Pentru cei cu idei
Moderators: mariusjaz, socratee
- Sergiu
- Membru

Pentru cei cu idei
Salut. Deschid acest topic pentru a aduna toate informatiile (piese, montaj, compatibilitati) pentru modele aro in special 24x.
In primavara am cumparat un ARO. L-am demontat, patial, si cand l-am montat la loc am constatat multe lagune, am cautat informatii pe site, am sunat, dar problema nu am rezolvat-o.
Pe parcurs ce descopar alte proble pe care nu pot sa le rezol le postez pe topic si poate cineva ma ajuta pe mine si implicit pe ceilalti.
In primavara am cumparat un ARO. L-am demontat, patial, si cand l-am montat la loc am constatat multe lagune, am cautat informatii pe site, am sunat, dar problema nu am rezolvat-o.
Pe parcurs ce descopar alte proble pe care nu pot sa le rezol le postez pe topic si poate cineva ma ajuta pe mine si implicit pe ceilalti.
Last edited by Sergiu on 25 Jun 2008, 16:15, edited 1 time in total.
- Sergiu
- Membru

Re: Pentru cei cu idei
Problema care "ma arde" acum aste pompa de frana.
Vreau sa o inlocuiesc, sa cumpar garnituri dar nu gasesc.
Pe servo scrie autonova, am sunat la fabrica nu se mai fabrica
Pompa am inteles ca este "model volvo". Initial a fost importata apoi a fost fabricata de autonova.
Garnituri nu gasesc, pompa nici atat. Mai astept poate se adapteaza de la o masina de import.
Vreau sa o inlocuiesc, sa cumpar garnituri dar nu gasesc.
Pe servo scrie autonova, am sunat la fabrica nu se mai fabrica
Pompa am inteles ca este "model volvo". Initial a fost importata apoi a fost fabricata de autonova.
Garnituri nu gasesc, pompa nici atat. Mai astept poate se adapteaza de la o masina de import.
- Sergiu
- Membru

La arcurile de pe spate am avut o foaie rupta, am sudat-o, nu e corect dar nu am ce face pentru-ca nu am avut de unde sa o cumpar. Le-am gresat cu ulei de conservare.
Pe spate am pus amortizoare Monroe pe gaz. Pe fata nu gasesc cu gaz.
Arcurile de pe fata le-asi inlocui, am mai dicutat pe forum de nr 17, 18 nu mai retin, poate imi spuneti de care sa pun.
Vreau sa pun diferential blocabil, am doua optiuni cu vacum sau autotoblocabil...
Mai sunt multe de spus.
Pe spate am pus amortizoare Monroe pe gaz. Pe fata nu gasesc cu gaz.
Arcurile de pe fata le-asi inlocui, am mai dicutat pe forum de nr 17, 18 nu mai retin, poate imi spuneti de care sa pun.
Vreau sa pun diferential blocabil, am doua optiuni cu vacum sau autotoblocabil...
Mai sunt multe de spus.
- florin75
- Membru de elita

Poti gasi pompa noua la C-lung, fabricata in Turcia, pretul era in toamna, tine-te bine 350 RON! Sau sanse mari sa gasesti garnituri la Al Padrino, Autofren (Spania), mergi cu ele in mana si zici ca sunt de Volvo seria 900, daca-i zici de Aro te da in suturi afara! Vezi ca cei de la autofren au un site, cu codurile si cotele garniturilor.
- Sergiu
- Membru

Era sa uit trebuie schimbata si garnitura de la distribuitorul de frana de pe fata care are un pistonas
- smihnea
- Membru

Buna este ideea ta de a aduna la un loc toate "compatibilitatile", dar... cred ca o sa fi dezamagit de deschiderea pe care o au colegii nostri in a impartasi informatii cred ca secrete...
In alta ordine de idei... ziceai de amortizoare spate... ce serie au?
Ref. la grosimea arcurilor, depinde de motorizarea pe care o ai... la Bv se pun de 19 la restul mai subtiri...
Ref. la grosimea arcurilor, depinde de motorizarea pe care o ai... la Bv se pun de 19 la restul mai subtiri...
- Sergiu
- Membru

Pentru smihnea aici am dat detalii pentru amortizoare: http://www.aro4x4.net/smf/index.php/topic,1162.0.html
- Sergiu
- Membru

Problema rezolvata pe jumatate, am sunat la producator autonova.
Pompa de frana pe care o am este ISOVAC de 9 toli cu alezaj de 23,8.
Si pompa si servofrana se pot inlocui cu modele straine, dar care?
Pompa de frana pe care o am este ISOVAC de 9 toli cu alezaj de 23,8.
Si pompa si servofrana se pot inlocui cu modele straine, dar care?
Last edited by Sergiu on 20 Jun 2008, 20:08, edited 1 time in total.
- Sergiu
- Membru

Am cautat garnituri pentru pompa de frana ISOVAC si am gasit produse de AUTOFREN.
Setul de garnituri are codul D1260 si au costa 21 RON.
Setul de garnituri are codul D1260 si au costa 21 RON.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- ydaniel
- Membru legendar

daca vrea cineva amortizoare pe spate ii pot aduce eu pe comanda.si nu vreau nici un comision. 
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita
cand esti rau nu te uita
- Sergiu
- Membru

Am schimbat garniturile la pompa de frana, am aerisit, frana numai fata, am aerisit a II a oara, frana numai spatele, DE CE?
Am facut rost de un cod de servofrana care se potriceste la aro cu pompa ISOVAC. Am doua coduri B355561 (nu am gasit nimic) si 261352B la care am gasit (pe net, azi e sambara e inchis pe la magazine.)
Vreau sa "dau" de servofrana ca sa vad ce pompa se potriveste.
Poate le schimb pe amnadoua.
Poate sa-mi explice cineva TEHNIC rolul la distribuitorul din fata (cel pu piston) si al distribuitorului cu bila din spate (care tine cont de "greutate" sau inclinarea masinii in functie de incarcatura), as vrea sa le schimb cu alceva mai bun ca noi nu am gasit.
Am facut rost de un cod de servofrana care se potriceste la aro cu pompa ISOVAC. Am doua coduri B355561 (nu am gasit nimic) si 261352B la care am gasit (pe net, azi e sambara e inchis pe la magazine.)
Vreau sa "dau" de servofrana ca sa vad ce pompa se potriveste.
Poate le schimb pe amnadoua.
Poate sa-mi explice cineva TEHNIC rolul la distribuitorul din fata (cel pu piston) si al distribuitorului cu bila din spate (care tine cont de "greutate" sau inclinarea masinii in functie de incarcatura), as vrea sa le schimb cu alceva mai bun ca noi nu am gasit.
-
SERGHEI
- Banat

Smihnea exagereaza ca de obicei.Problemele cu care s-au intalnit ,,colegii nostri" au fost expuse odata cu aparitia lor,din pacate nu pe un topic specializat cum a deschis Sergiu.smihnea wrote: Buna este ideea ta de a aduna la un loc toate "compatibilitatile", dar... cred ca o sa fi dezamagit de deschiderea pe care o au colegii nostri in a impartasi informatii cred ca secrete...
Sergiu, la fel ca tine ma voi lovi lovi si eu mai devreme sau mai tarziu de problema franelor asa ca felicitari pt idee si bafta la ,,reparatii".Faptul ca ai aerisit a doua oara si blocheaza rotile pe spate nu inseamna ca nu ai frana fatza.Probabil distribuitorul din spate a ramas blocat si fiind mai usoara de spate blocheaza imediat dandu-ti senzatia ca nu mai ai frane pe fata.
PS-dupa cum ai vazut incep sa apara si informatii utile.
- Sergiu
- Membru

Am doua punti de spate, vreo trei sau patru grupuri, vreu sa pac o punte blocabila, manual sau automat, mi-ar trebui un grup blocabil, are cineva?
-
mosu
- Membru Devotat

Omule,ce intelegi prin grup blocabil automat?Din cate stiu eu nu s-au facut cu LSD pentru aro niciodata si probabil nici nu e cea mai buna solutie.Ceva vesti despre amortizoare fata pe gaz pentru 24,ca asta as vrea si eu pentru 10-le meu ,care fiind foarte usor pe spate ar avea nevoie de un plus de apasare
- Sergiu
- Membru

Stie cineva daca acestea sunt caracteristicele discurilor de frana de la aro 24?
Discuri frână BREMBO.
---------------------------------
Partea de montare punte fata
Tip disc frâna plin
Diametru [mm] 228 mm
Grosime disc frâna [mm] 10 mm
Grosime minima [mm] 9 mm
Înaltime [mm] 38,5 mm
Diametru asezare gauri -? [mm] 99 mm
Diametru de centrare [mm] 83 mm
Numar gauri 6
Dimensiune filet M8 x 1.25