jumatate plin,in permanenta.
daca se alimenteaza greu,desi ai filtre curate,scoate sorbul din rezervor si gaureste-l cu o sarma mai groasa. daca e sorb de diesel,are o sita in cap,dar daca e de benzina,n-are nimic si merge asa,doar cu schimbat de filtre.
pe dtrn,pe undeva,chiar exista povestea mea,cu patania asta...
ARO CLUB ROMANIA
-
costel_bv
- Membru

NU bagati lant in rezervor,de obicei sunt zincate si cu lant se duce tot zincul si imediat veti avea o sita cu multe gauri in loc de rezervor.Mai bine scoateti sonda si turnati apa fiarta ,clatiti bine si e rezolvat
-
- baciudibaciu
- Membru legendar

Cam asta ma supara si pe mine in urma cu 3 luni.Rezolvat in felul urmator: rezervor dat jos si spalat la spalatorie cu aparatul cu presiune si apa fierbinte. A iesit luna atat la interior cat si la exterior,iar de atunci nu am mai avut probleme Evident ca inainte de montare am suflat conductele si am curatat sorbul etc Succes
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- amicul
- Membru de elita

Bagati voi lanturi in ele, si o sa vedeti pe dracu dupa aia.

In interiorul rezerv sunt citeva table cu rolul de antival ( adina te ajuta sa nu ramai fara motorina la sorb, cind mai ai putina )
Eu am deja una rupta in interior, si mi-a spart si rezervorul ( cand sa rupt ).
Asa ca mai bine faceti, cum a facut:
In interiorul rezerv sunt citeva table cu rolul de antival ( adina te ajuta sa nu ramai fara motorina la sorb, cind mai ai putina )
Eu am deja una rupta in interior, si mi-a spart si rezervorul ( cand sa rupt ).
Asa ca mai bine faceti, cum a facut:
Dati un ban in plus da face.baciudibaciu wrote: Cam asta ma supara si pe mine in urma cu 3 luni.Rezolvat in felul urmator: rezervor dat jos si spalat la spalatorie cu aparatul cu presiune si apa fierbinte. A iesit luna atat la interior cat si la exterior,iar de atunci nu am mai avut probleme Evident ca inainte de montare am suflat conductele si am curatat sorbul etc Succes
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
- George
- Administrator

amiceee...haidi bree...anti nu cumva inseamna impotriva? in limba romana,zic. stiu ca ai contradictii cu ea,dar totusi,daca e antival,e impotriva valului,si nu creste cantitatea de motorina,ca tiganul cu laptele pe foc: "sporeste-l doamne,sporeste-l"...amicul wrote: In interiorul rezerv sunt citeva table cu rolul de antival ( adina te ajuta sa nu ramai fara motorina la sorb, cind mai ai putina )
citeste ce am scris eu mai sus,cum e cu valul,iar daca nu intelegi,cere-mi explicatii si ti le voi da.
ARO CLUB ROMANIA
- amicul
- Membru de elita

Sorry, dar stiu bine ce am spus acolo.
- cristi-devildnb
- Membru de elita

offtopic
ce de treaba e adina, da politia ce zice ca o tii acolo in rezervor?amicul wrote: adina te ajuta sa nu ramai fara motorina la sorb, cind mai ai putina
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
- Ionut
- Membru Devotat

Imi cer scuze cu lanturile mele, dar asa mi-o zis mai multi ... baga lanturi si agita bine, ca se duce totul, probabil cu rezervor cu tot ... 
Stand or die.
- amicul
- Membru de elita

Rezervoarele sunt compartimentate, iar peretii respectivi au rol de spargator de valuri, astfel incat combustibilul sa nu faca tangaj in rezervor.
In ceea ce priveste zgomotele produse de miscarea combustibilului in rezervor, din observatiile personale, e posibil ca intre anumite cantitati de carburant existent in rezervor, miscarea acesteia sa produca asa numita "clipocire".
Da uite am mai postat ceva gasit pe NET, netul sa traiasca, cit despre mecanici
( uni ), macar puteati sa deduceti si voi ce va interesa ( da greselile mele din ce am scris, era mai important ).
Da antival sau spargator de val tot una este. Datorita capacitati lui de 90 Litri, veti gasi in el 4 spargatoare de val ( antival ), ....................... .
In ceea ce priveste zgomotele produse de miscarea combustibilului in rezervor, din observatiile personale, e posibil ca intre anumite cantitati de carburant existent in rezervor, miscarea acesteia sa produca asa numita "clipocire".
Da uite am mai postat ceva gasit pe NET, netul sa traiasca, cit despre mecanici
Da antival sau spargator de val tot una este. Datorita capacitati lui de 90 Litri, veti gasi in el 4 spargatoare de val ( antival ), ....................... .
- George
- Administrator

amicul wrote: In interiorul rezerv sunt citeva table cu rolul de antival ( adina te ajuta sa nu ramai fara motorina la sorb, cind mai ai putina )
amicul wrote: Rezervoarele sunt compartimentate, iar peretii respectivi au rol de spargator de valuri, astfel incat combustibilul sa nu faca tangaj in rezervor.
acolo,unde,amice?! ai doua afirmatii,si trei contradictii...amicul wrote: Sorry, dar stiu bine ce am spus acolo.
ARO CLUB ROMANIA
- COSMIN D
- Membru de elita

La mobra e cu lantu bre, stia omu ceva
- ydaniel
- Membru legendar

cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita