Tractorul romanesc..

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
flo
Membru legendar
Membru legendar

Re: Tractorul romanesc..

Post by flo »

Urca. De necrezut, dar urca avand in vedere incarcatura din remorca. Saptamana trecuta am fost pasagerul lui.

costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Tractorasul isi face treaba binisor dar remorca mi-a dat senzatia de nesiguranta spre deosebire de cealalta!
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Se pare ca cei de la OTB au scos la vanzare varianta pentru Romania cu cabina la pretul de 23000 euro + TVA. Daca s-ar gandi sa il faca si ceva publicitate ar fi o chestie poate aud si agricultorii de el !
http://www.eagricole.ro/adpage.php?ad=37028
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Norbi
Membru
Membru

Post by Norbi »

e foarte mare pretul si nu cred ca cine are mai multe terenuri ca o cumpara pe asta

costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Produdul similar de la Geda are 80 de cai fata de 76 ai OTB-ului, costa 21000 euro +tva si nu sau prea ingramadit fermierii sa le cumpere asa ca daca nu pun mana pe vreun contract cu statul nu prea vad sorti de izbanda nici OTB-ului!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Norbi
Membru
Membru

Post by Norbi »

Si OTB in mare parte e ca universal 650 fermierii mari o sa ia tractoare mai performante si taranul sarac nare bani si ramane cu tractorul vechi
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-si totusi in RO se vand anual cate 10000 de tractoare,numai ca se cer de puteri mari.Ei daca era o fabrica moderna de tractoare,una de camioane s.a.m.d., cum duduia economia?
http://www.zf.ro/eveniment/fiecare-16-a ... nu-8484432
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

La tractoare este aceeasi problema ca si la camioane. Fermierii nu se orienteaza numai la produs in sine ci si la reteaua de service. In cat timp iti ajunge o piesa de schimb de la John Deer sau New Holland si in cat timp o iei de la Geda sau Otb? Tocmai de aia Universal 650 a fost un succes pentru ca se gaseau piese de schimb peste tot si daca nu ar fi fost consumul de carburant destul de mare in comparatie cu ce se gaseste acum pe piata nu renunta nici dracu` la ele!
Producatorii astia ai nostri daca vor sa aiba succes trebuie sa se asocieze cu retele de dealeri care au acoperire la nivel national si care sa acopere si service-ul cat mai rapid altfel o sa produca tractoare doar sa se plimbe cu ele prin curte.
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-marea problema a economiei romanesti este ca sunt multe firme micute,fara potenta financiara si atunci de unde innoire la tractoare,camioane,tehnica militara,etc.Toti se chinuie fara prea mari rezultate.Daca s-ar uni in structuri mai mari tip holding cred eu ca s-ar reusi sa se miste lucrurile.Uite de exemplu la croati cum este organizata o structura economica:si tehnica militara,si vagoane,si multe altele,aici o numai o firma a holdingului:
http://www.ddsv.hr/index_eng.htm
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Da, ai dreptate dar depinde de la stat la stat politicile economice fata de firmele mici si firmele mari. Poate ca si de asta nu se unesc.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Asta trebuia gandit inainte de UE. Acum nu prea este permis. Ba mai mult, te obliga FMI sa vinzi ce tot ce mai are statul in proprietate.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

Nu ma refeream sa fie preluate de stat sau sa primeasca ajutor de stat ci ma gandeam(dar probabil m-am exprimat eu anapoda ca de obicei ;D ) la politica de taxe si impozite care difera in functie de marimea firmei din cate stiu .

In PTF Negru Voda am vazut 2 tractoare cu nr. MAI si utilajele aferente pentru arat si discuit fasia. Ma intreb o fi participat macar unul din producatorii romani la licitatie ???
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

costy84 wrote:Nu ma refeream sa fie preluate de stat sau sa primeasca ajutor de stat ci ma gandeam(dar probabil m-am exprimat eu anapoda ca de obicei ;D ) la politica de taxe si impozite care difera in functie de marimea firmei din cate stiu .
Nici la stabilirea taxelor nu prea mai avem libertate.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

???
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

o fi pt delta?am mai vazut variante cu PJP-uri.

Post Reply