Autospeciale Pompieri
- flo
- Membru legendar

Re: Autospeciale Pompieri
Da, din nefericire asta este situatia. Nu sunt bani. Imaginile sunt facute intr-un depozit al MNP si al bazei de reparatii al IGSU. Cateva sunt valori pretuite si international.
- Werner
- Aro Club Romania

Bravo celui care le-a "ascuns" de sobolanii de fier vechi! Merita tot respectul!
- flo
- Membru legendar

Nu sunt "ascunse". Chiar fac parte din patrimoniul Muzeului National al Pompierilor Foisorul de Foc. Eu am avut sansa sa le vad. Scara Magirus (parca 1934) este o piesa superba dar ajunsa in degradare cumplita. Blindata Praga RN, ....
Cumplit de trist este ca nu sunt macar conditii de pastrare, daca nu sunt bani pentru restaurare si expunere.
Eu unul am salvat o autoscara ZIL 157 de la taiere. Va imaginati ca inca nu am "gasit" motorina sa o aducem de la Galati la Drajna ? Nu stiu cat o mai tin in suspensia asta.
Cumplit de trist este ca nu sunt macar conditii de pastrare, daca nu sunt bani pentru restaurare si expunere.
Eu unul am salvat o autoscara ZIL 157 de la taiere. Va imaginati ca inca nu am "gasit" motorina sa o aducem de la Galati la Drajna ? Nu stiu cat o mai tin in suspensia asta.
- Werner
- Aro Club Romania

Ar trebui facute niste fonduri, din donatii, treaba trebuie facuta public. Si în Germania, Pompierii civili au multe vehicule de acest gen, care se restaureaza din donatii. Se aduna încet banutii si se poate face treaba.
- paul
- Membru legendar

Magirus -Deutz si Iveco,de la pompierii civili...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
UBI BENE IBI PATRIA
-
costy84
- Moderator

Daca aveti parte de un incendiu in zona delimitata de 23 August la N ,frontiera la S si Cotu Vaii la V cam asta va asteapta http://www.mangalia.tv/incendiu-la-un-a ... enzinarie/ , ragaliile alea 2 sunt singurele care deservesc aceasta zona, iar competenta acelui locotenent (fost M.A.C la M.ap.N) care "intamplator"este si comandant de unitate lasa mult de dorit!
-
lica_lkw
- Membru de elita

Sunt colegi pe forum care pot da pareri avizate, dar cred ca nu este suficienta tehnica,mai trebuie ceva...se zice ca 50% din meserie este scula dar restul de 50...
- flo
- Membru legendar

Gandeste-te ca alea sunt tinute in viata prin cheltuiala si efortul neplatit al subofiterilor si ofiterilor din CT. Dar de cand ai tu competenta sa-l apreciezi pe acel locotenent?costy84 wrote:Daca aveti parte de un incendiu in zona delimitata de 23 August la N ,frontiera la S si Cotu Vaii la V cam asta va asteapta http://www.mangalia.tv/incendiu-la-un-a ... enzinarie/ , ragaliile alea 2 sunt singurele care deservesc aceasta zona, iar competenta acelui locotenent (fost M.A.C la M.ap.N) care "intamplator"este si comandant de unitate lasa mult de dorit!
Sunt generali apreciati care au fost m.t. Nu inteleg ce ai vrut sa spui.
-
costy84
- Moderator

Tot respectul pentru ei dar cu ce ar trebui sa ne incalzeasca asta pe noi astia care depindem de Neptun, Cerchezu,Tuzla atunci cand ne iau foc locuintele?
Cat despre acel locotenent am avut neplacerea sa il cunosc atunci cand ne era coleg si pe vremea aia individului ii era destul de greu sa priceapa un ordin cat de executat nu are sens sa mai discutam.Cand au plecat la pompieri au fost 3 in seria aia care au spus cu gura lor ca si-au aranjat apele si sigur intra subofiteri iar individul asta se lauda ca el in 2 luni ajunge ofiter, si a avut dreptate ca de taticu` lui nu cunostea pe nimeni la Mapn dar cunostea o gramada dincolo. V-as dori sa stati de vorba cu subordonatii lui despre el fara ca acestia sa stie cine sunteti,oricum asta e culmea culmilor unu care nu pricepea ordinele in Mapn le da in Mai!
Cat despre generali hai sa o lasam moarta ca sunt o gramada de ofiteri in ambele ministere care au ajuns unde au ajuns asumandu-si munca subordonatilor!
Cat despre acel locotenent am avut neplacerea sa il cunosc atunci cand ne era coleg si pe vremea aia individului ii era destul de greu sa priceapa un ordin cat de executat nu are sens sa mai discutam.Cand au plecat la pompieri au fost 3 in seria aia care au spus cu gura lor ca si-au aranjat apele si sigur intra subofiteri iar individul asta se lauda ca el in 2 luni ajunge ofiter, si a avut dreptate ca de taticu` lui nu cunostea pe nimeni la Mapn dar cunostea o gramada dincolo. V-as dori sa stati de vorba cu subordonatii lui despre el fara ca acestia sa stie cine sunteti,oricum asta e culmea culmilor unu care nu pricepea ordinele in Mapn le da in Mai!
Cat despre generali hai sa o lasam moarta ca sunt o gramada de ofiteri in ambele ministere care au ajuns unde au ajuns asumandu-si munca subordonatilor!
- flo
- Membru legendar

Costy, nu-l cunosc pe locotenent sau mai cinstit poate nu mi-l mai amintesc. Pe Seful lui de garaj il cunosc bine. Un om care se chinuieste sa tina masinile in functiune. Dupa cum stiti din presa, la CT este in faza de apel un dosar de coruptie privind angajarile (200 de subofiteri). Sa-si faca treaba justitia.
Filmul l-am vazut f. greu si fara sonor. Un lucru este clar: De apreciat ca incendiul a fost stins fara a se intinde la vecinatati. Gresit: Servantul de pe scara a actionat fara aparat de respirat.
Dar primarii ce fac sa imbunatateasca situatia?
Filmul l-am vazut f. greu si fara sonor. Un lucru este clar: De apreciat ca incendiul a fost stins fara a se intinde la vecinatati. Gresit: Servantul de pe scara a actionat fara aparat de respirat.
Dar primarii ce fac sa imbunatateasca situatia?
-
costy84
- Moderator

Treaba cu primaria e problema mare la noi, sa vedem cu primaru` asta nou ce o sa fie ca pana acum numai "pungasi" au fost pe scaunul ala.
In cazul unitatii de la Neptun (probabil si celelalte din jur) e mai greu sa dai vina pe primarie ca nu se implica pentru ca aceasta deserveste 4 primarii asa ca, care sa se implice?
Eu alta nedumerire am, chiar nu se putea da aici macar o masina mai rapida (ca in Constanta au mai multe) gen Dac lancer pentru a ajunge repede si macar sa nu lase incendiul sa se extinda pana ajung celelalte 2. Pe vremuri adica prin `98 aveau un Dennis chiar si o autoscara. In filmulet ma uitam la pompierul care a urcat pe scara aia cu furtunul in mana, pai sa fim seriosi baietii astia se joaca cu moartea. Intr-o zona in care ai blocuri si hoteluri cu 8 etaje mi se pare inadmisibil sa nu ai o autoscara (daca o au si nu au folosit-o e si mai grav)!
In cazul unitatii de la Neptun (probabil si celelalte din jur) e mai greu sa dai vina pe primarie ca nu se implica pentru ca aceasta deserveste 4 primarii asa ca, care sa se implice?
Eu alta nedumerire am, chiar nu se putea da aici macar o masina mai rapida (ca in Constanta au mai multe) gen Dac lancer pentru a ajunge repede si macar sa nu lase incendiul sa se extinda pana ajung celelalte 2. Pe vremuri adica prin `98 aveau un Dennis chiar si o autoscara. In filmulet ma uitam la pompierul care a urcat pe scara aia cu furtunul in mana, pai sa fim seriosi baietii astia se joaca cu moartea. Intr-o zona in care ai blocuri si hoteluri cu 8 etaje mi se pare inadmisibil sa nu ai o autoscara (daca o au si nu au folosit-o e si mai grav)!
-
crys22
- Incepator

autospeciale din dotarea pompierilor
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
crys22
- Incepator

revin cu alte poze
-
crys22
- Incepator

Autospeciale Pompieri
-
crys22
- Incepator

Autospeciale Pompieri