nevoie de informatii legate de M

Zimbrul Carpatilor - "cine n-are batrani,sa-si cumpere"

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
antix
Incepator
Incepator

nevoie de informatii legate de M

Post by antix »

va salut,

am nevoie de ajutor in ceea ce priveste tipurile de motoare ce au fost pe m-uri.

din ce am gasit pe net am dedus ca pe M au fost urmatoarele motoare:

L25= benzina 2500 cc(juma' de carpati)
L27= diesel 2660 C-Lung

alte de care am auzit....

motor tractor?
leut?ceva in 3 pistoane?!
fiat?
aro?
Brasov...am auzit de varianta diesel de bv sau benzina de bv.

care sunt originale? daca e sa caut un M, ce motoare sunt acceptate de Retromobil a.i. sa nu mai platesc impozit(in ideea in care M-ul pe care doresc sa-l fac sa fie cat mai "original")?

iertare daca deranjez cu intrebari de incepator!

stima
^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^

tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Re: nevoie de informatii legate de M

Post by tarzy »

pe M nu au fost deloc motoare diesel din fabrica. Cel putin nu ptr cele vandute in Romania - stiu ca au fost puse ceva Perkins ptr export

au fost montate "artizanal" cu mai mult sau mai putrin succes motoarele puse de fabrica pe Aro 24x/32x - Campulung & Brasov

apropo ... nu exista motor Brasov pe benzina
Last edited by tarzy on 28 Dec 2008, 21:46, edited 1 time in total.
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
antix
Incepator
Incepator

Post by antix »

multam pt interventie.

motor pe benzina de brasov nu e si cel numit "juma' de carpati" ? de SR(steagu rosu=actuala uzina roman brasov)...?

asta ce motor credeti ca are?

http://www.youtube.com/watch?v=h0Gza4HjeZE
whoratiu
Membru
Membru

Post by whoratiu »

Citez din cele scrie de colegul Magnum cu ceva vreme in urma, pe un alt forum:

Motorizari romanesti:
M-207, 4 cilindrii in linie, alezaj x cursa: 97 mm x 85 mm, capacitate cilindrica: 2513 cmc, putere: 70 CP, cuplu motor: 16 daN, aspirat, benzina.
L-25, 4 cilindrii in linie, alezaj x cursa: 97 mm x 84.4 mm, capacitate cilindrica: 2495 cmc, putere: 80 CP, cuplu motor: 16.7daN, aspirat, benzina.
L-25, 4 cilindrii in linie, alezaj x cursa: 97 mm x 84.4 mm, capacitate cilindrica: 2495 cmc, putere: 83 CP, cuplu motor: 17 daN, aspirat, benzina.
L-30, 4 cilindrii in linie, alezaj x cursa: 102 mm x 92 mm, capacitate cilindrica: 3007 cmc, putere: 95 CP, cuplu motor: 19.6 daN, aspirat, benzina.
L-27, 4 cilindrii in linie, alezaj x cursa: 97 mm x 90 mm, capacitate cilindrica: 2660 cmc, putere: 68 CP, cuplu motor: 13.8 daN, aspirat, Diesel.
DX-28, 4 cilindrii in linie, alezaj x cursa: 97 mm x 90 mm, capacitate cilindrica: 2660 cmc, putere: 71 CP, cuplu motor: 15.2 daN, aspirat, Diesel.
TDX-28, 4 cilindrii in linie, alezaj x cursa: 97 mm x 90 mm, capacitate cilindrica: 2660 cmc, putere: 87 CP, cuplu motor: 19.1 daN, turbo, Diesel.
D-127 4 cilindrii in linie, alezaj x cursa: 95 mm x 110 mm, capacitate cilindrica: 3119 cmc, putere: 68 CP, cuplu motor: 18.1 daN, aspirat, Diesel.

Sper sa nu se supere  ptr folosirea informatiilor, da' a fost mai simplu un copy/paste....

tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

acestea sunt ptr Aro24x/32x

la "IMS" situatia sta cam in felul urmator:
incepand cu 1957 aveau un motor "MAS" cu patru cilindri in linie de 3260 cmc, 50 CP / 2800 rpm
incepand cu 1959 aveau motoare IMS58 si IMS 59, variante imbunatatite ale predecesorului de 56 CP
incepand cu 1961 a fost introdus M-207 (70 CP) - "Jumatate Carpati"
ultimele serii (de dupa 73 pana-n 75) au avut L25-ul
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Da Tarzy, numai ca ceva de înainte de 1961 nu o sa gaseasca. Asa ca, ARO M461 a avut motor M207! Asa scrie si pe blocul motor. Din 1973 au avut motorul L25. Astea trebuie sa le retii.
antix
Incepator
Incepator

Post by antix »

ok. multumesc pt informatii.
oricum daca gasesc ceva pun date si poze...e mai simplu asa

stima
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

Werner wrote: Da Tarzy, numai ca ceva de înainte de 1961 nu o sa gaseasca...
nu se stie de unde sare iepurele
(Winston Churchill)
badlion
Membru de elita
Membru de elita

Post by badlion »

Salut,

Te rog sa inlocuiesti poza de la avatar pentru ca este sub incidenta legilor copyright-ului.

Numai bine!
antix
Incepator
Incepator

Post by antix »

badlion wrote: Salut,

Te rog sa inlocuiesti poza de la avatar pentru ca este sub incidenta legilor copyright-ului.

Numai bine!
ciudat ...nu e marcata....asa cum prevede legea copyright-ului. era oricum un semn de apreciere pt cel ce a facut-o.
faitonu
Membru
Membru

Post by faitonu »

cam asa ar trebui sa arate o serie de motor de M original.. :>-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
..asta nu-i masina..e IMS!!!...

http://clasicdriverclub.myforum.ro/
badlion
Membru de elita
Membru de elita

Post by badlion »

antix wrote:
badlion wrote: Salut,

Numai bine!
ciudat ...nu e marcata....asa cum prevede legea copyright-ului. era oricum un semn de apreciere pt cel ce a facut-o.
Merci, avea pe ea www.m461.ro, adresa fostului meu website. Desenul a fost facut la rugamintea mea de o cunostinta.
Numai bine!
antix
Incepator
Incepator

Post by antix »

Merci, avea pe ea www.m461.ro, adresa fostului meu website. Desenul a fost facut la rugamintea mea de o cunostinta.
Numai bine!
[/quote]

mie imi place foarte mult si nu stiam ca cu copyright. oricum e foate faina si o am pe laptop asa ca pot abuza oricand de ea(in privat)! ;D

salutare...un an nou fericit
cata
Incepator
Incepator

Post by cata »

Am vazut un M cu motor D127 si care avea puntea fata pentru cardan pe stanga.Cutia avea iesirea pentru cardan pe stanga insa propietarul nu a mai montat si fata(din ce cauze inca nu am aflat).Intrebare catre boieri dumneavoastra-motorul a fost prins de cutia de viteze de M? Multumesc

Post Reply