Rovineta "cibernetica"
- tarzy
- Membru legendar

Rovineta "cibernetica"
http://www.revistapresei.ro/articol_883 ... tronic.htm
Rovinietele vor fi controlate, din 2008, printr-un sistem electronic
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNANDR) va utiliza, incepand cu anul viitor, un sistem electronic de inregistrare a autovehiculelor care au roviniete, a anuntat directorul companiei, Mihai Grecu, citat de NewsIn.
Grecu a precizat ca sistemele vor fi amplasate pe drumurile nationale, iar autovehiculele vor fi verificate in mers. Sistemul este similar celui existent in Ungaria, a declarat directorul CNANDR.
De asemenea, vor exista echipe mobile ale CNANDR care vor verifica daca autovehiculele au aplicate roviniete pe parbriz si daca acestea sunt valabile.
Potrivit declaratiilor lui Grecu, rovinieta pentru o zi nu este profitabila, deoarece pretul sau de productie este mai mare decat pretul cu care este comercializata.
Directorul CNANDR a precizat ca, potrivit calendarului adoptat in 2002, pretul rovinietei ar putea creste de anul viitor, iar Ministerul Transporturilor analizeaza in prezent propunerea de marire a tarifului rovinietei de la 1 ianuarie 2008.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Natioanle din Romania a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca, in cazul rovinietei cu valabilitate de 12 luni, pentru autoturismele Non-Euro noile tarife se majoreaza cu 16 euro, pana la 40 de euro, pentru cele Euro I cresterea este de 14 euro, pana la 25 de euro, in timp ce pentru masinile Euro II si peste, rovinieta se scumpeste cu aproximativ 11 euro, pana la 28 de euro.
Nivelul rovinietei cu valabilitate de sase luni va creste la 25 de euro, pentru autoturismele Non-Euro, la 20 de euro pentru autoturismele Euro I si la 15 euro pentru autoturismele Euro II. Rovinieta cu valabilitate de 30 de zile va costa 10 euro pentru autoturismele Non-Euro, opt euro pentru Euro I si sase euro pentru autoturismele Euro II si peste.
Rovinieta de o zi, care a fost introdusa din 2005, va costa un euro pentru toate autoturismele, indiferent de clasa din care fac parte.
se vede ca se apropie alegerile ..... noi proiecte megalomanice cu efect ptr cetateanul de rand 0
Rovinietele vor fi controlate, din 2008, printr-un sistem electronic
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNANDR) va utiliza, incepand cu anul viitor, un sistem electronic de inregistrare a autovehiculelor care au roviniete, a anuntat directorul companiei, Mihai Grecu, citat de NewsIn.
Grecu a precizat ca sistemele vor fi amplasate pe drumurile nationale, iar autovehiculele vor fi verificate in mers. Sistemul este similar celui existent in Ungaria, a declarat directorul CNANDR.
De asemenea, vor exista echipe mobile ale CNANDR care vor verifica daca autovehiculele au aplicate roviniete pe parbriz si daca acestea sunt valabile.
Potrivit declaratiilor lui Grecu, rovinieta pentru o zi nu este profitabila, deoarece pretul sau de productie este mai mare decat pretul cu care este comercializata.
Directorul CNANDR a precizat ca, potrivit calendarului adoptat in 2002, pretul rovinietei ar putea creste de anul viitor, iar Ministerul Transporturilor analizeaza in prezent propunerea de marire a tarifului rovinietei de la 1 ianuarie 2008.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Natioanle din Romania a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca, in cazul rovinietei cu valabilitate de 12 luni, pentru autoturismele Non-Euro noile tarife se majoreaza cu 16 euro, pana la 40 de euro, pentru cele Euro I cresterea este de 14 euro, pana la 25 de euro, in timp ce pentru masinile Euro II si peste, rovinieta se scumpeste cu aproximativ 11 euro, pana la 28 de euro.
Nivelul rovinietei cu valabilitate de sase luni va creste la 25 de euro, pentru autoturismele Non-Euro, la 20 de euro pentru autoturismele Euro I si la 15 euro pentru autoturismele Euro II. Rovinieta cu valabilitate de 30 de zile va costa 10 euro pentru autoturismele Non-Euro, opt euro pentru Euro I si sase euro pentru autoturismele Euro II si peste.
Rovinieta de o zi, care a fost introdusa din 2005, va costa un euro pentru toate autoturismele, indiferent de clasa din care fac parte.
se vede ca se apropie alegerile ..... noi proiecte megalomanice cu efect ptr cetateanul de rand 0
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Re: Rovineta "cibernetica"
Te contrazic!
Efecte vor fi, dar negative!
Efecte vor fi, dar negative!
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- myke
- Membru legendar

Nu cred ca ma poate obliga nimeni ca sa umplu parbrizul masinii mele proprietate personala cu tot felul de abtibilduri.
E careva fan deasta de lipire omniasig rovinieta etc......Daca chiar vor le-o pun pe luneta ca acolo o vad mai rar
E careva fan deasta de lipire omniasig rovinieta etc......Daca chiar vor le-o pun pe luneta ca acolo o vad mai rar
- George
- Administrator

sa umpli parbrizul,nu te obliga,ci doar sa platesti si sa le ai la vedere,sa poata fi "citite" de aparate. daca locul de unde pot fi citite este parbrizul...asta nu e vina nimanui,nu?!
apropos...n-ai vazut masini care trec des prin austria? au parbrizele pline de abtzibilde,ca altfel ar avea buzunarele goale...de la amenzi.
apropos...n-ai vazut masini care trec des prin austria? au parbrizele pline de abtzibilde,ca altfel ar avea buzunarele goale...de la amenzi.
ARO CLUB ROMANIA
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Din cate stiu, prin tari straine, este o anumita zona a parbrizului unde trebuie sa lipesti abtibildele cu pricina.
- Werner
- Aro Club Romania

Ja, ja Herr Dan! Ai dreptate! In Austria, de exemplu, se lipeste "Pickerl" sub oglinda interioara, sau pe partea stanga a parbrizului! Luati exemplu de la un baiat cuminte! 
http://www.vignette.at/index.php?idtopic=55
http://www.vignette.at/index.php?idtopic=55
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- myke
- Membru legendar

La ala nu i se mai vede capul de atitea abtibilduri.Urit arata...
Daca asa va ajunge si la noi emigrez in cuba...sau corea de nord

Daca asa va ajunge si la noi emigrez in cuba...sau corea de nord
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Nici mie nu-mi place ideea de a pune pe parbriz tot felul de chestii care limiteaza, pana la urma, vizibilitatea dar in Cuba sau Coreea nu vreau....
Brrrr!!!
Brrrr!!!
- aro4x4_10
- Membru

APOI IO MA BUCUR deoarece vor fi mai multi care vor avea rovineta valabila %%- good luckcolegii de la lucru ma considerau fraier ca am rovineta valabila si ca dadeam banii pe ea,ca o facatura inca n-au luat amenda pentru rovineta.... 
- George
- Administrator

cand spui "ala" te referi la colegul tau de forum,Werner? ca a lui e masina...myke wrote: La ala nu i se mai vede capul de atitea abtibilduri.Urit arata...
Daca asa va ajunge si la noi emigrez in cuba...sau corea de nord![]()
![]()
![]()
ARO CLUB ROMANIA
- Werner
- Aro Club Romania

Keo wrote:cand spui "ala" te referi la colegul tau de forum,Werner? ca a lui e masina...myke wrote: La ala nu i se mai vede capul de atitea abtibilduri.Urit arata...
Daca asa va ajunge si la noi emigrez in cuba...sau corea de nord![]()
![]()
![]()
@myke: stai linistit, ca le-am dat jos, toate! Dar partea mai prosata la vignetele din Austria este, ca daca te prinde cu vignete prea vechi, te amendeaza ca nu le-ai dat jos. Nu ai voie sa ai mai multe decat 3 bucati, cred! Scrie pe vignete unde trebuie lipite si cat timp ai voie sa le ti pe parbriz!
- bigdaddy
- Membru

usor offtopic:
Daca tot lipim abtibilduri.... Stiti careva o metoda de indepartare a rovignetei de pe parbriz? Am incercat sa dezlipesc una mai veche, am reusit pe jumate iar acum arata ca porcu' restul ramas pe parbriz!!!!
Daca tot lipim abtibilduri.... Stiti careva o metoda de indepartare a rovignetei de pe parbriz? Am incercat sa dezlipesc una mai veche, am reusit pe jumate iar acum arata ca porcu' restul ramas pe parbriz!!!!
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin 
-
vstef_is
- Membru legendar

Cutit, apa caldutza o carpa... razuiesti, freci, stergi, etc etc si te tot chinui pana cand ajungi la rezultatul scontat....
alta metoda nu mai stiu
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Incalzita cu foenul si exista pe la Praktiker / Bricostore niste scule pentru jumulit etichete / abtibilde.
- George
- Administrator

daca s-a luat "plasticul" si a ramas "vopseaua" din abtzibild,aia lipicioasa,se sterge cu benzina.
ARO CLUB ROMANIA