ovidiuF_ wrote:- Chiar daca topicul meu pare destul de copilaresc, eu tot imi doresc sa dezleg misterul "saibei de cupru".
- In momentul de fata am un raspuns destul de plauzibil ( - se folosesc saibele de saviem - ) .. dar poate o sa aflu ceva mai precis .. un raspuns cu semnatura, stampila si vizat.
- Si acum fatalitatea: " care este grosimea saibelor de inaltare al injectoarelor de la motorul D127 UTB ? "
Da saibele acelea pot sa aiba un impact, totusi destul de mic cred. Nu prea ai cum sa iti dai seama asa....ar trebuii facute niste calcule si studii mai amanuntite. Impactul pe care cred ca il poate avea este acela de
DILUTIE dar ma repet nu ai cum sa iti dai seama daca ajungi la asa ceva doar daca schimbi saibele.
Fiecare motor in parte are un avans la injectie maxim, in cazul in care se depaseste acesta apare fenomenul de dilutie : de injectare in afara camerei de ardere; adica de ars tot arde amestecul dar arde o parte in afara camerei de ardere care la BV este in piston si astfel apar urmatoarele probleme:
- arderea "filmului" de ulei de pe camasa
--> uzura;
- o mare parte din caldura provocata de arderea combustibilului este distribuita in tot cilindrul ajungand si la camasa si duce marirea temperaturii motorului ( cu cat sau daca are vreun impact la BV nu pot sa spun).
Gandeste-te ca avansul ramane acelasi si daca ai saibe mai subtiri si daca sunt mai groase. Tot ce se schimba este pozitia injectorului --> unghiul bielei este acelasi, pistonul ajunge tot in acelasi punct in timpul injectie numai ca in functie de saiba (dimensiune) injectie mai spre interiorul camerei de ardere sau mai spre exterior de unde rezulta ca prin modificarea saibei pur si simplu influentezi avansul.
Un mic exemplu: in cazul motoarelor cu injectie electronica ( common rail) datorita faptului ca ai mai multe injectii ( de la 3 pana la posibil vre-o 5-6 daca nu mai mult) ai si o anume separatie intre acestea. Aceasta poti sa o transformi din microsecunde in grd RAC si aflii avansul maxim pe care il ai la prima injectie care este data.
in cazul Bv-ului care era decat una tu faci ceva de genul acesta numai ca o faci prin retragerea injectorului fara a modifica timpul de injectie.
Sper ca se intelege ceva din ce am scris...