Unghiul maxim de frangere al unui cardan este 45 grade. Eu personal iti recomand sa te limitezi pe la 30 grade pentru o functionare vara vibratii. Ai mare grija cand montezi arborele principal al cardanului in culisa, furcile din mijloc trebuie sa fie in acelasi plan, altfel o sa ai probleme cu vibratii si momente suplimentare care vor apare in transmisie.
Mult succes!
Aliniere cardane
- Cristian1
- Membru de elita

Re: Aliniere cardane
Fa sistemul ala cum o zis razvy, doo pinioane si un lant, ii faci o carcasa din placa de otel de 4-5 mm grosime, il faci din doua bucati, una tip tava si cealalta parte doar ca un capac, gros de vreo cativa cm, si prinse partile intre ele cu suruburi si antretoze sa stea distantate. Daca nu ai priceput cum ti-am explicat, spune-mi si o sa iti fac un desen.
NO LIMITS, NO RULES, NO ROADS
-
KAROLOKW
- Membru Devotat

Re: Aliniere cardane
daca vrei sa ai unghiul la culisanta nu cred ca va fi posibil vreodata asa ceva dpdv tehnic.
dar cred ca cel mai bine ar fi cu un lagar intemediar pana unde se termina culisanta mama acolo in capat o flansa pe culisanta tata si dupa o cruce cardanica iar apoi arborele care duce pana in alta cruce cardanica apoi flansa si apoi pinion de atac si ce mai ai pe acolo.
spun asta pentru a "rupe" lantul cinematic in elemente care nu depind unul de altul prin aliniere.
Cel mai bine crucile cardanice ar fi sa le ai intre flanse,e drept asta iti complica un pic "instalatia" dar e mult mai robusta.
dar cred ca cel mai bine ar fi cu un lagar intemediar pana unde se termina culisanta mama acolo in capat o flansa pe culisanta tata si dupa o cruce cardanica iar apoi arborele care duce pana in alta cruce cardanica apoi flansa si apoi pinion de atac si ce mai ai pe acolo.
spun asta pentru a "rupe" lantul cinematic in elemente care nu depind unul de altul prin aliniere.
Cel mai bine crucile cardanice ar fi sa le ai intre flanse,e drept asta iti complica un pic "instalatia" dar e mult mai robusta.