Aro 1.6

Tipuri, performante, probleme, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
Lucian
Membru de elita
Membru de elita

Aro 1.6

Post by Lucian »

Seara faina! Stiti daca motorul de nova/papuc de 1.6l pe carburatie se potriveste fara modificari pe aro 10? La cutia in 4 trepte. Si inca o intrebare: se poate monta o cutie in 5 trepte de pe dacie?
Un ARO nu este numai o masina,este o stare de spirit.Posesorul unui ARO este mobil,independent si pragmatic.Asemeni lui Hannibal el trebuie sa poata spune:"Vom gasi un drum sau vom crea unul"
(comaro.ro)-text modificat

razvy
Membru legendar
Membru legendar

Re: Aro 1.6

Post by razvy »

Motorul potriveste , dar daca vrei tractiunea fata pui baia ta care fiind din 90 va avea nevoie de niste ciocane , aia o vei vedea la fata locului , si pompa sau minim sorbul de pe motorul tau , cutia de dacie nu o poti folosi, ca sa pui cutie in 5 ai nevoie de alte grupuri

La ambreiaj folosesti placa de presiune de nova , rulment de presiune de dacie 1310 de fi 200 si disc tot de fi 200 de dacie 1310
Lucian
Membru de elita
Membru de elita

Post by Lucian »

dar se potriveste fara modificari la cutia in 4 trepte? ce are baia lui de ulei?
Un ARO nu este numai o masina,este o stare de spirit.Posesorul unui ARO este mobil,independent si pragmatic.Asemeni lui Hannibal el trebuie sa poata spune:"Vom gasi un drum sau vom crea unul"
vercingetorix
Membru legendar
Membru legendar

Post by vercingetorix »

Difera cursa si alezajul de la 1.4 la 1.6, daca nu pui baie de 1.6 loveste cu capacele de biela in baia de ulei.
Sau se poate lua la ciocan baia de 1.4 pentru a face niste nervuri.
Gasesti la dezmembrari o nova cu motor 1.6 si rezolvi problema.
Daca nu Aro, atunci ce ?

razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

Blocu motor de nova 1,6 e identic cu al tau , biela de la pistonu 1 va lovi in partea de jos a baii si lateral in partea cu , carburatorul , restu toate lovesc in lateral cu carburatoru si parca 4 in partea cu delcoul , nu mai tin minte exect , modificarea am facuto in 2008 2009 , masina aia nu o mai am , eu am facut din 1,4 1,6 , la baie e simplu , o fixezi provizoriu in suruburi fara garnitusi , incerci sa rotesti motoru , cand simti ca se opreste mai fortezi umic , inainte inapoi , apoi dai baia jos iei o teava de 1,5 2 tzoli , o fixezi in exterioru baii in dreptul unde freaca biele , in interior unde e zgaraiata baia de bielalovesti cu varfu ciocanului , daca mai trebuie repeti operatiunea

Baia de ulei de aro 10 pt motorul de dacie indiferent ca e 1,3 1,4 1,6 difera ,pt ca intre motor si cutie intra grupul fata
Lucian
Membru de elita
Membru de elita

Post by Lucian »

deci cutia in 4 viteze se pupa cu motorul. singura problema e baia de ulei. Daca pun baia de pe 1.6 mai trebuie batuta?
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

Daca ai baie de ulei SPECIALA PT ARO 10 ,dupa anul 1995 toate au acele bosaje , baia de ulei daca cumperi motorul de pe o dacie 1310 ,papuc sau nova 1,6 nu o poti folosii pe aro 10 , chiar si capacul de la distributie va trebui sa il folosesti de pe motorul tau , sau alt motor cu palier marit
ilieraduioan
Incepator
Incepator

Post by ilieraduioan »

Salut, eu am un 1.6d pe aro 10 care a cedat si vreau sa pun altceva, ce motoare se potrivesc la cutia mea in 4 ?
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

Daca lasi carterul de ambreiaj de vw, poti pune motor 1,6 pe benzina de vw , chiar si altele care au aceeasi forma la blocul motor , daca pui carter de ambreiaj pt motor de dacia pui ce motor vrei din seria 13xx , sau carter pt cutie de renault trafic , poti pune motor 1,9 diesel sau 1,7 benzina ,1,6 diesel ,pe cutia in 4 a pus fabrica primele motoare de renault
CRISX
Membru de elita
Membru de elita

Post by CRISX »

Urmand invataturile lui Razvy , pe motor de 1,6 am transplantat doar baia și pompa de ulei , tipice la aro10. Pe capete nu mai sunt locasurile pt garniturile semiluna de cauciuc, se etanșeaza doar cu silicon. Baia a trebuit s o ciocnesc sa i creez nervurile pt mișcarea bielelor.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply