turbo pe BV

Tipuri, performante, probleme, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

turbo pe BV

Post by cab_512 »

Ceva imagini:

Initial am avut motor de CL, dar dupa ce a ars un piston (o gaura de vreo 25mm) am hotarit sa pun un mtor de BV.Performantele dupa sau imbunatatit dar numi erau de ajuns, asa am hotarit sami pun turbo(model TKP6.1 de la tractor de prod. Belorusa)Alerg cu trbo pe al doilea an si pina acum nu am avut nicio problema nici la motor nici la turbo.Performante:sa atenuat un pic momentul motor la turatii joase.Mai am de imblat la pompa injectie(tre.de marit debitul).Cam atit.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by SERGHEI on 08 Oct 2008, 10:16, edited 1 time in total.
Tote muștele zboară dar nu toate fac miere!

Ady
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: turbo pe BV

Post by Ady »

frumosss....l-ai si testat sa vezi daca merge sau inca nu l-ai terminat de facut...??
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Mi-am permis sa fac putin ordine pe aici .In alta ordine de idei noi pe aici obisnuim sa ne prezentam cel putin cu numele mic ...doar suntem o comunitate mica nu?1
vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Ady wrote: frumosss....l-ai si testat sa vezi daca merge sau inca nu l-ai terminat de facut...??
Daca citeai ce spunea omul aflai ca:
cab_512 wrote: ... Alerg cu trbo pe al doilea an si pina acum nu am avut nicio problema nici la motor nici la turbo.Performante:sa atenuat un pic momentul motor la turatii joase.

mircealola
Junior
Junior

Post by mircealola »

nu lipseste ceva tubulatura de "aeraj" ?? ???
cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cab_512 »

Nu, lucram la suspensia fata.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ady
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ady »

Arata bine dar de ce nu ai pus un alt intercooler sau si pe ala dar intre grila si radiator in fata ca asa aveai rezultate mai bune(adica se racea bine) ca acolo nu prea are de unde sa sa treaca aerul prin el....si era si mai aerisit ;) oricum bravo.
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Pompa alimentare electrica !! Hmm,tentant ,ne spui si noua ce pompa ai folosit  (de unde,costuri..etc ) te rog? Nu de alta dar pare o solutie alternativa destul de buna...
Ady
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ady »

Daca te intereseaza pompa electrica iti arat eu o poza cu pompa pe care am avut-o pe a mea si cod ceva ce vrei era pentru VW si Audi dar nu prea merge sa o pui pe direct adik fara sa fie controlata presiunea de niste supape calculator ceva pt k cea pe care am avut-o eu baga 6 atm...si...pe langa faptul ca am cam distrus-o forta si pompa de injectie. Dar mai exista una buna cu supape chiar foarte buna...pret parca 10 lei am luat-o din targ ;)
cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cab_512 »

Desigur in fata radiatorului sar fi racit mai bine.La moment nam gasit unul sa se potriveasca sau trebuia sa modific masca destul de serios.Acum culerul primeste o ''gura de aer''pruntrun captor de pe capota.Pompa am procurato noua de la mag.de piese auto,a costat 100$.Am montato ieri si lucreza foarte bine si fara supape de reglaj.Este un Bosch.  :>-
cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cab_512 »

Si inca o smecerie.Pe colectorul de evacuare am infasurat 2m de teava de arama cu d8mm ,ca sa fiu sigur (iarna)ca no sa am probleme cu motorina.5-10 minute la ralanti si esti sigur ca nu seinfunda filtrele cu parafina \:/
mircealola
Junior
Junior

Post by mircealola »

super faina chestia cu incalzitul motorinei
Ady
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ady »

Da...nu prea e loc pe acolo ca ai modelul vechi de grila...oricum incearca sa schimbi pozitia intercooler-ului sau muta-l deasupra motorului si fai o priza mai mare de aer ca sa obtii performante mai bune ca daca nu se raceste bn aerul pe care il baga turbina....nu prea faci multe cu ea. bafta in continuare...
mahaleans
Incepator
Incepator

Post by mahaleans »

Baieti. sper sa nu vb. prosti.

Nu este mai usor, mai eftin, sa se monteze un torbocompresor sau compresor(cum so numi) din acela actionat direct de vibrochen printr-o curea?
cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cab_512 »

mahaleans wrote: Baieti. sper sa nu vb. prosti.

Nu este mai usor, mai eftin, sa se monteze un torbocompresor sau compresor(cum so numi) din acela actionat direct de vibrochen printr-o curea?
In primul rind: compresorul actionat prin curea e mai scump,mai voluminos-sub capota la ARO nu prea ai loc pentru asa ceva.In al doilea:iti''maninca'' din putere.Un mare +cuplu de ''locomotiva'' de la ralanti.Turbocompresorul este actionat de gazele de esapament deci foloseste energia care oricum se pierde in zadar.Fiind mai compact este mai usor de adaptat la motor.

Post Reply