probleme unghiuri aro 10.6

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
vlad_pop
Incepator
Incepator

probleme unghiuri aro 10.6

Post by vlad_pop »

am luat si eu aro l' tata la o tura, ajung in capat de strada, virez stanga, simt in volan ca avea tendinta de a vira singur la stanga, ma dau jos din masina, ma uit pe asfalt, urma de cauciuc si roata inclinata din partea de jos spre interior, capetele de bara sunt noi, rulmenti si pivoti superiori, unghiurile facute ca romanu acasa cu rigla din janta in janta, diferenata de 4 mm, deci sunt in limita buna, convergente, ce ar putea fi????
PS: in stanga vireaza cu juma de tura mai mult la volan.
care ar fi problema de imi taraie la virajul la stanga roata din dreapta, spre exterior, la dreapta nu ses vede...
orice opinie e bine venite... ms
Decat sa ne fie rau, mai bine sa ne fie bine ;)

alex_440068
Membru
Membru

Re: probleme unghiuri aro 10.6

Post by alex_440068 »

...eu tocmai ce am facut geometria...la fel rotile erau putin inclinate, adica partea de jos era mai in interior, asta dupa ce am facut geometria in urma cu cateva luni...dar avand in vedere ca toate bucsele erau puse noi atunci, cauciucu ala de la bucse s-o mai fi lasat un pic...in orice caz cel mai bine e sa faci undeva unde au geometrie computerizata...si acolo vede tot, si convergenta, si unghiu' de fuga...tot...
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Fa corect geometria undeva specializat. Vezi sa nu ai joc la vreun cap de bara. Verfica opritoarele de pe sasiu, au obiceiul sa se slabeasca suruburile si sa cada de la locul lor. Verifica daca are joc semicaseta.
vlad_pop
Incepator
Incepator

Post by vlad_pop »

caseta nu are joc pana in orice pozitie in care virez la maxim... acolo se simte un joc usir, nu cred sa fie aia problema... am sa ma uit mai atent la bucsarae... ms odata...

myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

tirantii.Iar 4mm diferenta fata spate e mult...cam 2 trebuie.iti baga roata inauntu ca o trage din tiranti.
Image
vlad_pop
Incepator
Incepator

Post by vlad_pop »

gata am rezolvat... :) tata e mesterul... bara care leaga caseta de semicaseta nu era egal distribuita in ambele parti, asadar schimba unghiul in care vira roata dreapta... am puso egal in ambele parti si am reglat capetele de bara (cand am schimbat capetele le-am lasat sa fie egale intre ele). in concluzie am micsorat capatul stanga din reglaj si l-am marit pe cel din dreapta... totul e OK... nu mai taraie la viraje. am reglat si limitatoarele la capete , in stanga imi vira mult si facea urat planetara dreapta fata... 

acum am belele cu usa stanga care pe denivelari se deschide treapta cu treapta.... s-au uzat suporti pe care se fixeaza sub incuietoare... :|
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

baga sub aia niste cauciuc sub bucata aia de caucuic care ai spus tu sau dao mai sus sau aia care ii pe usa mai jos
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

vlad_pop wrote: gata am rezolvat... :) tata e mesterul... bara care leaga caseta de semicaseta nu era egal distribuita in ambele parti, asadar schimba unghiul in care vira roata dreapta... am puso egal in ambele parti si am reglat capetele de bara (cand am schimbat capetele le-am lasat sa fie egale intre ele). in concluzie am micsorat capatul stanga din reglaj si l-am marit pe cel din dreapta... totul e OK... nu mai taraie la viraje. am reglat si limitatoarele la capete , in stanga imi vira mult si facea urat planetara dreapta fata... 

acum am belele cu usa stanga care pe denivelari se deschide treapta cu treapta.... s-au uzat suporti pe care se fixeaza sub incuietoare... :|
La tine aia e reglabila? :-??Ca vine sudata din fabrica la anumita dimensiune...
Image
vlad_pop
Incepator
Incepator

Post by vlad_pop »

da, capatul de bara e dimensionabil... are un surub la mijloc cu 2 piulite contre care mareste sau miscoreaza capatul de bara... sa inteleg ca de asta ai zis... MYKE, nu??? o sa pun poza cu el...
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

vlad_pop wrote: da, capatul de bara e dimensionabil... are un surub la mijloc cu 2 piulite contre care mareste sau miscoreaza capatul de bara... sa inteleg ca de asta ai zis... MYKE, nu??? o sa pun poza cu el...
Nu capatul de bara nene...adica ala intre roata si levierul de comanda...eu vorbeam de ala de face legatura intre cele doua casete...ala lung de are aproape 1 metru.Ala ziceam ca e sudat din fabrica..
Image
vlad_pop
Incepator
Incepator

Post by vlad_pop »

poi nu e reglabil, clar, l-am adus pe o pozitie incat sa fie egal i n ambele parti in coparatie cu sasiul... cam 9cm in fiecare parte...apoi am reglat capetele...  :)
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

poti masura si intre roata si  un punct comun de pe sasiu in fiecare parte, eu am facut unghiu la sfoara ,aliniere dupa rotile din spate,  inainte rotile se respingeau una pe alta,....si scartaiau cauciucurile  de numa numa la viraj,  dupa operatie, alta masina , ba chiar trage mai bine, usura la cauciucuri a incetat , 

inainte cand mergeam pe linia de tranvai , imi tragea cand stanga cand dreapta,
hbogdan
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by hbogdan »

Apropos de discutia despre unghiurile de 11.4, mai jos sunt reglajele pentru gama 10:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Aro 10.4 DR, 1995, Renault F8Q248 1.9D, 65CP

Post Reply