S-a dus grupul pe spate
- myke
- Membru legendar

S-a dus grupul pe spate
Cardanul se invirte , planetarele nu sunt rupte ,grupul nu hiraie, pur si simplu se invirt rotile in gol....
Ma gindesc la un pinion satelit din grup...Acuma intrebarea...sunt la fel ca alea de pe fata?
Ma gindesc la un pinion satelit din grup...Acuma intrebarea...sunt la fel ca alea de pe fata?
- cristi-devildnb
- Membru de elita

Re: S-a dus grupul pe spate
cel mai ieftin cred ca iesi daca mergi la remat si cumperi cateva kg de fier vechi ... multe masini de acolo au cateva zeci de mii de km
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
-
georgenis
- Membru de elita

Nu inteleg ce le faci. Eu am chinuit masina si am si un grup spate mai nasol dar inca tine. Saptamana trecuta am tras un Suzuki Vitara dintr-o rapa cu scripeti si franghii. Am cam fortat-o atunci dar s-au stricat doar acele la un MRL fata. Remediata imediata problema cu ace noi din provizii!
-
georgenis
- Membru de elita

Myke daca vrei sa faci treaba buna si ai diferentialul stricat incearca sa-l sudezi sa vezi ce treaba iese. O sa ai alta masina in offroad! Dar trebuie sa faci provizii de planetare.
- Schumy
- Membru de elita

Buna ziua am si eu o intrebare.........cum se scot planetarele pe spate la aro 10.4? snecu si melcul de la caseta de directie de la aro 10.4......caseta care vine in fatza la motor este de mai multe feluri sau doar una singura? ca am luat melc si snek si nu am desfacut caseta mea si vreau sa stiu daca exista sanse sa nu fie ce trebuie..:Dmultumesc
- Ionut
- Membru Devotat

Planetarele ies destul de usor: se desfac cele 6 suruburi cu care se prind de butucul rotii si se trage afara.
Daca imi aduc bine aminte este o garnitura intre capul de planetara si butucul rotii, deci atentie sa nu o distrugi daca nu o inlocuiest, daca bagi o surubelnita sau ceva acolo sa o departezi ca s-o poti scoate.
Daca imi aduc bine aminte este o garnitura intre capul de planetara si butucul rotii, deci atentie sa nu o distrugi daca nu o inlocuiest, daca bagi o surubelnita sau ceva acolo sa o departezi ca s-o poti scoate.
Stand or die.
- pantelimon
- Membru legendar

georgenis a scris:Myke daca vrei sa faci treaba buna si ai diferentialul stricat incearca sa-l sudezi sa vezi ce treaba iese. O sa ai alta masina in offroad! Dar trebuie sa faci provizii de planetare
bai neneee de ce inveti omu sa faca tampeni dastea fale tu pana nu mai poti rupeti toata masina daca ai chef.omu e proaspat in problema nu?ce vi cu basini dastea
mai ramanea sai spui sa bage si o mana de vaselina pe la saboti nu? 
bai neneee de ce inveti omu sa faca tampeni dastea fale tu pana nu mai poti rupeti toata masina daca ai chef.omu e proaspat in problema nu?ce vi cu basini dastea
- Schumy
- Membru de elita

Multumesc Ionutz....am priceput......intrebarea ar fii acum de bagat la loc este vre-un secret sau pur si simplu fac operatiunea inversa demontarii? pantelimon nu te enerva... oricum ma orientez la fatza locului dar am intrebat sa vad mai multe pareri sa stiu la ce sa ma astept......si ca idee daca stie cineva informativ cat costa o planetara spate?
- alex
- Membru legendar

la mine par la fel. nu e sigur 100%myke wrote:
happily mending an Aro 320 D127
- Ionut
- Membru Devotat

Da, tot la fel se face.Schumy wrote: Multumesc Ionutz....am priceput......intrebarea ar fii acum de bagat la loc este vre-un secret sau pur si simplu fac operatiunea inversa demontarii? pantelimon nu te enerva... oricum ma orientez la fatza locului dar am intrebat sa vad mai multe pareri sa stiu la ce sa ma astept......si ca idee daca stie cineva informativ cat costa o planetara spate?
Stand or die.
-
SERGHEI
- Banat

Sigur nu ai o planetara retezata de la fdlansa? Ai scos capacul de la grup?Daca s-a rupt planetara astea ar fi simptomele in cel mai fericit caz.myke wrote: Cardanul se invirte , planetarele nu sunt rupte ,grupul nu hiraie, pur si simplu se invirt rotile in gol....
- amicul
- Membru de elita

Datorita raportului de transmisie, grupurile sunt identice ( si trebuie sa fie identice )
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
- myke
- Membru legendar

Grupul a pocnit asa....
Intro iesire pe zapada mia fugit de spate si a luat-o la vale oprindu-se in niste busteni de pe marginea drumului si indoindu-se exact unde vine balamaua de la haion de nu se mai putea inchide haionul.Am luat o sufa , am prins-o chiar de balama am legat-o in partea cealalta de o rampa si iam dat citeva socuri cu 4x4 pe mic.la a treilea a facut ceva poc....si eu berbec .....nu debraiam dupa ce ii dadeam avint...sa dea socul numai din inertie...debraiam numa dupa soc
De crapat adica forfecat...un pinion planetar din diferential...zici ca a fost taiat pe strung.Nasolia ca afost ala pe stinga si a trebuit desfacut difenetialul.L-am schimbat si e ok acuma.Oricum cu 215/15 a rezistat eroic...
Intro iesire pe zapada mia fugit de spate si a luat-o la vale oprindu-se in niste busteni de pe marginea drumului si indoindu-se exact unde vine balamaua de la haion de nu se mai putea inchide haionul.Am luat o sufa , am prins-o chiar de balama am legat-o in partea cealalta de o rampa si iam dat citeva socuri cu 4x4 pe mic.la a treilea a facut ceva poc....si eu berbec .....nu debraiam dupa ce ii dadeam avint...sa dea socul numai din inertie...debraiam numa dupa soc
De crapat adica forfecat...un pinion planetar din diferential...zici ca a fost taiat pe strung.Nasolia ca afost ala pe stinga si a trebuit desfacut difenetialul.L-am schimbat si e ok acuma.Oricum cu 215/15 a rezistat eroic...