un ajutor pentru un coleg din resita=are nevoie de sfaturi

Tipuri, performante, probleme, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
gabriel90cl
Membru Devotat
Membru Devotat

un ajutor pentru un coleg din resita=are nevoie de sfaturi

Post by gabriel90cl »

Un coleg Caras-Severin(Resita) m-a rugat sa postez un anunt si sa va intreb daca il poate ajuta cineva.
El si tatal lui s-au apucat de reconditionarea unui ARO M.
Are motor de 2000cc,de cobra si ar vrea sa stie ce modificari trebuie sa faca pentru a monta acel motor.
Iarasi pentru servo-directie...are caseta tot de mercedes.vor sa stie cum se poate adapta pe ims.
Le mai trebuie o punte fata pentru a baga 4X4(are tractiune spate).Din cate stiu,pe ims poti baga si punte fata 4X4 de TV.parca se potriveau,nu?
Astept pareri si sfaturi pentru colegii nostri pasionati.Multumesc ! :D

KAROLOKW
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: un ajutor pentru un coleg din resita=are nevoie de sfatu

Post by KAROLOKW »

nu stiu sa iti spun exact dar sigur am vazut ceva despre modificarea punctii sau schimbarea ei de pe stanga spre dreapta in arhiva pe la posturile vechi alele lui nenea George Pantelimon,in legatura cu motorul daca tot se apuca de reconditionare de ce nu ii pune unul clasic un L25 sau M207 ? si asa il poate face si istoric si scapa si de impozit la el :) si cel mai important are o masina reconditionata,originala si istorica :)
daca nu si nu si insista sa puna motorul ala de cobra de 2000 sa puna neaparat reductor ca fara e praf :)
gabriel90cl
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by gabriel90cl »

acesta este individul in cauza.
nu vor sa-l inmatriculeze,il reconditioneaza "pentru nebunii".
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
gabriel90cl
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by gabriel90cl »

KAROLOKW wrote:nu stiu sa iti spun exact dar sigur am vazut ceva despre modificarea punctii sau schimbarea ei de pe stanga spre dreapta in arhiva pe la posturile vechi alele lui nenea George Pantelimon,in legatura cu motorul daca tot se apuca de reconditionare de ce nu ii pune unul clasic un L25 sau M207 ? si asa il poate face si istoric si scapa si de impozit la el :) si cel mai important are o masina reconditionata,originala si istorica :)
daca nu si nu si insista sa puna motorul ala de cobra de 2000 sa puna neaparat reductor ca fara e praf :)
inteleg.multumesc de informatii.din cate mi-a spus pustiul,ei vor sa tina masina la negru.sa o foloseasca pentru distractie offroad.deci..fara impozit si alte taxe:)

tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Dar din poza pare ca la puntea fata are deja grupul pe dreapta !? daca e asa, poate sa ia doar diferential, planetare, cardan (daca zici ca nu le are). Ca sa pui motorul de Cobra, cred ca cel mai usor e sa-i pastreze si cutia lui, si sa foloseasca un reductor rusesc de GAZ, sau unul de Samurai, adica reductoare independente de cutia de viteze, care se cupleaza prin cardan scurt la iesirea cutiei normale de cobra.
gabriel90cl
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by gabriel90cl »

puntea fata este simpla.nu are grup.a zis ca ii lasa cutia originala de aro.eu unu...nu cred ca e bine.
are nevoie de puntea fata cu tot cu grup si planetare.
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Saraca masina! Cum se vede mai are si un ARO 24 în spate, care la fel îsi asteapta moartea! :(
KAROLOKW
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by KAROLOKW »

am vazut poza si mam lamurit oricum sa stii ca tevile alea din fata il penalizeza la unghiul de atac cel putin aia a doua pusa e inutila parerea mea in rest multe fiare tot asa inutile, spunei daca vrea sa incerce sa renunte la cat mai multe posibil daca tot vrea sa o faca de aratura ca,prin scaderea masei ii creste raportul kilogram pe cal putere ceea ce il va avantaja foarte tare tinand cont ca vrea sa foloseasca motorul de cobra.
daca as avea unu de genul eu as renunta la cam tot inafara de sasiu si toate tablele leas inlocui fie cu panouri dinn fibra mult mai usoare desigur fie as lasa-o "naked" adica doar rollcageul aferent si ar arata si foarte agresiv la aratura:)
gabriel90cl
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by gabriel90cl »

Werner wrote:Saraca masina! Cum se vede mai are si un ARO 24 în spate, care la fel îsi asteapta moartea! :(
aro ala alb din spate cica...nu mai il au.
din cate am inteles,masina nu mai arata in starea asta.i-au tratat locurile cu rugina.bucata aia din aripa stanga i-a fost taiata pentru ca era in stare mult prea avansata de "putrefactie".aripa dreapta ii lipsea atunci.acum e prezenta la locul ei.
i-am zis sa o tina la loc protejat,daca chiar tine la ea...
ceva sfaturi despre servo-directie?
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

E prea greu de pus caseta de cobra, are sens invers, se monteaza in spatele puntii, etc samd. Cautati caseta de BMW 525 vechi, sau Opel Omega.. sau alte masini de teren, gen Toyota, Mitsu, etc.. dar posibil sa iesi mai ieftin cu cele de BMW sau Opel ca sunt mai multe...

Post Reply