Autospeciale Pompieri

Despre masinile fabricate dupa 1945 si pana-n prezent

Moderators: Werner, mariusjaz

Post Reply
gortu
Membru de elita
Membru de elita

Re: Autospeciale pentru pompieri

Post by gortu »

Eu cred ca or sa ajunga si astea la remat...pacat de SR. >:(

flo
Membru legendar
Membru legendar

Re: SR - Autocamioanele Steagul Roşu

Post by flo »

Din ultima discutie purtata cu un coleg resitean, am inteles ca pina in prezent proprietarul masinii nu doreste sa renunte la ea. Ce are de gand sa faca cu masina, nu se stie. Inspectorul sef al ISU Caras Severin si seful logisticii au intreprins demersurile de pe acum, motiv pentru nu putem decat sa le fim recunoscatori. Totusi nu sunt pierdute toate sperantele. %%- good luck
kata
Incepator
Incepator

Post by kata »

O imagime cu un Opel de pompieri - complet functional si arata de nota 11
Opel pompieri.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
costy84
Moderator
Moderator

Autocamioanele Steagul Roşu

Post by costy84 »

istoria utilajelor de stins incendii. apar toate masinile romanesti din perioada comunista destinate pompierilor (sr, ims , tv)

http://www.scribd.com/doc/58023009/Presentation-1
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Aceasta "istorie" este scrisa in cea mai mare parte de mine in 2001. Daca tot se copiaza , macar bunul simt ar impune sa se pomeneasca autorii. Dar cand copiezi, evident ca bunul simt este discutabil.
Intre timp, dupa alte cautari, cercetari prin arhive si publicatii am descoperit ca unele informatii obtinute acum zece ani sunt eronate. Daca voi avea timp voi face o revenire, pe care s-ar putea sa o public. Asta daca am timp.
jj.pdf
Slide in Scrap.pdf
Dupa cum observati, o fotografie foarte rara cu un IMS 57. Vedeti portiera dreapta trapezoidala, lucrata forte posibil manual.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

flo wrote:Aceasta "istorie" este scrisa in cea mai mare parte de mine in 2001. Daca tot se copiaza , macar bunul simt ar impune sa se pomeneasca autorii. Dar cand copiezi, evident ca bunul simt este discutabil.
Intre timp, dupa alte cautari, cercetari prin arhive si publicatii am descoperit ca unele informatii obtinute acum zece ani sunt eronate. Daca voi avea timp voi face o revenire, pe care s-ar putea sa o public. Asta daca am timp.
jj.pdf
Slide in Scrap.pdf
Dupa cum observati, o fotografie foarte rara cu un IMS 57. Vedeti portiera dreapta trapezoidala, lucrata forte posibil manual.
ca tot esti cel mai in tema cu autospecialele de pompiei imi poti spune camionul blindat si cel rosu fara capota pe baza carui SR a fost facute ca de acolo nu prea am inteles :-??
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Masina blindata este fabricata in perioada interbelica pe autosasiu Praga RN. Este o autoblindata destinata fortelor de mentinere a ordinii publice. Inainte de razboi Jandarmeria Romana a fost dotata cu cateva astfel de autospeciale care pe timpul razboiului au fost folosite de pompieri. Aceste date nu le cunosteam in 2001. Atunci se credea ca fusesese produsa in tara, intr-un singur exemplar, ceea ce este eronat. Confuzia avea loc intrucat primele autospeciale romanesti postbelice s-au fabricat pe autosasiuri de camioane cehoslovace PragaRN, iar singurul exemplar care a supravietuit, fara motor si cv a fost preluat de la Banca Nationala care , culmea, a folosit-o la transportul de valori in vremea lui "dom' Semaca" . Despre APC Praga RN puteti citi in articolul din revista Model Ist nr. 4.

SR 132
Piniuli
Incepator
Incepator

Post by Piniuli »

Si nu ati putea pune pozele cu camioanele de dupa 1950 din prezentare si aici, la o rezolutie mai mare, sa le vedem si noi? ???
Vad o multime de poze care nu au mai aparut pe net.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Nu stiu daca le mai am salvate pe vreun CD.
UMMM461
Membru
Membru

Post by UMMM461 »

Na tot gandesc de vreo 2 ani sa reconstruiesc un IMS/M461 de pompieri. Din pacate nui am nici fotografii nici informatii sau schite.

Ma poate ajuta cineva?

Multumesc
George
Administrator
Administrator

Post by George »

ai rasfoit forumul si nu ai gasit? eu imi amintesc un M de pompieri, postat de werner... ;D
ARO CLUB ROMANIA
UMMM461
Membru
Membru

Post by UMMM461 »

M-am uitat pe fiecare pagina din acest topic. Nu am gasit nimic.
costy84
Moderator
Moderator

Post by costy84 »

UMMM461 wrote:Na tot gandesc de vreo 2 ani sa reconstruiesc un IMS/M461 de pompieri. Din pacate nui am nici fotografii nici informatii sau schite.

Ma poate ajuta cineva?

Multumesc
aici ar fi o varianta dar sigur mai este o imagine pe undeva pe forum in culori.
http://www.aro4x4.net/smf/viewtopic.php ... &start=180
http://www.aro4x4.net/smf/viewtopic.php ... m+pompieri
UMMM461
Membru
Membru

Post by UMMM461 »

Multumesc.

Se pare ca am gasit ce imi trebuia.

Totusi din ce am citit pana acum proiectul unui IMS de pompieri nu este realizabil pentru ca nu a mai supravietuit nici un IMS 57. Poate unul singur care nu merita traforat pt. aca ceva.
flo
Membru legendar
Membru legendar

Post by flo »

Daca imi ajuta Cel de Sus , termin articolul despre aceasta autospeciala. Doresc sa-l public in Modelism International. Caut date si poze de vreo zece ani si tot nu cunosc suficient despre subiect. Asa ca mai e nevoie de rabdare.

Post Reply