cutie de viteze Aro
Moderators: mariusjaz, socratee
- mihai71
- Membru Devotat

cutie de viteze Aro
Salut
Stie cineva un mecanic bun de cutie de viteze . in Bucuresti sau prin apropriere un tel ?.
Va multumesc
Stie cineva un mecanic bun de cutie de viteze . in Bucuresti sau prin apropriere un tel ?.
Va multumesc
Rockere partidul te vrea tuns
- mihai71
- Membru Devotat

Re: cutie de viteze Aro
Asa arata cutia.
Sare din viteza 1 , si cate odata si din 2
Sare din viteza 1 , si cate odata si din 2
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- motul
- Membru Devotat

E simplu. O desfaceti si schimbati pinionul de viteza 1 si ce mai este uzat, dar de obicei, pinionul se duce cel mai repede. si inca ceva, aceste cutii tot timpul o sa sara dintr-o viteza.
ARO= Automobile Romanesti Off-road. Adevarat spus!!!
-
niku111
- Membru legendar

Cu niste reglaje si ajustari la diferite componente facute bine se poate rezolva cu saritul din viteza.De schimbat eu cred mai degraba in uzura sincronului ,ramine de vazut la demontaj.
- mihai71
- Membru Devotat

Da destul de simplu . Dar trebuie sa si mai sti ceva . Cutiile de viteze sunt destul de complicate , cred ca mai bine de reparat cine stie . Colegu spunea ca sunt probleme cu tipul acesta de cutie de viteze ! . De ce ?
-
niku111
- Membru legendar

Probleme au fost intotdeauna la cutiile de ARO din cauza fabricatiei proaste a pieselor si dupa cum am scris si a reglajelor.Folosesti la cutia din imagine priza de putere sau asa a fost pusa pe masina?
- mihai71
- Membru Devotat

Asa am cumparato acum 2 ani fara sa o testez. Acum M-ul este gata in proportie de 95% si la teste am vazut ca are probleme . La priza de putere momentan nu o folosesc . Am un proiect pt viitor ( troliu pt ea ) .
- motul
- Membru Devotat

As vrea si eu niste poze cu reglajele si ajustarile care se pot face la cutie. Sunt foarte curios...niku111 wrote:Cu niste reglaje si ajustari la diferite componente facute bine se poate rezolva cu saritul din viteza.De schimbat eu cred mai degraba in uzura sincronului ,ramine de vazut la demontaj.
-
lica_lkw
- Membru de elita

P.S. sper ca nu v-ati suparat ca parca ziceati in unul din posturile anterioare ceva de taiatul nasului la cei care sunt suparaciosi.
- mihai71
- Membru Devotat

Sti cum este toata lumea stie sa repare , dar la sfirsit trebe sa si functioneze . unde nu te bazezi mai bine , Stai in banca ta !.
-
niku111
- Membru legendar

Vizavi de reparatii:uni dintre noi au folosit si invatat meserie pe masinile ARO cind erau cai de povara si nu proiecte de restaurare tinute in vitrina.
- mihai71
- Membru Devotat

- motul
- Membru Devotat

Eu as dori sa invat cum pot sa fac reglajele, cum sa ma supar. Foarte bine ar fi daca ati incepe sa ne explicati cum sa facem aceste ajustari, nu-i nevoie sa puneti d-voastra poze, ca se gasesc destui pe forumul acesta care sa va ajute cu orice cadru pozat din cutiile de viteze. Dar inca ceva: nu fiti asa de zgarcit in explicatii, ca doar nu vreti sa duceti cu d-voastra aceasta meserie in mormant (ma gandesc ca aveti o varsta respectabila).lica_lkw wrote:![]()
![]()
...dom' profesor,nu fiti Toma necredinciosul! E adevarat ca Aro este o masina cu care trebuie sa interactionezi,dar daca o faci bine si ai ce-ti trebuie merge,doar n-or sari toate Aro-urile din viteze. Poze n-am de unde sa pun ca pe vremea cand reparam cutii la Aro erau numai aparatele cu film si nu m-am pozat in exercitiul functiunii,iar acum nu am pe aproape o cutie de Aro,dar cum a zis bine Niku mai sunt si alte lucruri care trebuiesc facute sa rezolvi problema saritului din viteze. Nu ajunge sa pui pinioane si sincroane noi si sa astepti sa nu sara,mai este problema furcilor care trebuiesc dupa caz reglate,incarcate,polizate;partea de zavorare,arcuri arculete. Pe scurt daca ai piese vointa si stiinta o faci sa nu sara din viteze.
P.S. sper ca nu v-ati suparat ca parca ziceati in unul din posturile anterioare ceva de taiatul nasului la cei care sunt suparaciosi.
Din partea mea numai respect pentru cei care doresc sa ne invete meserie.
- mihai71
- Membru Devotat

Salut Motu . Cred ca daca nu pui tu mana sa faci / sa desfaci tu , cu indrumator din poze si explicati nu poti invata mare lucru. Tata a fost sofer ( acum la pensie ) cand eram mic si tot umblam cu el , se strica Saviemul cand iti era lumea mai draga . Imi spune ( mai imi dadea si doua capace ) , ba pune mana si desfa tu ca sti ca daca iti explic eu nu inveti nimic !