Treapta 5 la 24X

Suspensii, frane, directie, roti. Tipuri, modificari, reparatii.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Re: Treapta 5 la 24X

Post by Soryn »

vstef_is wrote:
peiae wrote: o alta varianta ar fi montarea unui grup 11 cu 35 la o cutie cu 4 trepte si motor brasov
De ce? Pentru masina "de sosea"? Pai atunci la ce mai trebuie ARO? Cine are nevoie de masina de sosea sa caute Dacie sau altceva.... ARO e masina de padure... si nu ai nevoie de viteza acolo.
in ziua de azi vrem, nu vrem  padurile dispar vazand cu oki , si pana la padure e de mers o  buna bucata de drum on road... :>-

vstef_is
Membru legendar
Membru legendar

Post by vstef_is »

Si cand ajungi la padure, opresti la margine admiri natura si gata, ca mai mult nu mai poa' sa traga masina...

Domnilor, masina de teren este facuta pentru teren, nu pentru sosea.

Hai sa punem grupuri 35 cu 11 si cauciucuri pe 33" pe ARO, cu jenti cromate cu spinnere, cutie in 5 trepte, si subwoofer. Si mergem la padure. Pe sosea suntem "cei mai tari".... SAU NU.

Daca vrei o masina de teren, foloseste-o ca atare, daca nu, inseamna ca nu ai inteles ce masina ai. Daca vrei altceva, cauta altceva... Masina care sa urce ca TAFu si sa fuga ca un Ferrari nu s-a inventat inca. Trebuie cautat un compromis... daca deja vrei "mai multa viteza" atunci orienteaza-te spre alt tip de masina, care iti ofera viteza mai lesne decat un ARO.

Foarte multi dintre pariticpantii la Campionatul National de Offroad isi duc masinile pana la "padure"... pe.... platforma... Pentru ca nici masinile lor puternic modificate nu bat prea bine dincolo de suta... mai ales in conditii de siguranta. Nu de alta, dar sunt si inalte - body lift, suspension lift, etc.

Inteleg foarte bine nevoia de "croaziera" si cu ARO... sa mergi mult cu o viteza constanta, si atunci o cutie in 5 ar face sens. Dar nu sunt de calitate. O chestie exotica ar fi o cutie Eaton in 5 pusa pe Brasov... dupa mintea mea ar trebui sa se cam potriveasca... decat cardanele sa trebuiasca adjustate... si atunci ar fi o treaba buna. Asta ca sa mergi cu 90 la ora mai putin turat...

Insa deja 35 pe 11 pe Brasov mi se pare deplasat. Brasovul e un motor de tras, de munca si de "padure"... nu de fugit pe sosea si facut depasiri fulminante... Majoritatea lumii isi pune 33 cu 8 pe el... 35 cu 11 n-am auzit pe nimeni pe Brasov...

Sau altfel zis, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere... ce sens are sa cauti viteza la ARO?
peiae
Incepator
Incepator

Post by peiae »

de unde domnu grup 11 cu 35
se gasesc
?
da se gasesc la Lugoj costa aprox. 550 lei
peiae
Incepator
Incepator

Post by peiae »

eu am spus ca este o varianta. pentru cine doreste cand ajunge in padure cupleaza reductorul la mic.

Florin
Membru
Membru

Post by Florin »

Eu am luat grupuri 35x11 de la Campulung cine doreste mai avea un set in magazin originale de fabrica cu holograma ARO. ;)
ARO 244,an 1997,motor peugeot XD3TP
Alex boy
Incepator
Incepator

Post by Alex boy »

eu am una cu 5 trepte pe BV .Da daca vrei sa modifici una cu 4 te costa mai mult decat una la mana a doua cu 5 trepte .DIn cea cu 4 trpte nu mai ramne decat carcasa goala si reductoru restu tot trebe schimbat.    ;)
Si apropo pentru cei cu natura pinioanele is la fel cum is in cutia cu 4 deci [-X no sa ai probleme pe of road in rest mai ai un pinion de fuga si pe asfalt nu mai trebe sa ti motoru turat daca vrei sa mergi cu 80-100km/h faci economie de carburanti    \:/
mdany
Junior
Junior

Post by mdany »

Eu am pus cutie in 5 trepte si functioneaza de mai bine de 2 ani, asta zi de zi ca nu avem timp de stat, eu mai tanar cu nervu la talpa si dau dupa ea cat duce, treg si remorca cu piatra sau gunoi dar atunci cuplez fata si reductorul si merg usurel ca imi trebuie transmisia la fuga ;D ;D Chestia e ca nu e cu carcasa dintr-o bucata, e d-aia din 3 bucati si vad ca toti zic ca nu sunt prea rezistente.. Sper sa nu ma lase in drum dar oricum o sa imi fac timp sa o dau jos si sa ii fac o verificare amanuntita ;)
mdany
Junior
Junior

Post by mdany »

Imi poate pune si mie cineva o poza cu suportul pentru cutia in 5 la 24X ca eu nu am. Am vazut ca are o ureche si cred ca acolo ar veni prinsa de sasiu..

Post Reply