Eu am primit de la ARO decât un Certificat pentru gaze, care l-am trimis la TÜV Automotive în Böblingen, sa-mi certifice ce fel de norma poluanta este, iar raspunsul a venit....EURO2 pentru motorul Renault Diesel aspirat F8QA6 si EURO2 pentru motorul Andoria Turbodiesel 4CT-90!
Noi nu ne certam, ne "lovim" reciproc cu "negru pe alb"...
Dar întrebarea cheie este: ce se întâmpla, daca reimport eu un ARO 10, la care scrie în acte ce este Euro2? RAR-ul trebuie sa-l omologheze ca Euro2! Corect? Atunci de ce sa nu fie recunoscute masinile din România având acelas motor, cu aceeas norma poluanta?
Werner wrote:
Eu am primit de la ARO decât un Certificat pentru gaze, care l-am trimis la TÜV Automotive în Böblingen, sa-mi certifice ce fel de norma poluanta este, iar raspunsul a venit....EURO2 pentru motorul Renault Diesel aspirat F8QA6 si EURO2 pentru motorul Andoria Turbodiesel 4CT-90!
Noi nu ne certam, ne "lovim" reciproc cu "negru pe alb"...
Dar întrebarea cheie este: ce se întâmpla, daca reimport eu un ARO 10, la care scrie în acte ce este Euro2? RAR-ul trebuie sa-l omologheze ca Euro2! Corect? Atunci de ce sa nu fie recunoscute masinile din România având acelas motor, cu aceeas norma poluanta?
Ca nu s-ar mai vinde suzuki si nissan
Keo wrote:
hoo breee,ca poate va certati degeaba. poate aveti amandoi dreptate. cine stie ce costuri implica omologarea de tip pentru EURO2 la vremea respectiva,si poate ARO n-a vrut sa le suporte,asa ca,chiar daca a pus motoare EURO2,n-a facut omologare,aceasta nefiind necesara decat dupa 01.01.2000 in RO! si cum pentru cele exportate,fiecare importator isi facea omologarile in tara respectiva,neimplicand ARO ca si costuri, poate ei doar le-au montat si au facut omologare NONEURO pe Romanica... nu este posibil?!
nea` Keo sa fiu cinstit la asta nu m-am gindit....s-ar putea sa ai dreptate ca de obicei...
Last edited by myke on 03 May 2008, 23:25, edited 1 time in total.
Si ca rupem si celalalt "caine" in doua (ca pisica am , si-l rup eu in doua pe ala de vad ca se leaga de vreo pisica...) va prezint niste poze cu celebra cutie de trafic montata cu modificari pe dieselele renault de Aro10 p.n. ,7700599287 , pozele fiind de cutia originala de trafic
Cutia e modelul NO5 - modelul de "impingere" cu 5+1 trepte si , dupa cum zic softurile (dialogys) , a fost montata pina in 89 pe trafic1 (cu toate ca asta e fabricata , sau cel putin carterul ei ,in 92...)
Werner wrote:
Atunci de ce sa nu fie recunoscute masinile din România având acelas motor, cu aceeas norma poluanta?
RAR-ul este "stat in stat"...adica face ce vrea mujkiu' lui. n-ai vazut discutiile despre dimensiunea rotilor? cand dai de un cap patrat de nu vrea,n-ai ce face. si nici n-ai cui te plange. ramane tot la varianta "fiecare se descurca cum poate".
uite exemplu concret,ARO-ul lui Serghei,care a fost recent in RAR,cu motor EURO2 pe el... s-a obosit cineva sa ii treaca treaba asta in acte?! probabil,daca chiar vrei neaparat si faci scandal si te iei cu toti de guler,se va misca ceva...si vor veni cu solutia "teste pentru omologare individuala" si cand iti face un deviz,o rupi singur la fuga si le si multumesti daca te lasa sa iesi cu masina de acolo...
asta este romanica... foooaaarte departe de germanica...
din pacate asta este RAR-ul.nu omologheaza anumite schimbari(eu gasisem o caroserie de aro 10.4,cred,in stare buna,dar nu puteam omologa motorul:de renault dupa supernova) si asa ca am renuntat
de fapt am deschis acest topic pt ca gasisem un aro 243,cu motor andoria,an fabricatie 1997 si vruiam sa vad daca e cumva euro 2.dar de aici am inteles ca nu este recunoscut de rar,si nu l-am mai cumparat,desi era la un pret super bun,si acum din pacate a ajuns la dezmembrari.
dar asta e nici cei de la aro nu prea au fost interesati sa le omologheze,cum nu a facut nici dacia pana in 2000.
chiar nu-i inteleg de ce au mai echipat masinile cu motoare euro,daca nu le-au omologat.sa le fie rusine pt asta.
nu stiu daca era turbo,dar nu conta asta si din pacate omul care o avea a duso la remat inainte sa-i mai zic eu ceva.nici nu apucasem sa-i spun ca nu o mai cumpar eu.
daca motorul este montat din fabrica cu un motor euro 2,fabricatie 1997(sau orice an inspre 2000) este recunoscut de RAR?(scuze ca intreb iara dar tre sa fiu sigur )
daca mai gasesc ceva o sa va intreb(de fapt o sa iau seriile)ca voi stiti daca e euro sau nu.
mersi de raspuns.
Si da, daca masina a iesit din fabrica direct cu acel motor, este trecuta si in acte ca si Euro2. Pe viitor sa stii. Cele mai intalnite ar fi TDXurile si apoi Andoria Turbo.
Pai Stef,masina mea a iesit din fabrica cu TDX euro 2 ..si nici ala nu era trecut ca euro 2...apoi a fost schimbat de mine in atelier cu Andoria si trecut prin RAR pt schimbare motor si alea alea....si nimeni nu a trecut nimic....