pompa ulei
Moderators: mariusjaz, socratee
- razvy
- Membru legendar

pompa ulei
astazi am luat o pompa de ulei pt aro 10 motor dacia 1400 la magazin am cerut pompa de ulei cu debit marit eu nu sesizez nicio diferenta intre cea cu debit normal si cea cu debit marit. Care este diferenta are pinioanele mai mari sau mai mici?pompa este de Scornicesti.
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
- razvy
- Membru legendar

Re: pompa ulei
cine stie il rog frumos sa-MI spuna 
-
mircealola
- Junior

la pompa de ulei cu debit marit pinioanele sunt mai inalte si parca are stantat din turnare pe corp DM de la debit marit. vezi ca va trebui sa schimbi de la pompa ta veche de pe aro corpul sorbului care la aro 10 e mai lung din cauza formei baii de ulei.
- razvy
- Membru legendar

asta cu sorbul stiu ca am desfacut baia de mai multe ori la cel vechi si fata de cea de dacie sorbul e mai lung cu aproape `10 cm
- pantelimon
- Membru legendar

si daca sorbul de ARO 10 e folosit trreebuie luat o fata dreapta pe o piatra de polizor ne folosita
- myke
- Membru legendar

Sau cu smirghel ud de 800 pe un geampantelimon wrote: si daca sorbul de ARO 10 e folosit trreebuie luat o fata dreapta pe o piatra de polizor ne folosita
Nu mai gasesti niciunde pompe "normale" de cumparat.Si va mai zic inca o data....presiune 6 pe ceas nu insemna motor super...insemna semeringuri care vor curge in curind din cauza presiunii....
- razvy
- Membru legendar

daca duc sorbul la un atelier de rectificat oare ia prea mult din sorb sau e cea mai buna solutie 
- razvy
- Membru legendar

presiunea sta undeva la limita cu motorul cald la rece e la 6 dar dupa ce merge cam o ora si il las sub 1000rpm se aprind becurile
- razvy
- Membru legendar

pompa de ulei pt aro 10 mot dacie am vazut la un magazin in Oradea si i-mi cerea 200ron iar cea de dacie am luat-o cu 69 ron si este de scornicesti
-
mircealola
- Junior

in general solutia se numeste rectificat arbore si schimbat cuzineti. pana atunci ca sa verifici pompa, o dai jos (la aro 10 daca tin bine minte trebuie sa desfaci si suruburile de la diferential fata ca sa poti da baia de ulei jos) si verifici sa nu fie imbacsita sita de la sorb. apoi torni ulei in pompa sa o amorsezi pui sorbul intrun vas de ulei din care sa poata trage ulei si invarti axul pompei cu mana. in momentul in care ajunge uleiul in partea superioara a pompei opturezi cu un deget gaura prin care iese uleiul. daca nu mai poti roti axul pompei din cauza presiunii create de ulei in pompa in general pompa este ok. pompa de ulei are o supapa cu bila in partea de jos a corpului care este o supapa de suprapresiune. daca in momentul in care ai opturat orificiul de iesire a uleiului din pompa si tu invarti cu mana, poti invarti iar pe la aceasta supapa curge ulei atunci ea e problema necazurilor tale. se poate sa fi prins ceva mizerie pe scaunul bilei sau sa fie arcul rupt . desfaci cureti sau schimbi arculetul daca e cazul. cu aceasta ocazie daca tot ai dat baia jos verifici si bielele daca joaca pe arbore sar putea sa ai nevoie sa faci linia de arbore(rectificat arbore si cuzineti noi, la cota la care iese arborele). la aro 10 generatia ~1990 mai pierdeau presiune de ulei si pe la axul cu came. in acest caz trebuie bucsate lagarele axului cu came din blocul motor.