Inaltare ARO 10 ???

Suspensii, frane, directie, roti. Tipuri, modificari, reparatii.

Moderators: mariusjaz, socratee

georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Re: Inaltare ARO 10 ???

Post by georgenis »

Vezi ca se regleaza caderea rotilor. Suruburile de la bascule sunt excentrice. Trebuie sa mergi sa reglezi directia.

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

de reglat directia stiu--dar-----explica chestia cu suruburile excentrice,,,=

cum bre se regleaza caderea rotilor----taind din Teu---la amortizor....pana rotile face unghiu calumea cu solu

si dupa operatiiile astea.,,,ce castigi cativa cemtimetri---si te rupe cu munca...

am mai vazut Un Aro.10,..era papuc..prin constanta.si omu cred ca pusese amortizoare de Dacia Papuc,,(ati vazut cum au flansa aia pentru arc--mai sus..cu .. o palma :-j),,stateau rotile total aiurea.,,,ce stau la mine....,,,,te uitai la ala..din fatza,,,se vedeau rotile...in V   dedesubt ;D
Last edited by Soryn on 23 Apr 2008, 16:10, edited 1 time in total.
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Suruburile care prind bascula de sasiu sunt excentrice si de acolo poti regla caderea rotilor. Stiu sigur pentru ca am reglat eu la Aro care l-am avut.Insa trebuie facut undeva unde se face directia pentru ca se poate modifica si convergenta putin.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

cum bre..cu aparatu de sudura --jos suportii si sudatti din nou--,,,--unde vine bascula...de sus,,

decat asa ---mai bine--1 cm din Teuu----si tot raman..cu cativa centimetrii in plus..--fatza de sol---ca inainte...

parca surubu ala de prinde bascula -are sudata saiba aia mare  de el si inca una unde vine piulita--si saiba se propteste in suport-tinand astfel bascula intrun anumit--fell--si de acolo cred ca zici matale ca se reglaza--

Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

gata bre am bunghit---care e treaba cu surubu ala--si cu saibaa aia..de la bascula--
Ionut
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ionut »

georgenis wrote: se poate modifica si convergenta putin.
Absolut. Se modifica convergenta.
Stand or die.
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

am reglat, basculele ,...dar..acum  vreu sa stiu si eu ce tampoane pentru caroserie  miar trebuii . ., asi vrea un pic mai mari decat cele originale, ma bate gandu sa dau caroseria jos sa o o grunduiesc pe dedesubt ,sasiu,.   ori ce sfat e bine venit ,   si o poza daca se poate
Last edited by Soryn on 14 Jun 2008, 18:49, edited 1 time in total.
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

De 24x
Se potrivesc la fix.Aro10 diesel are tampoane normale dar pe linga astea sunt nsite saibe groase de 5-6mm care il mai ridica unpic.Eu am pus de 244 si se potrivesc la fix sunt mai inalte astea de 244...
Image
pisica
Incepator
Incepator

Post by pisica »

pt  inaltare aro 10--11 incercati cu amortizoare  de dacie fata din care taiati 1cm din filet. nu o sa va mai recunoasteti masina
pisica blanda zgarie rau
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

ce tip de dacie, papuc?   . ca am masurat.. cele de 10 cu cele de papuc la magazin , si aveau flansa aia mai sus  cu o palma , alea de papuc,de arcuri nu mai zic..ca sunt mult mai inalte ca alea de papuc , si  o sa steaa amortizoru sub tensiune  desfacut la max,....... si + de asta fara cauciucuri si jenti mari o sa arate ca ..naiba..gaura din aripa,... din cate am vazut , tampoanele mai mari + distantiere , e cea mai buna solutie,  ? si pe spate ce faci schimbi ..arcurile cu foi.?  :-j,inafara de splinguire
Last edited by Soryn on 21 Jun 2008, 17:52, edited 1 time in total.
pisica
Incepator
Incepator

Post by pisica »

amortizoare de dacie berlina. se gasesc si la dezmembrari. apropo de prea inalta, nu inaltare ai vrut? mai tai din filet max un cm si iese super.
pisica blanda zgarie rau
Soryn
Membru legendar
Membru legendar

Post by Soryn »

vecine,...amortizoarele de dacia berlina, ...dacia e mai usoara cu 300 de kile.. decat..aro.     si pe fata..daca mai ai si un motor..de 1.9 TD ,  nustiu cat or sa isi faca alea treaba

eu ..am pus teuri de dacia papuc,inainte avea de dacie berlina, teurile ,  am schimbat tot pe fatza.noi, telscoape de aro 10 , bucsi.pivoti ,rulmenti ,  si pe spate..am pus telscoape de dacia papuc.,   

asta iarna aveam stabilitate de nu sufla,,...nici strainezele.,cu tot ESP-u ..lor... si celelalte sisteme.,    pai dapasam masinile pe linia de tranvai , si poleiu pe sosea  , 10 -15 cm,    , si cu un cauciuc pe fatza stramb(de asta porma am aflat)
Last edited by Soryn on 23 Jun 2008, 23:10, edited 1 time in total.
rflorin19
Junior
Junior

Post by rflorin19 »

ce garda la sol are aro 10 in varianta stock?
hbogdan
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by hbogdan »

Aro 10.4 DR, 1995, Renault F8Q248 1.9D, 65CP
rflorin19
Junior
Junior

Post by rflorin19 »

multam!!!