radiator Cu vs Al
- mihai aro
- Membru Devotat

Re: radiator Cu vs Al
incep sa imi placa tot mai mult astfel de discutii care se termina cu mici intepaturi, oare chiar nu se mai poate discuta si ,,mai neutru,, daca ma intelegeti si daca omul mai face greseli gramaticale sau mai incurca unele chestii oare chiar trebuie sa atragem atentia, si dupa toate postarile jumate au fost atentionari, SARBATORI FERICITE ! si MULTA SANATATE la toti va doresc si cu aceasta ocazie
- florin75
- Membru de elita

Semne bune anu' are! 
-
costel_bv
- Membru

E de notorietate faptul ca CU este mai bun decit AL ca si conductor de electricitate sau caldura .S-a renuntat la el pt. ca era mai scump si este si in continuare.Asa cum sau cautat subtituenti pt toate metalele mai scumpe.
-
-
vstef_is
- Membru legendar

Tu mereu inchizi pentru tine subiectele... Te depasteste situatia, sau care e problema? Nu poti purta o discutie consecvent si coerent? Iti place sa pleci mereu inainte sa se lamureasca lumea?amicul wrote: Ca si alte subiecte " inchis pt mine "
N-am nimic cu greselile gramaticale, si nici cu alcoolul, ca toti mai bem cate un paharel mai ales de sarbatori... Sau cel putin asa ar trebui sa facem, ca poate ne mai destindem putin... Prea multe tensiuni pe aici...
Keo nu tot ce se inlocuieste inseamna ca este mai bun... Pe vremuri se faceau bara fatza / spate din tabla... acum din plastic... asta nu inseamna ca plasticul e mai bun ca tabla... mai ieftin da... mai usor da... mai rezistent? Eu personal pe ARO prefer o bara de aia mai de pe vremuri demult apuse decat una de fibra dintre ultimile generatii... sau barem pe cea de crosslander facuta asa... gen ARB...
In alta ordine de idei nu inteleg cum de nu este evident cat de ieftin e sa faci un radiator din aluminiu fatza de unul din cupru... mai ales ca daca se strica trebuie schimbat...asta le convine lor de minune, ce naiba, doar in aceeasi societate de consum traim, si fabricantii de masini traiesc din urma pieselor... Aluminiul se gaseste destul de usor, uite numai cate doze de bere sunt... si alea nu costa o avere...
Intru totul de acord cu aurul... a se vedea McLaren F1 - masina originala cu 3 locuri prima de acu peste 10 ani care batea 370 la ora... avea tot compartimentul motor si mai ales "hayon"u burdusit cu AUR... zic ei, asa faceau cea mai buna racire... Faptu ca batea si milionu de euro e partea a doua...
Ma rog, ca sa imi reiterez parerea mea fundamentata pe argumentele si exemplele pe care le-am enuntat mai devreme... Cupru bate Aluminiu la racire... asta cu electricu e partea a doua... depaseste sfera radiatoarelor.
- tarzy
- Membru legendar

mhai oameni buni ... bag de seama ca vi se urca Craciunul la cap ... cei cu voi ... ati tinut postul pe bune?
revenid ... parerea mea ca ar trebui sa fim un pic mai pragmatici ... ce bip conteaza ca Al e mai grozav decat Cu .... in laborator ... ptr noi conteaza cum se comporta pe masina ... FIABILITATEA ..... iar aici ... din mica mea experienta si miorele cunostinte pot sa spun ca cel de Cu bate de la mare distanta ... nu neaparat dpdv al eficientei transfgerului termic ci ptr ca se poate intretine/remedia mai ieftin si mai usor.
cei care doresc de Al am eu un radiator de aro (cand l-*am debarcat de pe masina nu "pisa" da nu dau garantie .... il dau la schimb cu unul de Cu cat de rapcigos ba mai mult .... pun si ceva pe langa (1 stilca de tuica, 1 borcan de miere la alegere)
va rog ca pe viitor sa dam atentie mai mult la ceea ce scrie fiecare si sa nu-i numaram virgulele si cratimele (asta nu inseamna ca trebuie sa uitam cu totul de gramatica)
revenid ... parerea mea ca ar trebui sa fim un pic mai pragmatici ... ce bip conteaza ca Al e mai grozav decat Cu .... in laborator ... ptr noi conteaza cum se comporta pe masina ... FIABILITATEA ..... iar aici ... din mica mea experienta si miorele cunostinte pot sa spun ca cel de Cu bate de la mare distanta ... nu neaparat dpdv al eficientei transfgerului termic ci ptr ca se poate intretine/remedia mai ieftin si mai usor.
cei care doresc de Al am eu un radiator de aro (cand l-*am debarcat de pe masina nu "pisa" da nu dau garantie .... il dau la schimb cu unul de Cu cat de rapcigos ba mai mult .... pun si ceva pe langa (1 stilca de tuica, 1 borcan de miere la alegere)
va rog ca pe viitor sa dam atentie mai mult la ceea ce scrie fiecare si sa nu-i numaram virgulele si cratimele (asta nu inseamna ca trebuie sa uitam cu totul de gramatica)
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
-
SERGHEI
- Banat

,,explicami te rog de ce se fac radiatoare din aluminiu cu BAZA de cupru, daca aluminiu preia caldura mai eficient...? Pentru ca de fapt CUPRUL preia mult mai bine caldura, si atunci javascript:void(0);
pacedaca nu ai bani de un radiator din cupru integral iei unul de aluminiu dar care are baza de cupru... ca nu-ti ajung banii... si faci un compromis..."
Frate ...cuprul cu aluminiu nu vor fi prieteni never....motivul: chestii complicate,reactii chimice electroliza..bla bla...
De ce folosim aluminiu: pt ca este ieftin si prost. O piesa din aluminiu cedeaza mult mai repede (chiar daca nu este folosita) si in felul asta supravietuieste o adevarata industrie.Nimeni nu are interesul sa faca aparate,masini etc life time...pt ca dupa 3-4 ani trebuie sa inchida sandramaua.Vrei ceva de calitate ,garantie serioasa pe viata ,este simplu dar trebuie sa detii un card ,, Platinum"....
,,Intru totul de acord cu aurul... a se vedea McLaren F1 - masina originala cu 3 locuri prima de acu peste 10 ani care batea 370 la ora... avea tot compartimentul motor si mai ales "hayon"u burdusit cu AUR... zic ei, asa faceau cea mai buna racire... Faptu ca batea si milionu de euro e partea a doua..".
Faptul ca totul era aurit tinea de capacitatea aurului de a reflecta radiatiile infrarosii.....iar in acest fel nu se mai incalzea nimic in jurul motorului....iar boierul care dadea o caruta de nbani nu simtea arsuri la spavanache.
Deci: Cuprul este pentru Boieri ,iar Al pt mase....simplu.....Cupru costa ,AL este ieftin si prost,este un material de compromis .Chiar daca se fac avioane,caroserii auto si subansamble din acest material , eu unul prefer o piesa de cupru decat una care arata urat,miroase...si face si spume .....
Radiator CU -----Radiator AL
scor 1-0
pacedaca nu ai bani de un radiator din cupru integral iei unul de aluminiu dar care are baza de cupru... ca nu-ti ajung banii... si faci un compromis..."
Frate ...cuprul cu aluminiu nu vor fi prieteni never....motivul: chestii complicate,reactii chimice electroliza..bla bla...
De ce folosim aluminiu: pt ca este ieftin si prost. O piesa din aluminiu cedeaza mult mai repede (chiar daca nu este folosita) si in felul asta supravietuieste o adevarata industrie.Nimeni nu are interesul sa faca aparate,masini etc life time...pt ca dupa 3-4 ani trebuie sa inchida sandramaua.Vrei ceva de calitate ,garantie serioasa pe viata ,este simplu dar trebuie sa detii un card ,, Platinum"....
,,Intru totul de acord cu aurul... a se vedea McLaren F1 - masina originala cu 3 locuri prima de acu peste 10 ani care batea 370 la ora... avea tot compartimentul motor si mai ales "hayon"u burdusit cu AUR... zic ei, asa faceau cea mai buna racire... Faptu ca batea si milionu de euro e partea a doua..".
Faptul ca totul era aurit tinea de capacitatea aurului de a reflecta radiatiile infrarosii.....iar in acest fel nu se mai incalzea nimic in jurul motorului....iar boierul care dadea o caruta de nbani nu simtea arsuri la spavanache.
Deci: Cuprul este pentru Boieri ,iar Al pt mase....simplu.....Cupru costa ,AL este ieftin si prost,este un material de compromis .Chiar daca se fac avioane,caroserii auto si subansamble din acest material , eu unul prefer o piesa de cupru decat una care arata urat,miroase...si face si spume .....
Radiator CU -----Radiator AL
scor 1-0
- amicul
- Membru de elita

Aveti ceva impotriva mea? Si chiar nu vreau sa plec, eu asta sunt. As dori sa pot posta anumite chestii legate de CU si AL sa vada toata lumea ( eu am sa le caut , iar voi o sa-mi spuneti unde sa le pun ), asta pt ca am vazut ca nu ne intelegem ( nu stim sa facem diferenta: intre trecerea curentuli electri printr-un cablu electri si ce efectele lui, si transferul de caldura la radiatoare ( zis si calorifere ).
Si daca uni stau in greselile gramaticale pe care le fac " OK ".
Daca esti un pasionat de ARO si stii ceva mecanica, iti culegi frumos informatiile care te intereseaza.
Daca esti pasionat de ARO si gramatica ( nu mecanica ), faci corectura de rigoare si te duci in servis cu masina.
Eu am masina de 10 ani, si am bagat in ea o gramada de bani ( de 3 sau 4 ori pretul ei ) si din cauza asta scriu cate ceva, si sunt baza pe ele ( chiar daca gresesc gramatical ), asa ca
la cei care au ARO de 1 sau 2 ani si nu ati bagat bani in el.
Eu nu stiu ce pregatire are fiecare ( si asta este treaba lor, nu a mea ), poate ca eu am fost un pic cam dur si nu am explicat cum trebuie ceva anume
.
Astept sa-mi spuneti unde sa postez anumite chestii legate de CU si AL, sunt la modul general si informativ.
Si daca uni stau in greselile gramaticale pe care le fac " OK ".
Daca esti un pasionat de ARO si stii ceva mecanica, iti culegi frumos informatiile care te intereseaza.
Daca esti pasionat de ARO si gramatica ( nu mecanica ), faci corectura de rigoare si te duci in servis cu masina.
Eu am masina de 10 ani, si am bagat in ea o gramada de bani ( de 3 sau 4 ori pretul ei ) si din cauza asta scriu cate ceva, si sunt baza pe ele ( chiar daca gresesc gramatical ), asa ca
Eu nu stiu ce pregatire are fiecare ( si asta este treaba lor, nu a mea ), poate ca eu am fost un pic cam dur si nu am explicat cum trebuie ceva anume
Astept sa-mi spuneti unde sa postez anumite chestii legate de CU si AL, sunt la modul general si informativ.
Last edited by amicul on 26 Dec 2007, 10:03, edited 1 time in total.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
- baciudibaciu
- Membru legendar

In aceasta spinoasa problema dau si eu un punct radiatorului de CUPRU Deci radiator CU-----radiator AL 2-0 Lasati la o parte discutiile inutile vizavi de capacitatea de racire si transfer de caldura si ganditiva doar la usurinta cu care repari radiatorul de CU si mai ales de cheltuielile legate de asta In ce priveste greselile de ortografie sau gramatica pe care le sesizam la uni sau altii ar trebui sa le trecem lejer cu vederea. Nu prea merg mana in mana mecanica -bruta de /la ARO cu tastele si mai sarim sau inseram cate o litera pe unde nu trebuie
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
- myke
- Membru legendar

Sistemele de racire pe freon folosite in general la calculatoare sunt pe apa cu antigel.Apa cu antigelul trece si preia caldura din radiatorul de pe proc dupa aceea intra in alt vas cu apa si antigel in care sunt scufundate tevile de preluare de caldura de instalatia de racire cu freon.Daca cauti pe net o sa gasesti nebuni care le-au facut incepind de la frigidere mici de voiaj pina la unitati de aer conditionat pentru casa.amicul wrote: Hai sa-ti spun eu ceva referitor la, si oricum nu prea le am cu calculatoarele.
" iar calculatoarele de lux au sisteme de racire bazate pe apa cu tzevi din cupru nu de aluminiu, si radiatoare de cupru..."
Aici gresesti, pt ca nu este apa, si este freon in acele tevi de care spui.
.......