RUGINAAAAAAAAAAAAAA!

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Suparici
Membru Devotat
Membru Devotat

Re: RUGINAAAAAAAAAAAAAA!

Post by Suparici »

Amicule ai cazut in capcana, eu am stiut in ce sens au spus  ;) ;)

George
Administrator
Administrator

Post by George »

pantelimon wrote: ... oricum noi astia de pe acii sigur stim ce fel de nebunie avem si santem fericiti ca o avem desi multi ne privesc ca pe niste ciudati
pai daca noi, intre noi,nu ne intelegem...atunci cine sa ne mai inteleaga,bre?!  :-??

@amicu: bine ai venit in gajca!  :>-
ARO CLUB ROMANIA
bigdaddy
Membru
Membru

Post by bigdaddy »

Ma pregateam sa fac poze la masina (i-am promis unui amic din TM) si m-a pleznit un miros de benzina urat cand m-am apropiat de hayon. Pana la urma nici nu e de mirare....cu asa gauri in rezervor ( bine, au crescut atat dupa ce ma curatat locul un pic...). Deci vedeti va rog ce am postat la cumparari piese...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin ;)
bigdaddy
Membru
Membru

Post by bigdaddy »

si una de aproape...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"In vin sta intelepciunea, in bere libertatea, in apa sunt bacterii !" Benjamin Franklin ;)

pauldeva
Incepator
Incepator

Post by pauldeva »

:)>- misto poze mai ales cu rezervorul.... ce pot spune... tot pe aici am citit despre METALFIX, l-am cumparat si l-am folosit. Face minuni cu rugina , costa ceva dar mertita. Pot sa iti spun doar ca e fabricat in Italia "Produs pentru pasivarea ruginii pe bază de apă, incolor. Produs de transformare a ruginii pe bază de apă, de tip permanent, care formeaza peliculă. Produs inodor, blochează procesul de coroziune transformând rugina într-o peliculă elastică ÅŸi cu o bună aderenţă la suport. Ideal ca grund pentru aplicarea vopselelor, atât pe bază de apă cât ÅŸi pe bază de solvent. (Produs “J.Colors-Rossettiâ€
4x4 face diferenta!
cipy
Incepator
Incepator

Post by cipy »

si HXX meu e copt.are rugina peste tot.nu inteleg cum mai sta intreg.nici nu ma obosesc sa il repar.oricum,anul asta POATE ca ma mai tine ceea ce nu cred.ma orientez la altul mult mai tanar si mai intretinut.la anu HXX meu va trece in nefiinta.saracu de el :( il voi radia.asta e.asa ca nu esti singurul suparici.:)
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Asa cum am zis iata poze cu sasiul si caroseria de ARO 10 din 1996. Acestea sunt cele mai grave probleme, pentru ca si in rest e foarte multa rugina. Pacat, pentru ca masina merge foarte bine, si cel mai important din 2004 de cand a fost reparata capital nu s-a stricat absolut nimic la partea mecanica desi a fost foarte muncita.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

pacat bre pacat--- :'( problemele alea cu rugina apar in momentul  cand masina este tinuta -zi de zi,noapte de noapte -afara -in contact cu interperiile---Ploaie-zapada..si multe..alltele-

si eu care ma plangeam de micii puncte de rugina.(mici mici...abia acuma se  cojeste putin vopseaua de pe sasiu--da a rezisstat eroic 14 ani de zile-de cand a fost facuta masina).-pe dedesubt------- :'(

off de sar comercializa Metalfixu ala la toate colturile de strada--alfel ar sta trreburile
Last edited by Soryn on 23 Apr 2008, 15:36, edited 1 time in total.
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Gresit, problemele astea apar atunci cand tabla nu este tratata cum trebuie si este de proasta calitate! Am avut un Peugeot 309  din 1990 cu tabla galvanizata si pe alocuri zincata si nu avea niciun pic de rugina pe nicaieri. Aro 10.1 il tineam in garaj si tot incepuse sa rugineasca iar dupa ce il vopsisem.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

e adevarat ce spui georgenis  cu tratarea tablei,,,,dar eu mam referit ca este ff important sa nu ti  o masina tot timpu in ploaie---mai ales la felul cum a fost construit un Aro in fabrica-cu vopsea de mantuiala---si fara nicii un fel de protectie pe la imbinari si ..etc..

si la case mai mari apare rugina,,,dupa un timp--cu toata protectia lu peste,,, de la vibratii--mai flexeaza caroseria....mai sasiu,,,,Crapa vopseaua si tot intra apa -si apare rugina-si dupaia rugina sapa pe subt vopsea---si gata ii tabla

Da bre -da masinile astea care sunt tinute in graj----sunt ferite cat de cat de interperii---deci ruginirea---se produce in timp mult mai lung ,,decat la cele care zac in strada,,,

si Peugeot ala al matale---are Sasiu  ca Aro---sa intre apa in el
va mai si mirati....de ce incepe sa rugineasca o masina..la scurt timp ..dupa ce a fost vopsita---PAI DACA NU A FOST PREGATITA SUPRAFATA CALUMEA INAINTE DE VOPSIRE (tinichigerie si vopsitorie No Name) --ia dai matale cu --sprei dinala Aluminiu/Zinc---pe fier--fier--si degresat--de 20 de ori---sa vezi mai prinde rugina..dupaia--
Last edited by Soryn on 23 Apr 2008, 15:59, edited 1 time in total.
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

La sasiul de Aro rugina vine dinauntru. Din pacate nu prea ai ce sa mai faci daca deja a apucat sa rugineasca.
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

alt topic, aceeasi concluzie:
calitate proasta.
lupta-te daca poti. pana si serghei trebuie sa se confrunte cu aceeasi problema, chit ca masina lui e "noua".
la la 8 luni dupa ce am tratat tabla cu convertor de rugina, a reaparut rugina.

cam asta e adevarul. :(
happily mending an Aro 320 D127
COSMIN D
Membru de elita
Membru de elita

Post by COSMIN D »

Convertor de rugina, adica solutie d'aia miraculoasa care haleste rugina si poti vopsi peste ? Cum se numeste produsul cu care ai dat?
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

nu stiu cum se numeste, poate ii fac o poza la eticheta. e ceva italian, 50 ron 0,5l. alb initial, devine mov in contact cu rugina i se usuca formand o pelicula neagra tip lac peste care poti vopsi daca vrei.

da nu as spune ca e chiar miraculoasa....cel putin nu pe termen lung.

solutia miraculoasa cred ca e flexul ::)
happily mending an Aro 320 D127
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

rugina e bine sa fie prevenita din primul an de exploatare al masinii.adica ulei+vaselina.degeaba rust converter si alte ''minunii'' daca zona corodata este mare.
cand esti bun nu-si amintesc,
cand esti rau nu te uita

Post Reply