tot am citit pe aici despre acele mrl.am inteles care e treaba cu ele.si eu am probleme cu ele,deci am cumparat unele noi.problema e ca sunt cu maxim 5 mm mai lungi decat cele vechi si drept urmare nu mi se mai prinde capacelul exterior.eu am impresia ca nu stiu eu sa il montez pe cel nou.
asa ca va rog frumos sa ma luminati si pe mine cat mai explicit.
va multumesc!
montare ace mrl aro 10
-
nuantzatu
- Incepator

- Schumy
- Membru de elita

Re: montare ace mrl aro 10
Eu nu stiu cum sa-ti explic in scris cum se face dar daca doresti poti sa treci intr-o zi pe la mine sa-ti arat , cred ca e cel mai bine asa.Poti sa-mi dai un pm sa-ti explic cum dai de mine.Bafta!
- RoteaDaniel
- Membru

Re: montare ace mrl aro 10
eu am procedat in felul urmator : am ridicat roata de pe partea la care schimb coronita aia cu acele "ace".amdat jos capacul cu respectiva coronita desfacand cele trei suruburi dupa aia am potrivit ( am invartit roata astfel in cat sa se potriveasca gaurile alea sase unde intra acele coronitei respective si am introduso cu mana si am impins fiecare ac sa fiu sigur sa este cuplata coronita bine dupa aceea am pus unsoare inauntrul mrl-ului dpa asta am pus capacul mrl-ului pe punctul de 4x4 vezi ca scrie pe el la un capat de cursor 4x4 la celalalt capat de cursor 4x2 il pui pe 4x4 si dupa aia incerci cu grija sa insurubezi capacul in coronita asfel in cat sa nu o tragi in afara apesi fin pe capac in timp ce insurubezi poate o sa te chinui un pic sa insurubezi capacul pe coronita ,dar cu un pic de rabdare o sa reusesti 100 % dupa ce ai pus capacul pe filetul coronitei cu ace invarti usor de el pana se lipeste de corpul mrl-ului si vezi la care suruburi se potrivesc gaurile capacului dar fara sa extragi coronita din cuplaj ea trebuie sa ramana cuplata la maxim dupa ce montezi la loc cele 3 suruburi ce tin capacul verifici cuplarea : invarti de roata si trebuie sa se invarta si planetara .dupa aceea pui cursorul pe 4x2 si verifici din nou prin invartirea rotii planetara trebuie sa fie decuplata ,roata se va invarti libera fara planetara . dupa asta pui din nou pe 4x4 cursorul capacului si invarti de roata la o parte din rotatia rotii trebuie sa se cupleze MRL-ul .daca a cuplat este in regula . cand pui din nou capacu pe 4x2 roata trebuie sa se decupleze . daca ai rabdare o sa reusesti si nu dureaza mult maxim 30 de minute la o roata tinand cont ca nu ai mai facut asta .
si inca ceva tot timpul cand ai nevoie nevoie de tractiunea fata neaparat cuplezi prima oara rotile ,misti masina usor in fata macar 1m pentru ca atunci se cupleaza bine acele ace ,dupa care actionezi maneta de la cutia de transfer , la decuplare se face invers se decupleaza intai maneta de la cutia de transfer de pe 4x4 si dupa aceea se decupleaza de la fiecare roata mrl-urile asta pentru a evita diferite cuplaje imperfecte ale acelor ace sau la decuplare pentru a nu forta scoaterea acelor din cuplaj.
si inca ceva tot timpul cand ai nevoie nevoie de tractiunea fata neaparat cuplezi prima oara rotile ,misti masina usor in fata macar 1m pentru ca atunci se cupleaza bine acele ace ,dupa care actionezi maneta de la cutia de transfer , la decuplare se face invers se decupleaza intai maneta de la cutia de transfer de pe 4x4 si dupa aceea se decupleaza de la fiecare roata mrl-urile asta pentru a evita diferite cuplaje imperfecte ale acelor ace sau la decuplare pentru a nu forta scoaterea acelor din cuplaj.