ARO a murit?!

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
myke
Membru legendar
Membru legendar

Re: ARO a murit?!

Post by myke »

Proiectantii s-au oprit dupa ce a aparut 24x.Dupaia nu s-a mai proiectat nimica
S-a adaptat s-a modificat dar de proiectat...nimica

adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by adielec »

Au mai proiectat Aro 10.

Aro 24x a fost proiectat conform cerintelor acelor vremuri si eu zic ca a fost facut bine.
Eu ma gandesc la diversi agricultori care au folosit masinile la munci foarte grele si masinile au rezistat.
Nu cred ca au vazut saracile masini gresaj sau alt ulei in afara de cel mai ieftin posibil si ala schimbat cat mai rar.

Chiar nu stiu ce alternative au oamenii aia: Ford Tranzit, Logan Van ? :-j Nu cred ca-si permit Nissan Navara sau Toyota Hilux. :)

Aro a fost facut sa reziste, sa troncane dar sa mearga.

Cred ca asta a fost si motivul pentru care a murit: era prea bun pentru era consumului.

Cum sa cumperi o utilitara cu 15 000 de dolari si apoi sa nu-l cureti pe om cu inca 2000 pe an cu reviziile ca dupa 4 ani sa-l obligi sa o schimbe ca a aparut model mai nou cu farurile mai sus?
Gandul asta cred ca provoca frisoane prin randurile importatorilor.

@ Fane
Suspensia fata independenta la Aro fost printre primele din lume la astfel de masini.
De nota 10 nu iese nimanui nimic din prima oricat de mult s-ar vrea.

Pivotii de tip nou nu mai iau joc dar s-ar putea sa ai alte surprize :). Chiar nu stiu din ce fier mort sunt facuti.

Am facut topicul ala cu dimensiunile articulatiilor. Masoara pivotii si sa vedem poate gasim ceva mai bun, cine stie.
tokyodream
Junior
Junior

Post by tokyodream »

Scuze daca se repeta, dar am dat pe net peste:

http://www.antena3.ro/economic/companii ... 88099.html

si:

http://www.stiriauto.ro/articol/7895/Po ... ia-chineza

mai stiti si altceva ?
multumesc!
ARO - oriunde, oricand !
George
Administrator
Administrator

Post by George »

pai...de derways stiam de vreo 2-3 ani... acum ce sa faca si ei, s-au reorientat. nu stiu de ce nu au continuat construirea cowboy-iului cu piese chinezesti...insa ce stiu, e ca au ajuns acolo fortati de imprejurari, intrucat incepusera fabricatia, si ARO nu mai putea continua livrarea de sasiuri si punti. cutii de viteza nu cred ca s-au trimis...oricum nu se faceau la c-lung. se trimiteau doar sasiuri si puntile, caroseria facandu-se la derways iar motoarele fiind importate de ei.
cat despre landmarkt...nu stiu de ce am impresia ca e un articol de genul "e coada, inscrieti-va si voi, ca se termina", desi e pauza mare de clienti. planurile lor nu erau legate de industria auto, ci de imobiliare. au scos banii platiti pe fabrica numai din fier vechi, si cred ca au avut si profit...iar terenul le-a ramas gratis. asa ca au incercat sa faca ce stiu ei mai bine, si anume sa inchirieze. ca au avut in plan un parc industrial, incercand sa atraga producatori de componente, mizand pe calificarea oamenilor din zona si apropierea geografica fata de dacia, probabil ca asa este, insa...criza asta financiara am impresia ca le-a dat planurile peste cap. investitorii nu mai sunt asa entuziasti, in industria auto...
ARO CLUB ROMANIA

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Aici intervine paradoxul la "Falimentul ARO". Eu am vorbit cu unul din Fratii Derew, la serbarea de privatizare, când a preluat D-l Perez ARO. Atunci mi-a spus, ca vrea sa încheie un contract cu ARO, în care era vorba de livrarea de sasiuri echipate. A fost vorba de 5.000 bucati pe an. La aceasta cifra se asteptau sa vânda Derways Cowboy. Aveau contracte cu Municipalitati si Ministerul Forestier din Rusia, care nu e chiar mica. Dupa ce le-a fost promisa livrarea si nu au primit decât câteva sute, s-au orientat spre chinezi. Probabil ca sasiurile veneau de acolo în ultimul timp. Ca o continuare a afacerii, probabil ca ei monteaza si Geeley. Sau, poate copiile de sasiu ARO sunt fabricate la Geeley!
tokyodream
Junior
Junior

Post by tokyodream »

de Mitsubishi ce se mai stie ?

http://www.promotor.ro/noutati-auto-aut ... ro-2448027

off, nu s-a vrut salvarea firmei :(

iar legat de impozite:

http://www.presaonline.com/stiri/stiri- ... 71317.html
ARO - oriunde, oricand !
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Pai nu a vrut Statul Român sa fie salvat ARO. Posibilitati cred ca erau destule. Dar nici Mitsubishi cu emblema ARO nu as fi cumparat! ARO e ARO si nu poate fi altceva, cu emblema ARO. În istoria Uzinei, înafara de primul model, care a fost inspirat de la fratii Sovietici, designul totdeauna a fost unic, de neconfundat.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

Marca Aro ar putea reveni în prim-plan în următoarele 6-12 luni potrivit ofi­cialilor Landmark Management, companie controlată de omul de afaceri Nicolae Raţiu, fiul fostului om politic Ion Raţiu, care a preluat în 2007 licenţele de fabricaţie şi platforma industrială Aro Câmpulung.

"Noi deţinem licenţele pentru modelele Aro fabricate anterior. Luăm în prezent în calcul producţia de componente pentru modelele deja existente în circulaţie. În acelaşi timp, există constructori interesaţi să producă la Câmpulung modele de teren similare cu cele ale ARO", a declarat pentru ZF Nicolae Raţiu.

Omul de afaceri a subliniat că momentan există discuţii şi negocieri în acest sens, nefiind însă niciun contract semnat.

Alături de Dacia, Arctic, Dero sau Gerovital, Aro este unul dintre cele mai puternice branduri româneşti care au rezistat după 1989, existând o cerere constantă pentru maşinile de teren asam­blate la Câmpulung până la în­cetarea producţiei. Dacă pentru un au­tomobil Dacia nu se aştepta în anii 90 mai mult de câteva săptămâni, pentru Aro termenul de aşteptare era de câteva luni, iar unii clienţi erau dispuşi să plă­tească sume suplimentare pentru a se asi­gura că li se va livra un SUV ro­mânesc.

Primul anunţ legat de o posibilă revenire a mărcii Aro a fost făcut anul trecut, când s-a luat în calcul producţia de echipamente şi utilaje sub brandul românesc. În prezent în România mai sunt înmatriculate peste 35.000 de autotu­risme şi autovehicule comerciale marca Aro, potrivit statisticilor Direcţiei Re­gim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor.
Primul model asamblat pe plat­formă la Aro a ieşit pe linia de producţie în 1957, cu aproape zece ani înainte de apariţia Dacia, iar ultimul model Aro a ieşit din fabricaţie în 2003.

Platforma industrială a Aro Câmpulung are o suprafaţă de 49 de hectare şi include hala principală de producţie şi unităţile secundare. După preluare, în urmă cu trei ani, Landmark Management a derulat investiţii pentru reabilitarea platformei prin recons­trucţia infrastructurii şi reconversia unor hale. În prezent singurul chiriaş al parcului industrial este compania Nobel Automotive România care produce componente auto pentru Dacia.

Un al doilea producător ar putea intra anul acesta pe platformă, potrivit oficialilor Landmark Management, aceştia fiind în prezent în negocieri cu un nou furnizor de componente.
La Aro s-au produs în total aproape 360.000 de autovehicule, două treimi dintre acestea fiind exportate în 110 ţări. Înainte de 1989 peste 90% din maşinile produse la Câmpulung erau exportate, adică aceeaşi strategie pe care o are Dacia în prezent.
În septembrie 2003 statul român a vândut pentru suma de 180.000 de dolari 68,7% din Aro companiei americane Cross Lander. În contractul de priva­tizare erau prevăzute investiţii de 2 mil. euro în Aro, dar nicio investiţie nu a avut loc în retehnologizare.

sursa: Soim Press http://soim.ro/story.php?title=ratiu-ia ... oductiei-1
ARO CLUB ROMANIA
tokyodream
Junior
Junior

Post by tokyodream »

ARO - oriunde, oricand !
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

macar cu un ochi daca s-ar uita la noi dumnezeu si tot ar fi bine !
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

vi se pare cunoscuta aceasta poveste???
http://www.obiectivdesuceava.ro/v2/loca ... l-suceava/
adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by adielec »

Observ ca se pune aceeasi placa an de an. E vorba de alt Campulung acum :).
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

Este vorba despre inginerul [ef Mihai Ciobanu, un fost director general [i pre[edinte al consiliului de administra]ie de la uzinele ARO din C=mpulung Moldovenesc

nu stiam de aceste uzine.se pare ca cei care au scris acest articol erau frati cu cei care transmiteau ieri din fata ambasadei Libanului.(in loc de Libia-care nu are ambasada)
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

nu, in articol spune ca el ciobanu este de loc din campulung moldovenesc adica acolo a crescut sau ceva de genu asta.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

oricum pare un copy-paste al povestii AMROM.

Post Reply