punte spate

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
gnok
Incepator
Incepator

punte spate

Post by gnok »

sal , sunt curios daca exista la aro(indiferent de model) punte spate cu raport 4,62/arcuri elicoidale,ca nu gasesc punte de pajero si poate bricolez una de aro ...de pe aro 10 am vazut ca e la aceleasi dimensiuni si prinderi ca la pajero trebuie doar sa sudez suportii de tiranti si eventual talerii de arcuri
pajero ...

myke
Membru legendar
Membru legendar

Re: punte spate

Post by myke »

Fati o provizie serioasa de planetare daca vrei sa pui pe motor/cutie de nissan punte de aro normal.La aro motorizare toyota sunt modificate la greu de fabrica pentru ca nu tineau planetarele si grupurile la cuplu.
Image
gnok
Incepator
Incepator

Post by gnok »

pe puntea de pajero am cuplu de 4,62 (37/8)....aro am inteles ca are cuplu mai mare ...ar trebui sa tina
pajero ...
gnok
Incepator
Incepator

Post by gnok »

sunt curios daca exista la aro cu acelasi raport de 4,62...
pajero ...

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Raportul in diferential nu are legatura cu cuplul motorului, care cuplu rupe planetarele. La ARO ai urmatoarele rapoarte posibile pentru diferentiale

41 / 11 = 3.72
33 / 8  = 4.125
36 / 7 = 5.14

Astea sunt cele mai intalnite rapoarte. Mai sunt cateva chestii mai exotice, insa nici una nu e fix 4.62 din cate stiu eu.
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Vezi ca exista la Toyota punte cu raport 4.625 dar nu stiu daca o gasesti asa usor. Aia nici nu se mai rupe asa usor.
gnok
Incepator
Incepator

Post by gnok »

georgenis wrote: Vezi ca exista la Toyota punte cu raport 4.625 dar nu stiu daca o gasesti asa usor. Aia nici nu se mai rupe asa usor.
ideala da nu gasesc...si la cat costa de pajero ...aia de toyota ma scoate in decor...
oricum multzam de sfaturi, o sa incerc sudura cu ranforsare, dupa care schimb cu difuri de aro,...eventual 2 punti ...o sa ii spun pajARO la masina...:)))
pajero ...

Post Reply