ce avem de facut cu impozitul auto

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

ce avem de facut cu impozitul auto

Post by vercingetorix »

Observ ca toata lumea se felicita unul pe altul cu ocazia AED-ului, toate bune si frumoase.
Dar nu inteleg de ce aproape nimeni nu abordeaza spinoasa problema a noului impozit auto, valabil cu 1 iulie a.c.
Deci, avem asa, pe un an : un Brasov 4495 ron, un Campulung 1915 ron, un L25 900 ron, un Leutz 842 ron, asta ca sa vorbim despre cele mai uzuale motoare puse pe Aro.
Ce avem de facut?
Concret, propuneri :
1.radierea (temporara sau nu)
2.inmatricularea pe primarie, cu numere galbene
3.inmatricularea pe o fundatie
4.inmatricularea pe un veteran de razboi sau revolutionar cu certificat scutitor
5.inmatricularea pe Bulgaria (http://www.inmatriculari-bulgaria.ro), nu le fac reclama, e doar pt informare, eventual se poate si pe Ungaria, Republica Moldova, Serbia, etc.
6.inlocuirea motoarelor de mai sus cu altele, sub 2000cmc si cam peste 100 cp, chiar am vazut astazi gama de motoare vw puse pe van-uri si dube, unele avand 130-150 cp si 4x4, par a fi ok...

Lista ramane deschisa, astept propuneri si sugestii, consider ca platim suficient in tara asta si primim mult prea putin.
Daca nu Aro, atunci ce ?

cristian irimescu
Membru de elita
Membru de elita

Re: ce avem de facut cu impozitul auto

Post by cristian irimescu »

vercingetorix wrote: 1.radierea (temporara sau nu)
2.inmatricularea pe primarie, cu numere galbene
3.inmatricularea pe o fundatie
4.inmatricularea pe un veteran de razboi sau revolutionar cu certificat scutitor
5.inmatricularea pe Bulgaria (http://www.inmatriculari-bulgaria.ro), nu le fac reclama, e doar pt informare, eventual se poate si pe Ungaria, Republica Moldova, Serbia, etc.
6.inlocuirea motoarelor de mai sus cu altele, sub 2000cmc si cam peste 100 cp, chiar am vazut astazi gama de motoare vw puse pe van-uri si dube, unele avand 130-150 cp si 4x4, par a fi ok...
1. Radierea?? nu e o solutie
2. Inmatricularea pe primarie nu prea se mai poate , sau se poate la un nr foarte mic de primarii.
3. Inmatricularea pe fundatie da,
4. Inmatriculare veteran de razboi ( poate muri, razboiul a fost cam de mult) si o sa intre la succesiune, valabil pe revolutionar.
5 . Inmatricularea pe bulgaria ramane o solutie,
6. schimbarea motorului cu unul neomologat de fabrica costa cu motor cu tot un pic peste 2000 euro, nu merita.
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

Post by vercingetorix »

6. schimbarea motorului cu unul neomologat de fabrica costa cu motor cu tot un pic peste 2000 euro, nu merita.[/quote]

In caz ca nu ai observat, la un Brasov se va plati cam 1000 de euro pe an, asa ca se amortizeaza in maxim 2 ani reomologarea.
Raman la parerea ca totusi merita, mai ales daca se pune un motor cu euro3 sau euro4, platesti mai putin la asigurare si rovigneta.
Daca nu Aro, atunci ce ?
George
Administrator
Administrator

Post by George »

vercingetorix wrote:Observ ca toata lumea se felicita unul pe altul cu ocazia AED-ului, toate bune si frumoase.
Dar nu inteleg de ce aproape nimeni nu abordeaza spinoasa problema a noului impozit auto, valabil cu 1 iulie a.c.
deranjeaza felicitarile astea?! sau ce?
ca sa abordezi problema spinoasa, din postura de club, trebuie sa fii unul puternic, de care sa fi auzit lumea, cu oameni activi in el. AED este un mic pas, reusit dupa cum se vede din urarile pe care nu le mai suporti, spre ceea ce trebuie sa fie ARO CLUB ROMANIA. abia atunci putem sa facem ceva, ca un grup. pana atunci, raman actiunile independente sortite esecului.
vorba lui plastec: "ce va mai roade invidia..."
ARO CLUB ROMANIA

cristian irimescu
Membru de elita
Membru de elita

Pai, ce sa mai zic, mai citeste si tu prin ce s-a mai scris de-a lungul timpului.. unii dintre noi am mai schimbat motoare, ne-am gandit, ne-am rasucit... e totul aici... si vezi ce inseamna motor neomologat de fabrica..
DPDV euro 5 sau noneuro, pana una alta, rovigneta si asigurarea nu au nicio treaba cu asta...

PS George.. sa stii ca de data asta chiar ma roade invidia ca sunt absent!!! ;D ;D
George
Administrator
Administrator

Post by George »

cristian irimescu wrote:PS George.. sa stii ca de data asta chiar ma roade invidia ca sunt absent!!! ;D ;D
stiu. si mai stiu ca nu esti singurul... ;D
deh...v-am zis de la inceput: o data pe an e AED! acum, va trebui sa mai asteptati un an...si sa va rugati sa il mai organizez eu in echipa cu Adi. :-??
ARO CLUB ROMANIA
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

Post by vercingetorix »

George wrote:
vercingetorix wrote:Observ ca toata lumea se felicita unul pe altul cu ocazia AED-ului, toate bune si frumoase.
deranjeaza felicitarile astea?! sau ce?
ca sa abordezi problema spinoasa, din postura de club, trebuie sa fii unul puternic, de care sa fi auzit lumea, cu oameni activi in el. AED este un mic pas, reusit dupa cum se vede din urarile pe care nu le mai suporti, spre ceea ce trebuie sa fie ARO CLUB ROMANIA. abia atunci putem sa facem ceva, ca un grup. pana atunci, raman actiunile independente sortite esecului.
vorba lui plastec: "ce va mai roade invidia..."
Stimabile, am mai spus-o, felicitari organizatorilor si e foarte bine ca se organizeaza intalniri de acest gen.
Deci nu ma deranjeaza nimic legat de acest subiect.
Asa este, o politica de PR bine gandita ne aduce notorietate si de aici putem construi ceva durabil pentru Aro si 4x4, in general.
Eu am ridicat punctual o problema, de mare actualitate, zic eu si asteptam idei noi, raspunsuri, etc.
Ca sa raspund similar, ma roade noul impozit auto si nimic altceva.
Dar probabil oi fi eu rupt de lumea reala iar posesorii de Aro sunt niste nababi excentrici ce nu-si pun problema impozitelor, deci se poate inchide sau sterge topicul. %%- good luck
Daca nu Aro, atunci ce ?
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

Post by vercingetorix »

cristian irimescu wrote:Pai, ce sa mai zic, mai citeste si tu prin ce s-a mai scris de-a lungul timpului.. unii dintre noi am mai schimbat motoare, ne-am gandit, ne-am rasucit... e totul aici... si vezi ce inseamna motor neomologat de fabrica..
DPDV euro 5 sau noneuro, pana una alta, rovigneta si asigurarea nu au nicio treaba cu asta...

PS George.. sa stii ca de data asta chiar ma roade invidia ca sunt absent!!! ;D ;D
Exact asta era si una din intrebarile mele: ce alte motoare sub 2000 cmc pot fi puse cu succes pe acaretele noastre?
Adica sa fie tot 4x4 si sa se ''pupe'' cu cutia si reductorul aferent...
Poate ne putem folosi de omologarile altora, nu stiu, sa gasim o solutie convenabila, asta era ideea topicului.
Pe site exista un topic "motoare moderne pe M'' dar nu e concludent, se discuta colateral mai mult...
Sau ma bine inchidem discutia, cum am spus si mai sus, urmand sa ne descurcam fiecare cum poate.

p.s eu la rovigneta platesc in functie de motorizarea euro, iar in tarile unde apa calda curge permanent taxele sunt in functie de cat poluezi...de asta ziceam ca e o investitie ce se merita, macar pt. viitor
Daca nu Aro, atunci ce ?
George
Administrator
Administrator

Post by George »

vercingetorix wrote: p.s eu la rovigneta platesc in functie de motorizarea euro,
in ce tara? ca in romania nu e asa.
daca nu exista omologare de tip pe masina respectiva (adica nu s-a pus din fabrica), se face omologare individuala, iar asta presupune teste, masuratori, proiecte...etc. costul se invarte pe la 2.000 euro +. daca merita sau nu, numai tu poti sa decizi.
ARO CLUB ROMANIA
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Cel putin la acest moment nu exista nici o diferenta de taxa in functie de EURO (a fost acum un timp la rovigneta dar diferenta era nesemnificativa).

Departajarea o face capacitatea cilindrica, din cate stiu eu "de fabrica" ptr ARO 24/32 (ca despre el cred ca vorbim)
viewtopic.php?f=52&t=115

nu au prea fost motoare sub 24xx cmc (a fost o lesinatura de Peugeot 2088) asa ca labe sanse sa fie viabila solutia cu motorizare sub 2000 cmc.

Ce se poate face? Nu prea multe in conditiile in care Clubul are inca relativ putina reprezentativitate. Depinde de ficare dintre noi sa aleaga ce-o sa faca .... si una din optiuni ar trebui sa fie ralierea la ARO CLUB ROMANIA pentru ca la o adica sa avem un cuvant de spus reprezentativ.
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
autom
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by autom »

Este pe forumul fiat un motor de vanzare : http://www.fiat.3xforum.ro/post/1412/1/ ... roape_nou/

Motor de IFA.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

cristian irimescu
Membru de elita
Membru de elita

I-am scris un mesaj, domnului Boureanu... daca se va sinchisi sa-mi raspunda, o sa pun aici...
puteti si voi sa-i scrieti... este free!!! ;D ;D ;D
http://www.boureanu.ro/Pagini/Contact/36.html
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Nu stiu eu cine este D-l Boureanu, nu ma pricep la politica (locala),ar se vede ca omul are cel putin intentii bune! Daca va rezolva ceva....., :-?? . Oricum, îi urez suuces! ;)
adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by adielec »

Mira-m-as, filmuletul e din februarie si zicea ceva de luna martie.

Pana acum nu s-a auzit nimic, in schimb seful domnului Boureanu (Boc) a dublat impozitele.

Nu stiu cum ar putea baga ei in lege ca sa nu mai fie impozitat Aro asa mult fara sa supere pe doamna UE
si nici sa nu scape cei cu X-uri Q-uri sau mai stiu eu ce litere.

In cel mai bun caz ca s-ar putea obtine o derogare pentru cei care au masina 4x4 si o folosesc masina pentru a castiga o paine (agricultori, padurari, medici (la tara), apicultori ;D , etc).
Bineinteles valoarea masinii sa nu depaseasca, de exemplu , 10 000 de Euro.

Post Reply