ce alt motor vine la cutia de viteze aro24

Tipuri, performante, probleme, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
Virgiliu
Incepator
Incepator

ce alt motor vine la cutia de viteze aro24

Post by Virgiliu »

eu as pune un motor MB (sau altul bun german) +/-100cp dar as vrea sal schimb fara multe modificari. ???

George
Administrator
Administrator

Re: ce alt motor vine la cutia de viteze aro24

Post by George »

ce motor ai acum,si ce cutie?
ARO CLUB ROMANIA
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
George
Administrator
Administrator

Post by George »

exista o solutie de montaj,cu o placa intre motor si cutie,si practic se poate pune (aproape) orice pe orice.
insa,pentru anumite motoare exista carter ambreiaj care se fixeaza pe cutia de aro si are prindere pt motorul respectiv,in general din cele puse in fabrica.
de mercedes sau bmw poti pune cu cutie cu tot,si adaptezi reductorul pe un cardan mic,insa e mult de munca(daca vrei sa ramai 4x4,si banuiesc eu ca vrei)
insa,poti gasi un motor ANDORIA,de 101 CP,care se pun pe GAZelle,de care banuiesc eu ca sunt pe acolo. astea s-au pus si din fabrica,se potrivesc bine,si merge masina de duduie cu asa ceva!
ARO CLUB ROMANIA

baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

sw82 wrote: eu as pune un motor MB (sau altul bun german) +/-100cp dar as vrea sal schimb fara multe modificari. ???
              Da voi pe acolo aveti ceva de genul Registrul Auto care sa taie si sa spanzure cand e vorba de modificari omologari documentatii de genul de mai sus  ?
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

probabil ca au ... dar mai mult ca sigur seamana foarte mult cu RAR-ul nostru din perioada anilor '90

adica cu ceva taxe atat oficilae cat si mai ales fara chitanta poti face cam ce vrei
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Asa banuiam si eu ,mai ales ca acest subiect l-am atins cu un coleg ce are sotia din Moldova si este tentat sa mearga in vest sa ia o masina buna si sa o inmatriculeze in Moldova .Dar probabil ca ne va lamurii Virgiliu strasnicul  nostru moldovean
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
Virgiliu
Incepator
Incepator

Post by Virgiliu »

"ANDORIA,de 101 CP,care se pun pe GAZelle" gazele la noi sunt multe, si modele multe ce fel de motor benzin sau disel la ce gazel? andoria cinel produce? vine unu la unu?

avem ceva de tipul registru auto e foarte tehnologizat insa acolo lucreaza oameni si cu bani rezolvi orice poti inregistra si masini problematice! vizavi de inregistrare se pot inregistra masini inportate cu virsta pina la 7 ani, in transmistra orice virsta si cu 70% mai ieften.
in RM pina la 1999cm2 benzin te costa 0,63euro pina la 2499cm2 1,03 euro pina la 2999 1,5 euro mai departe nu stiu.
disel incepe cu 1,03 euro
de exemplu un MB W140 s320 in tranmistria te costa inregistrarea 800 dolari indeferent de virsta
in rm daca ar fi posibil te-ar costa 5000 euro
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Andoria este o marca de motoare produse in Polonia dupa motoare Leyland- Marea Britanie .Sunt usor de adaptat pe ARO si se comporta f. bine in exploatare

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
George
Administrator
Administrator

Post by George »

sw82 wrote: "ANDORIA,de 101 CP,care se pun pe GAZelle" gazele la noi sunt multe, si modele multe ce fel de motor benzin sau disel la ce gazel? andoria cinel produce? vine unu la unu?
Diesel este ANDORIA de care zic,si se pune din fabrica pe GAZelle alea care se fac si acuma, in lituania,nu in rusia! e vorba de utilitarele alea pana in 3,5 tone,fie dube sau camionete...
motorul este polonez,dupa cum a zis si baciu,si s-a pus pe ARO in fabrica,in ultimii ani. exista 2 variante,una de vreo 80 de cai,euro2,care merge pe cutia de ARO,exista carcasa ambreiaj,si cele euro3 de 101cp,la care ar fi indicat sa pui o cutie EATON,care se gaseste usor. cam 1500de euro fara tva,noua.
ARO CLUB ROMANIA
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Virgiliu, aici ai datele tehnice pentru Motor Andoria:

http://andoria.cz/4ct901.html
http://andoria.cz/4c90.html

Primul este Turbodiesel, al doilea este Diesel aspirat. Amandoua sunt foarte bune si sunt adaptate de fabrica pe ARO, deci nu sunt improvizatii. Motorul Andoria este de recomandat!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
kosfunny
Membru de elita
Membru de elita

Post by kosfunny »

A pus cineva motor de Cobra pe 2X ? A fost omologat?
ARO 10.1 -1.4 +GPL, 1998
Grand Cherokee 2.5 td, 1996
Mitsubishi Pajero 2.5 td , 1992
Daewoo Matiz, 1999
Opel Omega 2.5 TDI, 1996
Ford Focus 1.8 tdi 2001
Opel Sintra, 2,2 +gpl, 1996
VW Crafter maxi-long, 2008
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

eu am vazut acu 2 ani.dar montat artizanal.Noilesuploaded!
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
aroou
Membru
Membru

Post by aroou »

eu am motorul de ford si cutie rom..cu flansa adaptoate intre..dar priza de la cutie este mult mai lunga
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

am vazut eu, era omologat individual dar din pacate nu prea mai permite grupul fata
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)

Post Reply