Alta cutie

Cutii de viteze si transfer, planetare, ambreiaje, diferentiale. Tipuri, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
socratee
Membru Devotat
Membru Devotat

Alta cutie

Post by socratee »

Am cumparat o cutie identica cu ce am avut pe masina. Se auzea un huruit in reductor inainte sa o montez. Asa ca am desfacut reductorul sa vad care-i baiu` . Intr-adevar , dupa cum ma asteptam doi rulmenti erau dusi. Dupa ce am schimbat toti rulmentii am montat-o (1 Mai muncitoresc nu?) si spre uimirea mea... marsarierul diferit (vezi poza)

Intrebarea este : Se poate sa fie ceva inversat?
Sau sa fie diferenta de generatie? (cea "inversata" e din `94 si amea din 97)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Re: Alta cutie

Post by Soryn »

Socrate, cand zici am demontat cutia, cine a demontato ,tu sau taicatu?

Posibil sa fie asa de fabrica, tinand cont ca doar 1 si R sunt inversate.
socratee
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by socratee »

Sorin , desi am doar 17 ani sa stii ca nu sunt genul care sa stau numai in fata calculatorului si sa tastez o problema sau alta. [-X

Cand am zis ca am desfacut reductorul ma refeream ca l-am desfacut impreuna cu tatal meu. Dar ma descurcam si singur.
E destul de simplist reductorul.

Are un capac mare in spate (prins cu vreo 10-12 suruburi de 8) si se ajunge la rulmentii din spate si pinioane. Mai are un capac pe lateral (prins cu 10 suruburi de 6) de unde desfaci surubul care tine furcile pe bolturi.
socratee
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by socratee »

Ieri cand am schimbat uleiul din cutie (in reductor era deja schimbat) am mai vazut ceva ce era ciudat. Cand am desfacut "busonul" de pe lateral un surub de M16 daca nu ma insel... Ups. Nu puteam introduce nici degetul mic prin gaura deoarece era un pinion extrem de aproape. Noroc cu busonul de sus al cutiei...

Bun acum revin cu aceeasi intrebare. Sa fie totusi inversat ceva acolo?

23cvl
Membru de elita
Membru de elita

Post by 23cvl »

Nu e inversat nimic am condus acum cativa ani un aro cu vitezele asa, treapta 1 si doi in spate, cutia era foarte grea si reductorul avea o forma dubioasa cam rotunjita, nu mai tin minte sigur. Din pacate nu pot avea nici o poza... daca merge invarte-o asa, dai batae, tin minte ca vitezele erau cam greoi de schimbat ceva gen tractoras mic, simti pinioanele prin maneta ;D
Forum Aro Club Romania !

Post Reply