Imbunatatire performante Motor Andoria TD

Tipuri, performante, probleme, reparatii, modificari.

Moderators: mariusjaz, socratee

SERGHEI
Banat
Banat

Re: Imbunatatire performante Motor Andoria TD

Post by SERGHEI »

Eu am spus ca daca maresc debitul (cantitatea) de oxigen (oxigen pur , nu aer )la arzator cu aceeasi cantitate de gaz obtin temperatura mai mare ..As pune si turbina dar eu sudez chestii mici si nu am loc la masa de ea. ;D

Da compresorul cum lucreaza??
Eeu inca nu sunt convins ca se poate creste performanta cu acelasi consum de combustibil la Andoria .

myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Compresorul mareste cantitatea de oxigen prin marirea volumului de aer.200ml O2 la 1 litru e mai putin ca 2L O2 la 10L de aer.
Pentru marirea puterii,poti marii unpic volumul de aer dar conditia este ca Lambda rezultat sa fie in jur de 10-11.daca bagi prea mult aer saracesti amestecul (scade lambda) si motorul se supraincalzeste concomitent cu diminuarea puterii rezultate.Singura marirea a puterii cu mentinerea aceluiasi consum este imbunatatirea randamentului.Cum se obtine asta prin alta diagrama de avans ...si cam atit caci nu-mi trece alceva prin cap...
Ady
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ady »

Compresorul face parte din agregatul turbocompresor sau turbina cum i se spune de catre toti si este cel mai des intalnit pe autovehicule. Daca ai vrut sa te referi la compresor volumetric este altceva, adica altfel construit dar intre compresorul volumetric si turbocompresor nu este nici o diferenta la felul cum functioneaza. Diferenta intre ele este ca: in cazul turbinei, acesta este antrenata de gazele de evacuare si astfel nu pierzi prea mult din puterea motorului pentru antrenare dar aerul comprimat de compresor si introdus fortat in motor se incalzeste si astfel necesita intercooler. Iar in cazul compresorului volumetric, acesta are acelasi principiu de functionare ca si pompa de ulei de la Bv bineinteles avand altfel construite rotoarele(pinioane in cazul pompei) dar acesta este antrenat prin curea si papa destul de mult din puterea motorului iar ...in cazul in care ramai fara curea de antrenare nu cred ca poti sa mai faci multe cu motorul pentru ca spatiul intre rotoare este foarte mic si daca nu este antrenat aerul nu prea trece. Probabil ca exista pe traseul de admisie un by-pass in cazul in care se intampla asa ceva. Iar Lamda nu era numit coeficientul excesului de aer?? Deci nu ar trebui sa fie mai mare daca ai mai mult aer(daca saracesti amestecul) in cazul Richess-ului acesta crestea cu cresterea cantitatii de combustibil injectat, era inversul lui Lamda. Eu parca asa am invatat...poate ma insel...
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Ady wrote:Compresorul face parte din agregatul turbocompresor sau turbina cum i se spune de catre toti si este cel mai des intalnit pe autovehicule. Daca ai vrut sa te referi la compresor volumetric este altceva, adica altfel construit dar intre compresorul volumetric si turbocompresor nu este nici o diferenta la felul cum functioneaza. Diferenta intre ele este ca: in cazul turbinei, acesta este antrenata de gazele de evacuare si astfel nu pierzi prea mult din puterea motorului pentru antrenare dar aerul comprimat de compresor si introdus fortat in motor se incalzeste si astfel necesita intercooler. Iar in cazul compresorului volumetric, acesta are acelasi principiu de functionare ca si pompa de ulei de la Bv bineinteles avand altfel construite rotoarele(pinioane in cazul pompei) dar acesta este antrenat prin curea si papa destul de mult din puterea motorului iar ...in cazul in care ramai fara curea de antrenare nu cred ca poti sa mai faci multe cu motorul pentru ca spatiul intre rotoare este foarte mic si daca nu este antrenat aerul nu prea trece. Probabil ca exista pe traseul de admisie un by-pass in cazul in care se intampla asa ceva. Iar Lamda nu era numit coeficientul excesului de aer?? Deci nu ar trebui sa fie mai mare daca ai mai mult aer(daca saracesti amestecul) in cazul Richess-ului acesta crestea cu cresterea cantitatii de combustibil injectat, era inversul lui Lamda. Eu parca asa am invatat...poate ma insel...
lambda e raportul stoechiometric aer/combustibil.Facusem pe vremea oltcitului un montaj dintr-o sonda lambda si un lm389 care indica acest raport.
http://en.wikipedia.org/wiki/Air-fuel_ratio
Problema este ca nu stiu daca e valabil si la motorina :-?? ;D

Ady
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ady »

da stiu k este raport Stoichiometric dar stiu ca se numeste coeficintul excesului de aer cel putin sub denumirea asta l-am invatat in facultate. Am masurat pe un motor de Dacia, motorul clasic dar adaptat pentru injectie multipunct realizat in lab la fac si Lambda era in jurul valorii de 0,9, asta pentru benzina iar la diesel stiu ca ajunge undeva la 1,4 poate chiar mai mult pentru ca diesel-ul si bezinarul cu injectie directa(GDI) functioneaza cu amestecuri saracite.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

turbinele de pe andoria euro2, de 90cp, au codul OEM 252039. s-au mai montat si pe motoarele de 2,2L/110cp de pe renault espace,laguna,safrane (1998-1999; cod motor G8T760 eco2 ). pe masinile astea, codul OEM pt turbina este 7700101141B. turbina este Garett, seria GT, mai exact GT1749S.
asta pt cei ce vor sa se mai joace pe acolo...ca pe mine ma mananca dejtele deja...
ARO CLUB ROMANIA

Post Reply