cutie de viteze cu 5 trepte aro 10

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Re: cutie de viteze cu 5 trepte aro 10

Post by cristi-devildnb »

[img width=300 height=179]http://www.autosoviet.altervista.org/10 ... _rally.jpg[/img]
chestiile alea cu alb?
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson

Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Mai taie din cai si mai adauga la kilograme.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Dan CHIRIAC wrote: Mai taie din cai si mai adauga la kilograme.
eu zic ce scrie la carte, ca ce iti spuneau ei ca iti vand si ce primeai era diferit e alta poveste
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Motorul Dacia de 1,6 are 72 cp. Iar in actele de la ARO-ul meu 10.4 geutatea gol este 1265 kg.
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Dan CHIRIAC wrote: Motorul Dacia de 1,6 are 72 cp. Iar in actele de la ARO-ul meu 10.4 geutatea gol este 1265 kg.
el a zis ca are trecut 59kw (de 72cp stiam si eu) si la mine scrie 1130kg masa proprie, insa al meu e mark II, al tau este mark III
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

nu cred ca are rost sa deschid un topic nou,
se poate face ceva pt a monta cutia de renault pe motorul de dacie?
fiind o cutie de diesel, fara turbo, are probabil grup conic scurt (de turatii mici), ar face fata motorul de dacia 1.6?
tarzy
Membru legendar
Membru legendar

Post by tarzy »

cristi-devildnb wrote: nu cred ca are rost sa deschid un topic nou,
se poate face ceva pt a monta cutia de renault pe motorul de dacie?
fiind o cutie de diesel, fara turbo, are probabil grup conic scurt (de turatii mici), ar face fata motorul de dacia 1.6?
sper sa nu vorbesc prostii .... da parca CV-ul de reno se invarte invers ....
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
George
Administrator
Administrator

Post by George »

cristi-devildnb wrote: se poate face ceva pt a monta cutia de renault pe motorul de dacie?
orice cutie pentru transmisie spate sau 4x4,n-are grupul in ea! asta una...
a doua,ar fi ca un grup scurt nu e de turatii mici,ci din contra...de turatii mari. favorizeaza dezvoltarea unui cuplu motor mai mare,si un demaraj rapid,adica o crestere rapida "in ture"

transmisia nu se calculeaza dupa carburantul cu care merge masina,ci dupa turatia de cuplu maxim si de putere maxima ale motorului.  :-"
ARO CLUB ROMANIA
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

greseala mea...
nu stiam care e chestia cu grupul conic, stiam ca la dacie e in cutie, deci grupul conic e cu diferentialul? asta nu inseamna ca atunci cand schimbam grupul pe spate tre sa il schimbam si pe fata?

eu am gresit, trebuia sa ii spun lung (de turatii mici), oricum cu o cutie facuta sa mearga la turatii mici vom pleca foate greu de pe loc cu a-ntaia cu un motor fara cuplu la turatii mici cum e cel de dacie, fie si cel de 1.6... sau cutia are aceleasi rapoarte si totul e din grup?

daca se invarte invers e grav...dar daca nu se invarte invers se poate monta o flansa ceva, e bine? e greu? de o cutie de renault mai faci rost de la remat, dar de motor dacia cred ca dupa 98-99 cand au aparut modelele 11.x
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Tu vrei sa pui cutie de papuc diesel pe aro10?daca da e suficient sa schimbi carterul ambreiaj cu unul pentru dacie si sa adaptezi flansa de iesire la cardanul de pe spate.Nasolia este ca pierzi reductorul iar aro fara reductor nu mai e aro...e dacie papuc.Intradevar reductorul de pe cutia in 5 de aro 10 are ""invirteala"" inversa.Cel putin varianta de motorizare diesel de renault cu f8q.
Image
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

myke wrote: Tu vrei sa pui cutie de papuc diesel pe aro10?daca da e suficient sa schimbi carterul ambreiaj cu unul pentru dacie si sa adaptezi flansa de iesire la cardanul de pe spate.Nasolia este ca pierzi reductorul iar aro fara reductor nu mai e aro...e dacie papuc.Intradevar reductorul de pe cutia in 5 de aro 10 are ""invirteala"" inversa.Cel putin varianta de motorizare diesel de renault cu f8q.
nu a zis nimeni nimic de cutie de papuc... eu vb de cutie de aro cu motor renault, ca a lui suparici, vreau cutie ca a lui suparici, oricum tre s-o schimb pe a mea ca imi arunca din a 3a daca nu corelez bine vitezele
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Motorul Renault diesel are sens de rotatie diferit fata de motorul Dacia.
Poti sa repari cutia de viteze pe care o ai.
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Poate sa puna cutia aia daca se potriveste pe motor desi nu cred dar trebuie schimbate diferentialele adica altele care merg montate invers.
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

daca ti-o arunca din a 3-a inafara de o furca strimba un arc la zavoritor rupt poti sa nu ai un inel distantier intre cutie si reductor care tine trenul mobil fix.
Daca asa ai luat-o , adica cu a 3-a sarind e 99% posibilitate sa fie asta
Image
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

georgenis wrote: Poate sa puna cutia aia daca se potriveste pe motor desi nu cred dar trebuie schimbate diferentialele adica altele care merg montate invers.
pai da, ar fi doua probleme:
daca motorul se invarte invers, toata cutia s-ar invarti invers, asta e ok?
puntea spate se poate intoarce invers, dar dif fata e prins de amberiajul tip dacia, cel de renault unde il prinzi?
myke wrote: daca ti-o arunca din a 3-a inafara de o furca strimba un arc la zavoritor rupt poti sa nu ai un inel distantier intre cutie si reductor care tine trenul mobil fix.
Daca asa ai luat-o , adica cu a 3-a sarind e 99% posibilitate sa fie asta
mai si caraie cand are sarcina pe a treia
ma gandesc si eu ca ar fi scump sa repar cutia, pt ca nu ma pricep, una din remat as schimba-o eu, dar sa o repar singur pe asta... ma indoiesc... si daca e sa tot dau bani la mesteri, as fi vrut in 5 ca in 4 tre sa merg in 5000 de ture pt o viteza de exterior rezonabila, nu imi e de consum, mai mult de motor si de urechile celor din masina

Post Reply