Este adevarat faptul ca se poate construi un snorkel ieftin plecand de la materiale la fel de ieftine precum teava de pvc,dar atentie,poate fi vorba de un snorkel folosit doar ocazional.dxx wrote:Imi voi face un smorkel avind ca ekement activ un prefiltru de tractor U 650
pina atunci am gasit tubulatura
flexinilul e pe la 20 ron /buc
prefiltru pe la 45 ron
restrul coturi prinderi etc vom vedea
Nu demult,pentru un amic, am ,,fabricat,,(din teava de pvc cu diametrul de 50) un snorkel pentru a sa masina,un Fiat Panda 4x4.Prima sa constatare a fost pierderea de putere(a pierdut unul sau mai multi cai putere chiar daca nu are prefiltru ).
,,Snorkelul,,respectiv l-am fabricat la fata locului.Am folosit teava si coate de 45 de grade.A costat aproape 5€(cinci euro).Legarea de filtrul de aer(si ala modificat in prealabil)a fost facuta cu un manson de cauciuc si coliere astfel incat atunci cand masina nu este in teren sa poata fi usor inlaturat din ciclul admisiei.
Eu am in proiect un snorkel fix(definitiv) din teava de inox de 80mm diametru.Am sudorul,am materialul dar inca nu am gasit cel mai bun compromis:design estetic si implementare reusita(de batut cuie e usor,mai greu este sa astupi gaurile...).
P.S :-spuneai ca plasticul de la scurgerea chiuvetelor este mult mai tare decat sistemele de admisie de pe alte masini.Ai uitat de elasticitate si de faptul ca pvc-ul se poate fisura longitudinal.