ARO a murit?!

informatii de ultima ora legate de masini,in special 4x4
Post Reply
ARO244
Junior
Junior

Re: ARO a murit?!

Post by ARO244 »

O sa fiu un pic poet si o sa spun ca ARO o sa traiasca in fiecare din cei care iubesc cu adevarat aceasta masina si care, avand grija de el, ii ofera posibilitatea sa fie in continuarea prezent pe sosele si sa arate ce poate!!! ;D
Si daca e sa ne luam dupa ultimele evenimente din fotbalul romanesc, se pot intampla si la noi minuni asa ca cine stie ce surprize placute ne rezerva viitorul!! ::) ::)

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

@ARO244: cred ca esti prea optimist! Si eu am crezut pâna nu demult, ca AMROM o sa mai fabrice ceva Automobile ARO, chiar daca sunt numai camionete. Dar realitatea este mai dura! Nu are NIMENI un interes sa sa mai fabrice vreodata un ARO. Cel care a cumparat ARO, a cumparat Uzina ca sa opreasca fabricatia, probabil pentru asta a si fost platit! În al doilea rând, am înteles ca sunt mai multi în Guevernul României, care câstiga banuti cu fiecare masina importata. Deci, nici de acolo nu vine nici un fel de ajutor. În al treilea rând, mândria nationala a Românului este sub pamânt si se lucreaza cu spor si în continuare la aceastta tendinta. Traim în epoca de plastic, nu mai sunt multi oameni care vor sa cumpere o masina de tabla! Am deschis chiar eu un topic, mai demult, în care am întrebat, daca s-ar fabrica iarasi ARO, cu motoare moderne, fiabile, etc, cine ar cumpara într-adevar un ARO? Nu s-au "înscris" nici 10 "doritori". Si asta aici pe ARO FORUM!!! Asa ca, adevaratii iubitori de ARO îi poti numara pe degete, restul sunt "AROisti" de nevoie, care nu au banii necesari pentru Toyote, Hyundaiuri si alte ciudatenii. Noroc bun!
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

Werner,ai devenit prea pesimist.Va veni vremea ca si in Romania sa se faca investitii productive,nu numai imobiliare si echipe de fotbal.Uite ,in Bulgaria,unul din oamenii bogati din fotbalul ce face:
http://www.informatiiauto.ro/great-wall ... d4300.html
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Werner wrote:@ARO244: cred ca esti prea optimist! Si eu am crezut pâna nu demult, ca AMROM o sa mai fabrice ceva Automobile ARO, chiar daca sunt numai camionete. Dar realitatea este mai dura! Nu are NIMENI un interes sa sa mai fabrice vreodata un ARO. Cel care a cumparat ARO, a cumparat Uzina ca sa opreasca fabricatia, probabil pentru asta a si fost platit! În al doilea rând, am înteles ca sunt mai multi în Guevernul României, care câstiga banuti cu fiecare masina importata. Deci, nici de acolo nu vine nici un fel de ajutor. În al treilea rând, mândria nationala a Românului este sub pamânt si se lucreaza cu spor si în continuare la aceastta tendinta. Traim în epoca de plastic, nu mai sunt multi oameni care vor sa cumpere o masina de tabla! Am deschis chiar eu un topic, mai demult, în care am întrebat, daca s-ar fabrica iarasi ARO, cu motoare moderne, fiabile, etc, cine ar cumpara într-adevar un ARO? Nu s-au "înscris" nici 10 "doritori". Si asta aici pe ARO FORUM!!! Asa ca, adevaratii iubitori de ARO îi poti numara pe degete, restul sunt "AROisti" de nevoie, care nu au banii necesari pentru Toyote, Hyundaiuri si alte ciudatenii. Noroc bun!

Cind Aro se va putea conpara la confort si fiabilitate cu alte marci, fi sigur ca se va cumpara.Pina atunci din pacate va ramine apanajul celor extremi ca noi.Cine crezi ca e nebun sa dea 13 mii de euro pe un 11.4 la care dupa 3 ani pica usile din cauza ruginii?Sau fluiera in el din cauza reductorului de-ti tiuie urechile.....cu toate ca are pe el aproape 20 de kg de pisla fonoabsorbanta.La banii astia iti iei un suzuki Jimny nou.
Parerea mea este ca s-a pierdut foarte mult si din cauza ca nu au existat repere pentru modificari mai extreme.Grupuri mai rezistente suspensii mai modificate...etc

ARO244
Junior
Junior

Post by ARO244 »

Eu zic ca traieste ARO bine mersi in "nebuni'care stiu sa aprecieze un ceva pe care doar genul asta de masini ti-l poate oferi! Si fiindca nu doar vocile din mintea mea imi spun asta ::) ::) ...sa stit ca zilnic intalnesc cel putin 3 ARO, sincer ma mir si eu, mai ales ca nu prea s-a intamplat sa fie aceleasi masini!! :o
Iar o masina exista fizic prin piesele ei, iar la capitolul asta cel putin aici in Bucuresti treaba sta excelent, cel putin pentru 244 cu motor Brasov! uite o sa va fotografiez sacul meu de piese pe care le-am luat l aprima strigare doar din 2 magazine, cel din Vitan, slabut aprovizionat si cel de pe Emil Racovita unde am gasit tot ce vroiam: pivoti, capete de bara, racorduri frana, garnituri, pompe etc, le-am luat s afie nu ca imi trebuiau!!
Asa ca atat vreme cat mai exista unul-doi care sa-l iubeasca, ARO mai traieste!! ca decat sa traiasca prin cei care il cocosau si il gresau pe la punti trecand prin balta cu apa de ploaie ca sa-i unga cardanul si in interior erau pene de gasca din 3 generatii...mai bine lipsa!!
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Myke! Daca te urci la volanul ARO-ului meu 328, nu zici ca stai la volanul unui ARO, asa cum îl descrieti voi. Masina are motor Andoria Euro2, cutie româneasca în 5 trepte, dar mergi cu el ca si cu alta masina occidentala. Nu e zgomotos în interior, frâne are ca un Autoturism, cutia de viteze se schimba usor si exact, servo este perfect, volanul se învârte cu "doua dejte" si as putea sa continui. Masina este fabricata în 2001, când totusi se facea un pic de calitate la ARO. Daca te sui la volanul unui Defender nou, sa sti ca nu merge mai bine, sau mai usor decât ARO asta! Am încercat si eu Defenderul, au fost posesori de Defender la mine si au mers în probe cu 328ul si au fost surprinsi ce bine merge masina. Pâna acuma, unica problema este ca îmi scoate ulei prin turbo, dar asta apartine de Andoria, nu de ARO. Problema la ARO-urile în România este, ca majoritatea nu au comandat ARO cu motor Andoria, ci cu cel de Brasov, fiind muuuult mai ieftin. Asta se razbuna acuma. Motoarele fiind grele si cu trepidatii mari, fara putere mare, majoritatea cu cutie în 4 trepte, creeaza un disconfort, mai ales ca multi mai conduc si masini confortabile, pe lânga ARO. Eu am fost saptamâna trecuta la un drum de 700km, cu ARO 244 din 1996, motor Peugeot, am oprit doar pentru pipi, în rest am mers fara oprire. Pe Autostrada, am avut o viteza medie de 100km/h, la întoarcere chiar 110km/h. Comparati voi preturile ARO, cu cele ale Defenderului, o sa vedeti ca sunt exact duble. Comenzi au fost gramada când au închis Uzina, masinile devenind mai bune.

Dragos, aia sunt bulgari...... Crezi ca Gigi Becali se va da jos din Maybach sa conduca ARO? Adevarat, asa cum este, cineva ca Becali, ar avea banii sa reamineze marca ARO, dar nu are nici un sentiment pentru tara în care traieste, sa nu mai vorbim de ARO....!

ARO mai ramâne "viu" printre noi, dar ca marca, a murit! EXITUS! Cu parere de rau, dar asta este! Am fost optimist pâna nu de mult, dar ultima data când am fost la Câmpulung, în august 2008, am vazut ce a "lucrat" necuratul acela de ratiu si pot spune: nu mai sunt sanse!

P.S. Rasfoiti în acest topic, cred ca pe pagina 8, am pus o poza, cum arata Uzina în augudt 2008. Sa va dati seama, daca acolo se mai poate produce o masina.....!
kosfunny
Membru de elita
Membru de elita

Post by kosfunny »

Eu zic ca sunt sanse, daca se ia totul de la ZERO !
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-masina AG 44AMR ne era cunoscuta bine dintr-o postare anterioara-ARO DRAGON.
-alt articol vorbeste depre doua proiecte(pe hartie) AMROM:
-RAPTOR-armata,
-utilitara4x4-agricultura.
http://www.curier.ro/index.php?option=c ... Itemid=375
Ady
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ady »

Am primit si eu niste poze de la un prieten de pe forum Dacia cu cate ceva de prin Uzina Aro...cred ca dupa ce au incetat activitatea si urma sa...o demoleze..nu stiu.

http://www.daciaclub.ro/galerie/display ... 50-11.html

cred ca cele mai interesante sunt primele 2...e pentru prima oara cand vad motorul de 4 litri care a fost pus pe aro... :o cat de frumos arata
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Interesante pozele, dar nu îmi vine sa cred ca sunt facute dupa încetarea activitatii la ARO. Sau sunt facute la AMROM (fostul CESAR).
axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Si eu am ramas uimit ce liniste poate sa fie la mine in ARO.Unele motoare de productie interna nu sant adecvate pentru un confort fonic ridicat si sa nu uitam de curentul de aer care dupa 80km/h produce si el zgomot.
Ady
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ady »

Nu stiu cand si unde sunt facute sigur. O sa-l intreb pe cel care mi-a trimis pozele ca am vazut ca apare persoana care a facut pozele banuiesc, printre ultimele poze de pe site si poate afla ceva de la el ca din cate se vede s-a plimbat prin Uzina.
Sherban
Membru
Membru

Post by Sherban »

Werner wrote:Interesante pozele, dar nu îmi vine sa cred ca sunt facute dupa încetarea activitatii la ARO. Sau sunt facute la AMROM (fostul CESAR).
pozele nu au fost facute la CESAR
Fane
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Fane »

Parerea este ca Aro sa fie fabricat din nou trebuie mai multi investitori care sa creada in sucess si un nou proiect aro.Aro sta prost la mai multe capitole:in primul rand la directie pe fata ,suspensie,antifonat fonic ca zgomotul in mers chiar daca depasesti 100 la ora sa poti sta in masina si sa nu te bata curentul,transmisie, si cel mai important lucru calitatea pieselor.Chiar daca dai pe ele mai multi bani sa ai garantie ca te tine cel putin 2000 de km fara sa ai durei de cap,sa umbli cu frica ca ramai fara frane sau sare o roata.Trebuie un nou proiect inceput chiar de noi,cei din club fiecare contribuind cu cate o idele la ceva si sa incercam si noi sa facem macar ca polonezi sa le reconditionam dar sa fie "tazta de matza."
Eu zic ca incepem fiecare cu cate o idee si sa facem un proiect Aro,sa condribuim la refacerea greselilor unde proiectanti de la aro au facut numa sa sa scape.
Aro 243

Post Reply