motor blocat

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Re: motor blocat

Post by ydaniel »

pfaa....ulei+vaselina?nu credeam ca se mai foloseste asa ceva.
exista 80w90 85w140 si altele :)

axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Post by axxel4you »

Nu-mi vine sa cred ca in 2011 mai auzim de valvolina si mai stiu eu ce uleiuri ieftine care mai bune sant de primenit caroseria decat de bagat prin motoare sau cutii . S-au dus vremurile cand nu se gaseau uleiuri de calitate . Vrei ulei gros iei ce este recomandat mai sus de colegi de la Castrol .La motor urmaresti ce are trecut la vascozitate uleiului si verificand fisa tehnica a uleiurilor de la Castrol te asigur ca gasesti ceva foarte bun care va prelungi viata motorului .
tcu
Junior
Junior

Post by tcu »

Dan CHIRIAC wrote:Aha, am inteles.
Din pacate, ulei + vaselina + frig = marmelada.
Parerea mea: spala bine si pune 80W90 de la o marca consacrata.
Si totusi, eu zic ca ar fi trebuit sa poti invarti motorul cu ambreiajul apasat.
pai asta m-a socat si pe mine, nu l-am invartit neam
am dat sa se rupa fulia si nimic, s-a blocat in asa hal de nu pot sa inteleg.o fi valvolina din secolul trecut, dar totusi asta au folosit romanii vreo 2-jde ani si au mers
valvolina a preparat-o din ulei de transmisie si vaselina, tocmai ca nu de 2 lei kilu', motivatia omului a fost ca scade astfel presiunea pe semeringuri fara sa afecteze gresarea
am sa vad acuma pe frig daca curge ceva desfacand busonul de golire de la cutie
acum oricum nu prea circul cu masina fiind si cam mult plecat, dar cand se va incalzi o mai iau odata la surubeala
p.s. ma steptam ca frane sa fie ioc, urmand povestile despre M-uri, din contra sunt beton si nu curg nici pompa nici cilindrii

Post Reply