ROMAN/DAC
- cristian54mcm
- Membru Devotat

Re: ROMAN de acum
Are cineva vreo informatie despre DAC 8120?
-
eurocopter
- Incepator

Sefumic ce mai e pe la uzina? La ce lucrati in acest moment? Am auzit ca e treaba destul de nasoala cu americanii care deocamdata nu isi pot plati comenzile...
- sefumic
- Membru

Ce vrei sa stii despre el ?cristian54mcm wrote:Are cineva vreo informatie despre DAC 8120?
- sefumic
- Membru

Dap... ne-a cam incurcat d.p.d.v. financiar dar o sa trecem peste. Acum se lucreaza pentru ceva ce o sa iasa la anu.eurocopter wrote:Sefumic ce mai e pe la uzina? La ce lucrati in acest moment? Am auzit ca e treaba destul de nasoala cu americanii care deocamdata nu isi pot plati comenzile...
-
dragospetres
- Membru legendar

Sefumic,esti foarte misterios,la ce sa ne asteptam :prototip deosebit sau ceva deja-vu?
- cristian54mcm
- Membru Devotat

Orice informatie pe care o aveti despre acest model.
- sefumic
- Membru

Depinde de cati bani aloca sefiipentru proiect .Din ce am vazut si auzit ceva nou . Daca se zgarceste la bani ( ceeace nu ar fi ceva nou, din pacate ) va ramane la stadiul de proiect pe hartie si va iesi un deja-vudragospetres wrote:Sefumic,esti foarte misterios,la ce sa ne asteptam :prototip deosebit sau ceva deja-vu?
-
eurocopter
- Incepator

Si momentan cam pe ce comenzi lucrati? Ma intereseaza ce cereri aveti pe piata interna, cat de mici sunt ele.sefumic wrote:Dap... ne-a cam incurcat d.p.d.v. financiar dar o sa trecem peste. Acum se lucreaza pentru ceva ce o sa iasa la anu.eurocopter wrote:Sefumic ce mai e pe la uzina? La ce lucrati in acest moment? Am auzit ca e treaba destul de nasoala cu americanii care deocamdata nu isi pot plati comenzile...
-
gabitala
- Membru

sefumic lucrezi la roman? parca era vorba ca adapteaza tractorul 650 fara cabina la normele europene de poluare pentru comercializarea in tara, ce se mai stie de el? il vor duce la capat?
- sefumic
- Membru

La Roman doar se montau; acum s-au separat. http://http://tractoru650.com/page_ro_1.html e adresa lor. Erau niste fosti directori de la Tractoru si cativa fosti muncitori ( ma refer la pensionari), in rest asamblarea a fost facuta de muncitorii de la ROMAN.gabitala wrote:sefumic lucrezi la roman? parca era vorba ca adapteaza tractorul 650 fara cabina la normele europene de poluare pentru comercializarea in tara, ce se mai stie de el? il vor duce la capat?
Acum cica ar fi dezvoltat acel model. Am impresia ca mai multe informatii vei gasi la topicul despre tractoare.
- sefumic
- Membru

Raliu intern .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- sefumic
- Membru

Am postat o poza cu un tip de camioneta produs la Brasov dar nu aveam informatii prea multe despre el. Am vazut ca a aparut in presa "proiectul secret al uzinei".
Am cautat informatii despre acest proiect si iata ce am aflat : conceptia a inceput in 1989 ( eu stiam ca prin 1993, dar se pare ca stiam gresit ) . Ultimul prototip a fost scos in anul 1995 iar in 1996 proiectul a fost inghetat in stadiul seriei 0.
Iata cateva date :
Motor : L4 - Diesel, 80 CP.
Ampatament 3,2 m
Lungime totalaX Latime totalaX Inaltime totala 5.4 m x 2,1 m x 2.1 .
Masa maxima admisa 4 t.
Cabina metalica, semiavansata cu 1 + 1 locuri, bord modular injectat, scaune cu centuri de siguranta integrate, locasuri in panourile usilor si bord pentru depozitare, claxon pentru mers inapoi.
Am cautat informatii despre acest proiect si iata ce am aflat : conceptia a inceput in 1989 ( eu stiam ca prin 1993, dar se pare ca stiam gresit ) . Ultimul prototip a fost scos in anul 1995 iar in 1996 proiectul a fost inghetat in stadiul seriei 0.
Iata cateva date :
Motor : L4 - Diesel, 80 CP.
Ampatament 3,2 m
Lungime totalaX Latime totalaX Inaltime totala 5.4 m x 2,1 m x 2.1 .
Masa maxima admisa 4 t.
Cabina metalica, semiavansata cu 1 + 1 locuri, bord modular injectat, scaune cu centuri de siguranta integrate, locasuri in panourile usilor si bord pentru depozitare, claxon pentru mers inapoi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- ydaniel
- Membru legendar

Camioneta am vazut ca sta la fabrica de jante alaturi de alte vehicule.
-
BRobert
- Junior

Da, iata rezultatul marii democratii dupa '89, un proiect care daca era pus in aplicare in anii '90 poate ar fi fost un succes, acum s-a ales praful de acest proiect, nu mai merita dezvoltat , ar merita pastrat acel unic exemplar dar pentru cei de la conducerea uzinei poate e prea putin valoros.
-
BRobert
- Junior

Suspensie spate si sasiul tipic pentru o utilitara de 3,5 t cu tractiune spate, la prima vedere nu difera cu nimic de modelele europene consacrate, bordul se integreaza perfect in ergonomia si stilul utilitarelor din anii '90, aspectul cabinei cu mici modificari la faruri si-ar fi gasit locul chiar si in zilele noastre.
Sunt curios totusi ce fel de motor diesel are sub capota mai devreme pe forum se vorbea ca ar avea motor pe benzina de dacie?
Sunt curios totusi ce fel de motor diesel are sub capota mai devreme pe forum se vorbea ca ar avea motor pe benzina de dacie?
Last edited by BRobert on 16 Dec 2011, 23:14, edited 1 time in total.