taxa de prima inmatriculare 2011
-
sile
- Membru

Re: Taxa de poluare 2011
pina una alta cred ca ar fi mai bine sa asteptam nuoa lege sa fie votata sau adoptata prin ordonanta sa i se faca normele de aplicare sa fie publicata in monitorul oficial adica una peste alta sa intre in aplicare .ca cine stie.....poate ne tocim destele pe taste degeaba vorbind pe marginea unui proiect care nu o sa se aplice niciodata.crezi ca ei nu isi dau seama ca nu o sa se mai transcrie masini multe asa?...
- George
- Administrator

sile, tampenia asta nu e noua. in forma propusa acum a mai fost discutata la inceputul lui 2008, dar atunci au ales sa ramana pe varianta cu impozitarea celor aflate la prima inmatriculare. iar acum UE tocmai asta le-a zis si trebuie sa schimbe urgent, ca se lasa cu sanctiuni. sa nu mai fie discriminatorie taxa. iar sa se scoata o taxa, in romania actuala...ma indoiesc. eventual sa se introduca inca vreo 2-3, mai degraba.
ARO CLUB ROMANIA
- Misi din Cluj
- Membru legendar

S-o amanat pana-n toamna!
Dar un coleg a vazut deja un Aro 244 Diesel cu numere de Bulgaria!
Dar un coleg a vazut deja un Aro 244 Diesel cu numere de Bulgaria!
-
danielis
- Incepator

- vercingetorix
- Membru legendar

Re: taxa de prima inmatriculare 2011
Daca nu Aro, atunci ce ?
- Misi din Cluj
- Membru legendar

Trebuie sa ne grabim sa infiintam ONG-ul cat mai repede si sa incepem strangerea de semnaturi!!!!
Nu trece o saptamana, fara ca sa se cloceasca vreo noua cretinatate!
http://www.evz.ro/detalii/stiri/special ... mea-9.html
http://www.mmediu.ro/legislatie/legislatie.htm
# Proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule
# Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii / propuneri / sugestii, în termen de: 10 zile de la data publicării, la Administraţia Fondului pentru Mediu, persoană de contact: Cornel Brezuica, e-mail cornel.brezuica @ afm.ro.
http://www.mmediu.ro/legislatie/proiect ... aauto2.pdf
Daca nu actionam si nu ne grupam, in curand va fi prea tarziu si singura solutie va fi declararea ca ne dezmembram masinile, si scoaterea astfel temporara de la fisc, ca alfel ne vom fi distrusi!
De acum inainte, ori actionam, ca sa existam, ori vom fi distrusi!
Nu stati pe ganduri, inscrieti-va pe lista, iar colegul Sharun se va apuca saptamana viitoare de formalitatile de infiinare ale asociatiei!
Apoi, pana cand guvernantii cei iubiti se intorc din vacanta parlamentara sa putem incepe stramgerea de semnaturi impotriva taxei!
Daca le baga anual pe impozit, oamenii vor fi revoltati si vor semna impotriva si cu lista de 10000 de semnaturi (credeti-ma ca se vor strange in acest caz!), vom putea cere si sprijin la diverse foruri politice sau partide!
Va invit sa veniti alaturi de noi si sa ne unim fortele, ca altfel degeaba ne chinuim sa ne mentinem cazanele in circulatie!
Daca sunteti membrii si pe alte forumuri, dati mai departe acest link:
http://www.classiccar.3xforum.ro/topic/ ... lor_vechi/
Nu trece o saptamana, fara ca sa se cloceasca vreo noua cretinatate!
http://www.evz.ro/detalii/stiri/special ... mea-9.html
http://www.mmediu.ro/legislatie/legislatie.htm
# Proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule
# Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii / propuneri / sugestii, în termen de: 10 zile de la data publicării, la Administraţia Fondului pentru Mediu, persoană de contact: Cornel Brezuica, e-mail cornel.brezuica @ afm.ro.
http://www.mmediu.ro/legislatie/proiect ... aauto2.pdf
Daca nu actionam si nu ne grupam, in curand va fi prea tarziu si singura solutie va fi declararea ca ne dezmembram masinile, si scoaterea astfel temporara de la fisc, ca alfel ne vom fi distrusi!
De acum inainte, ori actionam, ca sa existam, ori vom fi distrusi!
Nu stati pe ganduri, inscrieti-va pe lista, iar colegul Sharun se va apuca saptamana viitoare de formalitatile de infiinare ale asociatiei!
Apoi, pana cand guvernantii cei iubiti se intorc din vacanta parlamentara sa putem incepe stramgerea de semnaturi impotriva taxei!
Daca le baga anual pe impozit, oamenii vor fi revoltati si vor semna impotriva si cu lista de 10000 de semnaturi (credeti-ma ca se vor strange in acest caz!), vom putea cere si sprijin la diverse foruri politice sau partide!
Va invit sa veniti alaturi de noi si sa ne unim fortele, ca altfel degeaba ne chinuim sa ne mentinem cazanele in circulatie!
Daca sunteti membrii si pe alte forumuri, dati mai departe acest link:
http://www.classiccar.3xforum.ro/topic/ ... lor_vechi/
- George
- Administrator

in caz ca nu stiati, odata cu vacanta parlamentara intervine si vacanta judecatoreasca, iar pentru infiintarea unei asociatii ai nevoie de hotarare judecatoreasca. ma gandesc...
cat despre unit fortele,sincer ma cam indoiesc. romanul e obisnuit sa gandeasca doar pentru el, cum sa se descurce pe felia lui, nu cum sa faca sa fie bine tuturor. avem Asociatia ARO CLUB ROMANIA, care are ca scop "scop promovarea, sustinerea si apararea intereselor legitime ale posesorilor de autovehicule ARO in fata autoritatilor, a persoanelor fizice si juridice" (art.6 din statut), dar ma indoiesc de faptul ca intereseaza pe multa lume.
cat despre unit fortele,sincer ma cam indoiesc. romanul e obisnuit sa gandeasca doar pentru el, cum sa se descurce pe felia lui, nu cum sa faca sa fie bine tuturor. avem Asociatia ARO CLUB ROMANIA, care are ca scop "scop promovarea, sustinerea si apararea intereselor legitime ale posesorilor de autovehicule ARO in fata autoritatilor, a persoanelor fizice si juridice" (art.6 din statut), dar ma indoiesc de faptul ca intereseaza pe multa lume.
ARO CLUB ROMANIA
- vercingetorix
- Membru legendar

Pai daca Asociatia are ca scop enuntul de mai sus, sugerez macar formularea unei petitii/declaratii/comunicat de presa care sa vina in sprijinul ideii de gasire a unei solutii de echilibru in ceea ce priveste aceasta taxa specifica domeniului auto.George wrote: avem Asociatia ARO CLUB ROMANIA, care are ca scop "scop promovarea, sustinerea si apararea intereselor legitime ale posesorilor de autovehicule ARO in fata autoritatilor, a persoanelor fizice si juridice" (art.6 din statut), dar ma indoiesc de faptul ca intereseaza pe multa lume.
Daca tot suntem o tara europeana si democratica, sa cerem ca si legislatia si actele normative ce reglementeaza acest domeniu sa fie in acest spirit.
Sa spunem ca si bugetul statului are mai mult de castigat daca percepe taxe mai mici de la mai multi contribuabili decat taxe mari de la mai putini contribuabili.
Si ca ni se pare in neregula ca noi, cetateni romani, sa ajungem sa inmatriculam masinile noastre in tarile vecine din cauza acestei taxe.
Poate cineva va lua in considerare acest punct de vedere, poate ne ajuta si PR-ul clubului sau presa auto de profil.
Sa schitam macar un punct de vedere, ce-o mai fi, om vedea...
Daca nu Aro, atunci ce ?
- George
- Administrator

1. nu cred ca e treaba numai de PR, ci si de jurist. pe care nu-l avem. daca il cautam, costa. cine il plateste?
bine, situatia ar fi aceeasi si cu PR-ul. daca nu l-am avea...oricum, ca membru in club nu are obligatia sa presteze gratuit.
2. facem. si cine semneaza? pana in 10 persoane, probabil.
3. facem. muncesc 2-3 oameni, probabil gratis. reusim. vreunul din cei 2-3 care au muncit, crezi ca v-a primi macar un "multumesc", din partea vreunei persoane "beneficiare"? avand in vedere experianta cu "multumirile" adresate PR-ului in cursul anului trecut, tare mi-e teama ca nu se vor gasi persoane dornice sa se bage.
ideea clubului a fost: intai sa ne unim, sa aratam cine suntem, si apoi sa ne cerem drepturile. pe principiul "unde-s 2, puterea creste". ce s-a intampla defapt? "lasa sa faca ei acolo, macar sa le iasa. ca daca le iese, castigam si noi...daca nu, n-am pierdut nimic."
atata vreme cat nu se pot uni mai mult de 3 romani sa faca ceva, cam tot asa o sa fie condusa tara asta, pentru ca ei fac si nimeni nu zice nimic.
cred ca mult mai activ trebuia sa fie Automobil Clubul Roman, de exemplu...
p.s.: cauta discutiile mai vechi, de acum vreo 4 ani, si de pe aici si de pe dtrn, referitoare la impozitele marite, sa vezi cam cati "entuziasti" s-au gasit ca sa protesteze.
p.s.2: rog a nu se intelege ca nu vreau sa fac, sau sa se faca. insa m-am cam lamurit cum e cu "facutul" asta. daca iese, toti merg pe burta. daca nu iese, cu siguranta voi fi vinovat si "executat" pe forumurile publice. si nu mai am energie...
bine, situatia ar fi aceeasi si cu PR-ul. daca nu l-am avea...oricum, ca membru in club nu are obligatia sa presteze gratuit.
2. facem. si cine semneaza? pana in 10 persoane, probabil.
3. facem. muncesc 2-3 oameni, probabil gratis. reusim. vreunul din cei 2-3 care au muncit, crezi ca v-a primi macar un "multumesc", din partea vreunei persoane "beneficiare"? avand in vedere experianta cu "multumirile" adresate PR-ului in cursul anului trecut, tare mi-e teama ca nu se vor gasi persoane dornice sa se bage.
ideea clubului a fost: intai sa ne unim, sa aratam cine suntem, si apoi sa ne cerem drepturile. pe principiul "unde-s 2, puterea creste". ce s-a intampla defapt? "lasa sa faca ei acolo, macar sa le iasa. ca daca le iese, castigam si noi...daca nu, n-am pierdut nimic."
atata vreme cat nu se pot uni mai mult de 3 romani sa faca ceva, cam tot asa o sa fie condusa tara asta, pentru ca ei fac si nimeni nu zice nimic.
cred ca mult mai activ trebuia sa fie Automobil Clubul Roman, de exemplu...
p.s.: cauta discutiile mai vechi, de acum vreo 4 ani, si de pe aici si de pe dtrn, referitoare la impozitele marite, sa vezi cam cati "entuziasti" s-au gasit ca sa protesteze.
p.s.2: rog a nu se intelege ca nu vreau sa fac, sau sa se faca. insa m-am cam lamurit cum e cu "facutul" asta. daca iese, toti merg pe burta. daca nu iese, cu siguranta voi fi vinovat si "executat" pe forumurile publice. si nu mai am energie...
ARO CLUB ROMANIA
-
danielis
- Incepator

domnule,eu nu sunt un forum-ist inrait.,nu sunt nici artist cu state vechi,dar imi place mult de gandirea dumneavoastra,,aveti perfecta dreptate.,asa se intampla in romanica asta.,ne plangem,ne trantim pe jos de durere dar de facut nu facem nimic.,asteptam sa curga lapte si miere de la guvern.,bunicul meu avea o vorba: copilul care nu tipa nu primeste lapte.,,suge ţâta centrala de la tacsu..eu unul sunt pentru.,ma inscriu voluntar..
- vercingetorix
- Membru legendar

Noua taxă auto, aprobată până în septembrie
Jurnalul National, 24.08.2011 (articol nesemnat)
Proiectul de lege privind taxa auto va fi adoptat până la începerea sesiunii parlamentare, a declarat ieri Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor. "Am cerut ca proiectul de lege privind taxa auto să fie adoptat în Guvern până la începutul sesiunii parlamentare. Deci, săptămâna aceasta, cel târziu săptămâna viitoare va fi aprobată", a menţionat ministrul Laszlo Borbely.
Proiectul de lege privind modificarea taxei auto, postat pe site-ul ministerului, prevede introducerea unei metode de calcul care să permită taxarea pe baza cantităţii de emisii cu impact asupra mediului produsă de maşini, ajungându-se astfel la reducere a taxei cu circa 30% faţă de situaţia actuală.
Totodată, posesorii de autovehicule echipate cu motor diesel prevăzute cu filtru de particule vor plăti o taxă auto cu 25% mai mică.
Pentru maşinile înscrise în România înainte de 2007 va trebui plătită o taxă auto cu ocazia primei tranzacţii, singurele autovehicule scutite de la plată fiind cele încadrate în categoria "istorice" sau cele acordate instituţiilor publice de către guverne străine sau organizaţii internaţionale şi organisme nonprofit sau de caritate, se precizează în proiectul de lege. Potrivit documentului, atunci când persoana care solicită înmatricularea sau transcrierea dreptului de proprietate asupra autovehiculului nu poate face dovada datei primei înmatriculări a autovehiculului, taxa se calculează în funcţie de anul fabricaţiei. În categoria scutirilor intră şi autovehiculele destinate competiţiilor sportive.
Taxa auto aplicabilă şi maşinilor înscrise în ţară înainte de 1 ianuarie 2007 se calculează în funcţie de emisiile de CO2, cilindree şi norma de poluare.
Pe de altă parte, la capitolul restituirii diferenţei de taxă deja achitată, se arată faptul că pot solicita acest lucru cei care au plătit taxa auto mai mare între iulie 2008 şi momentul actual.
La începutul lunii iulie, ministrul Mediului a spus că există posibilitatea ca, în viitor, să fie pusă în aplicare o taxă auto unică. "O idee a mea este introducerea unei taxe de poluare pentru toată lumea. Este o variantă de viitor", a subliniat Borbely.
Ca un comentariu, cred ca sunt putine masini Aro ce s-ar afla la prima tranzactie vanzare-cumparare...
Oricum, chiar si asa, tot nedrept mi se pare.
Plus retroactivitatea taxei cred ca e in neregula, chiar si un jurist debutant stie ca o lege dispune doar pentru viitor.
Probabil va fi atacata in contencios administrativ legea respectiva...
Jurnalul National, 24.08.2011 (articol nesemnat)
Proiectul de lege privind taxa auto va fi adoptat până la începerea sesiunii parlamentare, a declarat ieri Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor. "Am cerut ca proiectul de lege privind taxa auto să fie adoptat în Guvern până la începutul sesiunii parlamentare. Deci, săptămâna aceasta, cel târziu săptămâna viitoare va fi aprobată", a menţionat ministrul Laszlo Borbely.
Proiectul de lege privind modificarea taxei auto, postat pe site-ul ministerului, prevede introducerea unei metode de calcul care să permită taxarea pe baza cantităţii de emisii cu impact asupra mediului produsă de maşini, ajungându-se astfel la reducere a taxei cu circa 30% faţă de situaţia actuală.
Totodată, posesorii de autovehicule echipate cu motor diesel prevăzute cu filtru de particule vor plăti o taxă auto cu 25% mai mică.
Pentru maşinile înscrise în România înainte de 2007 va trebui plătită o taxă auto cu ocazia primei tranzacţii, singurele autovehicule scutite de la plată fiind cele încadrate în categoria "istorice" sau cele acordate instituţiilor publice de către guverne străine sau organizaţii internaţionale şi organisme nonprofit sau de caritate, se precizează în proiectul de lege. Potrivit documentului, atunci când persoana care solicită înmatricularea sau transcrierea dreptului de proprietate asupra autovehiculului nu poate face dovada datei primei înmatriculări a autovehiculului, taxa se calculează în funcţie de anul fabricaţiei. În categoria scutirilor intră şi autovehiculele destinate competiţiilor sportive.
Taxa auto aplicabilă şi maşinilor înscrise în ţară înainte de 1 ianuarie 2007 se calculează în funcţie de emisiile de CO2, cilindree şi norma de poluare.
Pe de altă parte, la capitolul restituirii diferenţei de taxă deja achitată, se arată faptul că pot solicita acest lucru cei care au plătit taxa auto mai mare între iulie 2008 şi momentul actual.
La începutul lunii iulie, ministrul Mediului a spus că există posibilitatea ca, în viitor, să fie pusă în aplicare o taxă auto unică. "O idee a mea este introducerea unei taxe de poluare pentru toată lumea. Este o variantă de viitor", a subliniat Borbely.
Ca un comentariu, cred ca sunt putine masini Aro ce s-ar afla la prima tranzactie vanzare-cumparare...
Oricum, chiar si asa, tot nedrept mi se pare.
Plus retroactivitatea taxei cred ca e in neregula, chiar si un jurist debutant stie ca o lege dispune doar pentru viitor.
Probabil va fi atacata in contencios administrativ legea respectiva...
Daca nu Aro, atunci ce ?
- George
- Administrator

probabil e o chestiune de timp pana va fi atacata si asta, ca si varianta veche. din pacate, toata piata auto va fi afectata de taxa, nu numai aro. se vor gasi situatii aberante in multe cazuri cu masini inscrise inainte de 2007 care vor trebui sa plateasca acum o taxa si care nu va fi mica, cu siguranta.
ARO CLUB ROMANIA
- flo
- Membru legendar

O sa infloreasca iar org. nonprofit.
Nu prea inteleg de ce nu pun taxe de inmatriculare mari (indiferent daca e prima sau a zecea) si gata.
Tot un "argument" politic i-a retinut pana in prezent de la a lua o decizie.
Nu prea inteleg de ce nu pun taxe de inmatriculare mari (indiferent daca e prima sau a zecea) si gata.
Tot un "argument" politic i-a retinut pana in prezent de la a lua o decizie.
- George
- Administrator

este in plan o taxa unica, dupa cum declara. o baga pe asta sa scape de UE si sa urmareasca efectele, si apoi vin ei cu alta traznaie. pe principiul rabinului cu caprele in casa...intai le baga pe toate, sa vezi ce najpa e, apoi mai da afara 2-3 si sa vezi ce apreciezi atunci guvernu' poc....d'ar face. 
ARO CLUB ROMANIA
- ydaniel
- Membru legendar

Ce am inteles eu din aceasta ''taxa'':
-daca vei cumpara un automobil la mana a doua si cand a fost pt prima oara inmatriculat nu s-a platit vama sau alta taxa de prima inmatriculare,indiferent la a cata vanzare este se va plata noua taxa.
e asa ??sau nu am priceput?
-daca vei cumpara un automobil la mana a doua si cand a fost pt prima oara inmatriculat nu s-a platit vama sau alta taxa de prima inmatriculare,indiferent la a cata vanzare este se va plata noua taxa.
e asa ??sau nu am priceput?