Rovinieta incotro?
Moderator: costy84
- sibip
- Incepator

Rovinieta incotro?
Acum cateva luni am fost plecat din tara si la revenire am fost din nou ingrozit, enervat si scarbit de starea drumurilor de la noi si am luat o decizie de principiu: sa nu mai platesc taxa de drum (rovignieta).
Rationamentul e simplu si se poate extinde la o sumedenie de alte situatii din Romania: eu nu vreau sa fiu incorect, insa nu imi place sa fiu tratat incorect.
Asa ca mi-am asumat un risc de a plati o amenda (care e de 3 ori mai mare de cat nenorocita de taxa), dar despre care auzisem ca e destul de greu sa o iei, deoarece Politia singura nu putea sa ti-o de deoarece trebuia sa fie insorita de cei de la Autoritate Rutiera Romana si eu de 5 ani de cand conduc nu mi s-a cerut sa prezint vignieta.
Mai de curand am auzit ca nu ar mai fi valabila treaba asta si cica ar putea sa te amendezi si politistul singur?
Are cineva idee care e situatia adevarata?
Care este exact temeilu legal si ce se poate face pe D.N. cand te intalnesti cu "talharii"?
Numai de bine!
Rationamentul e simplu si se poate extinde la o sumedenie de alte situatii din Romania: eu nu vreau sa fiu incorect, insa nu imi place sa fiu tratat incorect.
Asa ca mi-am asumat un risc de a plati o amenda (care e de 3 ori mai mare de cat nenorocita de taxa), dar despre care auzisem ca e destul de greu sa o iei, deoarece Politia singura nu putea sa ti-o de deoarece trebuia sa fie insorita de cei de la Autoritate Rutiera Romana si eu de 5 ani de cand conduc nu mi s-a cerut sa prezint vignieta.
Mai de curand am auzit ca nu ar mai fi valabila treaba asta si cica ar putea sa te amendezi si politistul singur?
Are cineva idee care e situatia adevarata?
Care este exact temeilu legal si ce se poate face pe D.N. cand te intalnesti cu "talharii"?
Numai de bine!
- Schumy
- Membru de elita

Re: Rovinieta incotro?
Pe mine m-a oprit la iesire din Sofia acum 2 sapt si mi-a cerut "vignett" ......la care eu........sa te ia dracu cu tot cu vinieta........la mine in tara nu se plateste asa ceva.........Faceam pe prostu..........mi-a luat actele si a inceput sa scrie un proces verbal........ca cica amenda 200 leva.......adica 100 euro........da i-am zis ca sunt student si ca n-=am bani..........ca nu platesc amenda........i-am lasat 20 de leva si am plecat........Asa o sa ajunga si la noi cat de curand din pacate......si drumurile la ei sunt ca si la noi ( cu diferenta ca la ei se ia spaga in draci.......si la noi nici spaga nu mai e voie sa dai , ca te pomenesti cu un flagrant)
- George
- Administrator

rovigneta?! ce e aia?
aaah..."aici sunt banii dumneavoastra..." dadada..imi amintesc. sper ca si voi, ca vin alegeri prezindentiale in toamna...
sa nu uitati de 5% din valoarea masinii noi sau sh la prima inmatriculare si 25% din pretul litrului de carburant! ca s-au platit o vreme buna, dar nu s-a vazut niciodata vreun rezultat. au aceeasi eticheta si astea...("aici sunt banii dvs", adica)
aaah..."aici sunt banii dumneavoastra..." dadada..imi amintesc. sper ca si voi, ca vin alegeri prezindentiale in toamna...
sa nu uitati de 5% din valoarea masinii noi sau sh la prima inmatriculare si 25% din pretul litrului de carburant! ca s-au platit o vreme buna, dar nu s-a vazut niciodata vreun rezultat. au aceeasi eticheta si astea...("aici sunt banii dvs", adica)
ARO CLUB ROMANIA
- Ionut
- Membru Devotat

Stiu pe cineva care a luat amenda 7.5 mil pt ca nu avea. Probabil ca foarte rar te intreaba de ea, dar si cand te intreaba si n-o ai... 
Stand or die.
- myronutu
- Membru legendar

cu rovinieta e o magarie.eu o singura data oam platit rovinieta pe un an chiar cand o intrat in vigore rovinieta,si am vazut ucm statea treaba si nu oam mai platit si nici nu o so mai platesc.si circul foarte mult cu el pe DN si nici nu ma oprit.cand ma oprit ultima data a fost anu trecut dar atunci sa scos cateva zile rovinieta ca nu avea de ajuns si oau si modificat.atunci ma oprit rar in rest aci prin oras.
ARO 243, an 2000, motorizare TDX
ARO 243, an 1986, motorizare D127.
Bughi, motor de 1600 benzinar,in inbunatatiri
Audi B4, an 1994,2000 benzina
Fiat 1100, an 1964,proaspat achizitionat
ARO 243, an 1986, motorizare D127.
Bughi, motor de 1600 benzinar,in inbunatatiri
Audi B4, an 1994,2000 benzina
Fiat 1100, an 1964,proaspat achizitionat
- kosfunny
- Membru de elita

Amenda pentru rovigneta nu o poate da decat AND-ul sau ARR-ul din cate stiu. Ma insel?
ARO 10.1 -1.4 +GPL, 1998
Grand Cherokee 2.5 td, 1996
Mitsubishi Pajero 2.5 td , 1992
Daewoo Matiz, 1999
Opel Omega 2.5 TDI, 1996
Ford Focus 1.8 tdi 2001
Opel Sintra, 2,2 +gpl, 1996
VW Crafter maxi-long, 2008
Grand Cherokee 2.5 td, 1996
Mitsubishi Pajero 2.5 td , 1992
Daewoo Matiz, 1999
Opel Omega 2.5 TDI, 1996
Ford Focus 1.8 tdi 2001
Opel Sintra, 2,2 +gpl, 1996
VW Crafter maxi-long, 2008
- sorin
- Membru legendar

Re: Rrovinieta incotro?
si militianul dar insotit de un reprezentant ARR
Sorin cu ,,frigideru plin,,
- George
- Administrator

kosfunny wrote: Amenda pentru rovigneta nu o poate da decat AND-ul sau ARR-ul din cate stiu. Ma insel?
pai tocmai, ca sunt legati unii de altii. amenda pt rovigneta o da reprezentantul autoritatii drumului (arr sau and), insa in trafic nu poti fi oprit decat de politian de circulatie. asa cum e si cu rar-ul care vad ca face controale la iesirile din bucuresti, la greu... politianul opreste, autoritatea controleaza.sorin wrote: si militianul dar insotit de un reprezentant ARR
ARO CLUB ROMANIA
- cristian irimescu
- Membru de elita

Deci?? statii CB pe masini, si daca nu esti sigur suta la suta ocolesti frumusel zona contaminata... 
- amb13
- Membru legendar

Rovignieta se poate cumpara si pe perioade mai mici, (o saptamina), asa ca nu vad de ce sa te risti .Si cu statia CB ai sanse ca in ziua respectiva sa nu fie trafic cu TIR-urile si sa o incasezi.Eu la Renault am platito pe tot anul, a fost in jur de 120 de lei, iar la camioneta intotdeauna am platito pe o saptamina de cite ori am plecat cu masina la drum.Va mai spun ca in 3 ani de cind am camioneta nu am fost oprit niciodata cu ea in trafic, dar masina arata bine , e curata tot timpul si cred ca conteaza foarte mult aspectul comercial al masinii cind te opreste Garcea si "prietenii" lui.
- alex
- Membru legendar

pe mine m-au oprit anul trecut politie/rar, dar m-au lasat in pace dupa ce au bagat nasul sub bot si m-au intrebat de frana de mana. in schimb aroul din spatele meu, care arata cazut bine a ramas acolo mult si bine. si fara talon.
happily mending an Aro 320 D127
- George
- Administrator

Acestea sunt cele 10 locatii in care sunt amplasate camerele fixe care "te controleaza la rovigneta" de pe drumurile nationale din Romania:
Pentru mai multe detalii vizitati-ne la: http://www.4tuning.ro/legislatie-auto/u ... tter_19504
1. Autostrada A1 la km 70 + 460 m
2. Autostrada A2 la km 12 + 450 m
3. DN1 Bucuresti - Ploiesti la km 48 + 800 m
4. DN2 Buzau - Rm. Sarat la km 115 + 080 m
5. DN2A Slobozia - Constanta la km 113 + 500 m
6. DN5 Bucuresti - Giurgiu la km 28 + 120 m
7. DN7 Rm. Valcea - Sibiu la km 188 + 900 m
8. DN6 Bucuresti - Alexandria la km 60 + 450 m
9. DN7 Deva - Arad la km 411 + 865 m
10. DN17 Vatra Dornei - Bistrita la km 85 + 380 m
Pentru mai multe detalii vizitati-ne la: http://www.4tuning.ro/legislatie-auto/u ... tter_19504
1. Autostrada A1 la km 70 + 460 m
2. Autostrada A2 la km 12 + 450 m
3. DN1 Bucuresti - Ploiesti la km 48 + 800 m
4. DN2 Buzau - Rm. Sarat la km 115 + 080 m
5. DN2A Slobozia - Constanta la km 113 + 500 m
6. DN5 Bucuresti - Giurgiu la km 28 + 120 m
7. DN7 Rm. Valcea - Sibiu la km 188 + 900 m
8. DN6 Bucuresti - Alexandria la km 60 + 450 m
9. DN7 Deva - Arad la km 411 + 865 m
10. DN17 Vatra Dornei - Bistrita la km 85 + 380 m
ARO CLUB ROMANIA
- vercingetorix
- Membru legendar

Pe mine m-a oprit in luna august deoarece trecusem pe rosu.
Mi-a luat la puricat toate actele, inclusiv rovigneta, desi era doar una bucata Garcea.
Noroc mare cu obiceiul pamantului...
p.s. rog pe d-nul administrator sa se sesizeze si sa corecteze titlul postarii, nu e corect gramatical
Mi-a luat la puricat toate actele, inclusiv rovigneta, desi era doar una bucata Garcea.
Noroc mare cu obiceiul pamantului...
p.s. rog pe d-nul administrator sa se sesizeze si sa corecteze titlul postarii, nu e corect gramatical
Daca nu Aro, atunci ce ?
- gorishor
- Administrator

- George
- Administrator

de curios: pe ce DN ai intalnit semafor? ca eu n-am intalnit pana acum...vercingetorix wrote:Pe mine m-a oprit in luna august deoarece trecusem pe rosu.
Mi-a luat la puricat toate actele, inclusiv rovigneta...
ARO CLUB ROMANIA