ROMAN/DAC

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
costy84
Moderator
Moderator

Re: ROMAN de acum

Post by costy84 »

pacat de ele, astea trebuiau sa ajunga intr-un muzeu nu in halul asta dar de noi suntem romani. :'(

dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-daca s-a reusit conservarea gamei SR,cu atat mai mult cred ca se va gasi o solutie si pentru aceste prototipuri chiar realizate A-Z de uzina ROMAN.Multumim mult ptr. poze si daca se mai iveste o ocazie ar fi FB.
Piniuli
Incepator
Incepator

Post by Piniuli »

aia e conservare?
pai numai generatia noastra trebuie sa le mai vada si gata?
Masinile alea (gama SR) stau de 2 ani in aer liber, in ploi, ninsori si canicula.
BRobert
Junior
Junior

Post by BRobert »

Am fost si eu sa le vad, sunt intr-o stare jalnica e pacat de ele, sunt niste bijuterii. Interesant este ca cei din curtea uzinei nu prea cunosteau ce fel marca este utilitara de 3,5t cu cabina rosie, cand le-am spus ca e un prototip Roman au ramas surprinsi.
Panourile usilor, plafonul, spatele cabinei sunt din fibra de sticla pentru reducerea greutatii, nu am putut sa deschid capota sa vad ce fel de motorizare avea, dar pare o constructie robusta si bine gandita. Cand a fost proiectat in anii '95-97, daca ajungea in productie ar fi fost un succes, din pacate a incaput pe mana cui nu trebuia si rezultatul se vede in poze.

dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

BRobert,vorbele ca vorbele dar fa-i si niste poze ptr. forum!Sunt mai multe variante de Unimog-DAC?
YoKoMy
Membru legendar
Membru legendar

Post by YoKoMy »

Volanul camionetei nu e de TV?
Image
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

YoKoMy wrote:Volanul camionetei nu e de TV?
volanul de pe TV e de ROMAN ;D
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

BRobert wrote:Am fost si eu sa le vad, sunt intr-o stare jalnica e pacat de ele, sunt niste bijuterii. Interesant este ca cei din curtea uzinei nu prea cunosteau ce fel marca este utilitara de 3,5t cu cabina rosie, cand le-am spus ca e un prototip Roman au ramas surprinsi.
Panourile usilor, plafonul, spatele cabinei sunt din fibra de sticla pentru reducerea greutatii, nu am putut sa deschid capota sa vad ce fel de motorizare avea, dar pare o constructie robusta si bine gandita. Cand a fost proiectat in anii '95-97, daca ajungea in productie ar fi fost un succes, din pacate a incaput pe mana cui nu trebuia si rezultatul se vede in poze.
Pai cine vrei sa stie , ca a fost fabricat doar acel exemplar. Altul nu a fost ! Motorul este, sau a fost de DACIA si era in plan foarte avansat si un exemplar diesel. Multa vreme a circulat prin uzina dar ar fi avut nevoie Presconu, de ea... azi ... ASTA E
Cu UNIDAC se facea pana acum doi ani deszapezirea in uzina ... sa renuntat ca nu sunt bani de motorina .In curte acolo unde sunt facute pozele nu stiu daca mai intra cineva in afara de cei ce parcheaza masiniile acolo .
Aia mica si rosie nu sa produs in serie pentru ca au fost ordine de la guvern sa fie produsa de ARO (se si vad asemanarile cu ochiul liber), doar ca guvernul a avut grija... de Aro ... NU mai zic nimic pe tema asta...
Dar nu a obs. nimeni ca acel camion de asistenta seamana izbitor cu camionul de raliu... noroc cu seful... lor...
BRobert
Junior
Junior

Post by BRobert »

Din cate stiu acel camion de asistenta e chiar cel de raliu cu motor Caterpillar de 550 CP si 4x4, daca nu ma insel au fost facute doua exemplare unul e in sala de prezentare pe str Poienelor, se vede de la strada prin fereastra cladirii. Au mai fost facute doua exemplare de camioane 6x6 de asistenta pentru raliu tot cu motor de 550 CP, stie cineva ce s-a intamplat cu ele? Sefumic daca te rugam sa aflii, care va fi soarta celor doua exemplare unicat si de ce au fost aduse acolo?
sefumic
Membru
Membru

Post by sefumic »

BRobert wrote:Din cate stiu acel camion de asistenta e chiar cel de raliu cu motor Caterpillar de 550 CP si 4x4, daca nu ma insel au fost facute doua exemplare unul e in sala de prezentare pe str Poienelor, se vede de la strada prin fereastra cladirii. Au mai fost facute doua exemplare de camioane 6x6 de asistenta pentru raliu tot cu motor de 550 CP, stie cineva ce s-a intamplat cu ele? Sefumic daca te rugam sa aflii, care va fi soarta celor doua exemplare unicat si de ce au fost aduse acolo?
Cele de asistenta sunrt tot in hala de prezentare...unul e intact... au fost aduse acolo ca au fost bune ca au putut fi forjate ,dar cand s-au stricat...le aruncam la gunoi sau sunt bune de piese de schimb ... ce conteaza ca poate reprezinta o bucatica de istorie...
Piniuli
Incepator
Incepator

Post by Piniuli »

Nu stiu de ce se s-a incetatenit la noi nepasarea asta fata de istoria auto. Nu cred ca mai exista vreo tara in Europa in asa hal, mai ales una cu o astfel de istorie. >:(
Avem atatia oameni cu putere financiara pt care o masina veche, clasica se masoara doar in kg... la Remat, oameni care ar putea pune pe picioare un muzeu etc.
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-oamenii potenti financiar trebuie sensibilizati,un inceput promitator ar fi ARSENAL PARK-Orastie.Forumistii ce pot face decat sa intretina ideia unor valori nationale din domeniul creatiei auto.
-un album interesant:printre altele DAC 8.130HAE ,in floarea tineretii, si un DAC necunoscut ,cu cabina lunga 4x2?A existat asa ceva?
http://enj0y.weebly.com/index.html
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

are cineva idee daca si sasiul este facut la roman sau doar cabina ? :-??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Piniuli
Incepator
Incepator

Post by Piniuli »

@dragospeteres
Este site-ul unui amic din Bv, cu el am fost cand am facut pozele de mai sus :) . Iar DAC-ul ala scurt e facut tot de noi pt jocul GTA SanAndreas. Nu e un model real.
MaMuT
Nou venit
Nou venit

Post by MaMuT »

Doau poze cu Romanul de raliu :)
09052011199.jpg
09052011202.jpg

Post Reply