va rog mult sa ma ajutati . maine am posibilitatea sa cumpar un motor pentru aro 10.9. si nu stiu ce motor se preteaza cel mai bine
multa lume spune ca cel mai bine ar fi un motor de 1.6d de vw .
altii spun ca de peugeot sau renault ... cert e ca vreau sa ii pun motor diesel si nu stiu care e mai bine sa il pun ... si sa fie cat mai putin de modificat din punct de vedere tehnic .. cutie viteze etc....
apelez la voi .. tocmai pentru ca nu ma pricep
multumesc anticipat
ce motor sa pun pe aro 10.9
-
xmen
- Incepator

ce motor sa pun pe aro 10.9
vitara jlx
IMPORTATOR MOMO&THULE IN ROMANIA
--------------------------------
0722.590.849
niculaitad@yahoo.it
0722.590.849
niculaitad@yahoo.it
- florin75
- Membru de elita

Raspuns: ce motor sa pun pe aro 10.9
Sunt mai multe probleme!
1) Ce motor ai tu in prezent pe masina? Daca e unul pe benzina, probabil Dacia 1.4, va trebui sa schimbi grupurile daca vrei sa treci la diesel. La motorul de renault trebuie si cutie neaparat. La cel WV merge sa schimbi doar carcasa ambreiajului, daca o gasesti (+grupuri).
2) Vrei sa omologhezi la RAR motorul respectiv? Atunci afla ce motoare s-au montat pe modelul respectiv. Daca montezi un motor care nu a fost omologat de catre ARO pe 10.9 masina va fi supusa la teste dinamice, care costa ceva iepuroi. Probabil va trebui sa treci la roti de 15, sa schimbi ceva si pe la sistemul de franare daca puterea noului motor depaseste cu 40% pe cea a vechiului motor, si altele!
PS Motorul de WV 1.6 are putere mai mica decat Dacia 1.4, poate ceva mai mult cuplu si poate mai fiabil! Nu castigi mare lucru (sau nu castigi nimic, depinde de motor).
1) Ce motor ai tu in prezent pe masina? Daca e unul pe benzina, probabil Dacia 1.4, va trebui sa schimbi grupurile daca vrei sa treci la diesel. La motorul de renault trebuie si cutie neaparat. La cel WV merge sa schimbi doar carcasa ambreiajului, daca o gasesti (+grupuri).
2) Vrei sa omologhezi la RAR motorul respectiv? Atunci afla ce motoare s-au montat pe modelul respectiv. Daca montezi un motor care nu a fost omologat de catre ARO pe 10.9 masina va fi supusa la teste dinamice, care costa ceva iepuroi. Probabil va trebui sa treci la roti de 15, sa schimbi ceva si pe la sistemul de franare daca puterea noului motor depaseste cu 40% pe cea a vechiului motor, si altele!
PS Motorul de WV 1.6 are putere mai mica decat Dacia 1.4, poate ceva mai mult cuplu si poate mai fiabil! Nu castigi mare lucru (sau nu castigi nimic, depinde de motor).
-
xmen
- Incepator

aha .... multumesc frumos .... as fi vrut un motor diesel pentru ca eu vreau sa trag si rulota cu aro si vroiam sa nu raman pe drum cu motorul lesinat ...
vitara jlx
0722.590.849
niculaitad@yahoo.it
0722.590.849
niculaitad@yahoo.it
- myke
- Membru legendar

Garantat nu ramai...sau daca ramai gaseti in primul magazin auto piese 
Cu ala de golf peugeut sau ce o fi dai pe o piesa cit ai dat pe tot aroul si mai trebuie sa ai si un mecanic bun
Sfatul meu...stai linistit...
Cu ala de golf peugeut sau ce o fi dai pe o piesa cit ai dat pe tot aroul si mai trebuie sa ai si un mecanic bun
Sfatul meu...stai linistit...
-
vstef_is
- Membru legendar

Trage masina si cu motorul de Dacia! Si inca foarte bine! L-am vazut pe Florin cum a urcat Raraul.... fara nici o problema...
George Pantelimon a tras un 244 din santz cu un 10, dar a uitat sa mai cupleze 4x4... si nici o problema...
Tu ce rulota vrei sa tragi?
George Pantelimon a tras un 244 din santz cu un 10, dar a uitat sa mai cupleze 4x4... si nici o problema...
Tu ce rulota vrei sa tragi?
- George
- Administrator

stii tu ceva,dar nu stii bine.vstef_is wrote: George Pantelimon a tras un 244 din santz cu un 10, dar a uitat sa mai cupleze 4x4... si nici o problema...
nu l-a tras din sant,ca nu era beat sa stea pe acolo,ci l-a tras la deal,pe drum de pamant,si fara 4x4,si cu vreo 3 nebuni in spate,in afara de sofer. si a plecat cu el din panta,nu cu avant de jos! si eram acolo,nu vb din auzite.
ARO CLUB ROMANIA
-
xmen
- Incepator

AHA GATA .. M-AM LINISTIT ... MULTAM FAIN

vitara jlx
0722.590.849
niculaitad@yahoo.it
0722.590.849
niculaitad@yahoo.it
-
SERGHEI
- Banat

xman-eu am tras cu 10 rulota de aproape 700kg (TEC ) fara probleme si asta cu GPL,pe benzina se schimba situatia.Cu GPL si rulota legata, la drum intins viteza maxima este in jur de 80km/h,de altfel viteza maxima recomandata de producatorul rulotei.Pe Valea Prahovei in zonele cele mai ale dracului poti merge si cu treapta a 3-a dar...pe benzina..gazul este cam slab.Motorul de 1.4 nu incalzeste si sincer gasesti altul la orice parc de dezmembrari...Lasa masina cu motorul ei si cauta un 24 daca vrei ceva peste 90 cai.(sau o capitalista ,dar nu recomand ..doar eu am aro nu?)