si eu am pe M fise deale anoi fara ebonita desi alea cu ebonita le am puse deoparte acolo pentru autenticitate defapt sunt doar "pipele" parca asa se numesc.
Oricum am fise deastea noi si dupa 5000 de km nu au nici pic de arsura e drept ca acolo in partea cu pompa de apa le-am prins cu un colier de plastic de urechea aia de metal iar in spate catre cutie tot asa leam prins de ceva dar nu mai stiu de ce anume, doar ca am avut grija sa nu se atinga de evacuare.
Verifica sa nu cumva sa fie plasticul ala prost sau fisele sa nu fie cumva contrafacute si sa nu reziste la temperatura.
Acum, dupa reglarea culbutorilor nu a mai topit nici o fisa si dupa cum spuneam si consumul s-a mai domolit.
Acum mai sunt doar curios de abilitatile masinii in teren, cam pe unde ar fi limita ei, bineinteles asa cum e ea un pic obosita.
si cei de pe TITANIC erau sanatosi, noroc nu au avut
Acum, dupa reglarea culbutorilor nu a mai topit nici o fisa si dupa cum spuneam si consumul s-a mai domolit.
Acum mai sunt doar curios de abilitatile masinii in teren, cam pe unde ar fi limita ei, bineinteles asa cum e ea un pic obosita.
Pai depinde la ce te referi daca te referi la limite din punct de vedere functional(motor cutie transmisie) sau din punct de vedere al comportamentului in teren(suspensie,flexare,inclinare laterala unghi de atac,degajare si chiar unghiul ventral).
Oricum masina e capabila cel putin in conditiile in care a fost gandita dar calitatea materialelor...e alta variabila care nu prea se potriveste cu aro
Ma refer la tot ansamblul. Degeaba poate ataca unghiul respectiv, daca se rupe transmisia. Degeaba nu se rupe transmisia daca nu are putere motorul si tot asa.
Sa imi fac o idee despre situatiile cand pot sa trec si cand e cazul sa renunt inainte sa stric masina sau sa raman amanetat.
Mai greu rupi masina ca sa ramai amanetat , eu o singura data am rupt o cruce, si aia din cauza ca era "noua" din magazin, made in Turkey sau China, ca acum astea se vand (nici nu scrie unde-s facute). Si am mers cu simex de 30" prin locuri triste tare, de se opreau ceilalti cu masini mai scumpe sa ma intrebe daca i-am pus blocante sau ce tuning mai are.. ce tuning sa aiba, un set de cauciucuri calumea si motorina in rezervor
deci sa fiu mai increzator. ideea era ca s-au rupt odata satelitii la grupul spate acum am schimbat grupul dar ma port cu ea de parca e din sticla. ideea e ca nici nu imi dau seama cum s-a rupt ca nu am fortat-o. Eram doar cu spatele cuplat pe asfalt, si cand am plecat de pe loc am simtit o smuncitura la placare, apoi a mai mers un pic si gata.
Dar masina o stiti, a mai fost pe forum.
Nevoit de situatie a trebuit sa duc niste lemne pe un deal, candva va fi si o casa gata.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Am avut incredere ca au fost revizuite. Intr-adevar coroana si pinionul noi, fara urma de uzura, restul cu ceva uzuri. Am schimbat acum uleiul si am pus LIQUI MOLY
Ramane de revizuit si restul, am mai luat o mecanica fata cu discuri pe care o revizuiesc jos de pe masina si dupa o montez (e completa cu butuci, discuri etriere, brate etc). Sa revizuiesc si grupul dat jos, sa il am pregatit si apoi mai vad ce si cum. Poate la vara o revize completa, cu vopsit, antifonat.
Masina ai cumparat o recent?din cate imi amintesc eu era de vanzare.Masina arata bn,dar iti recomand sa nu mai pui asa mult pe ea si asa sunt slabute sasiurile,mai bn dai remorca sau faci mai multe drumuri.
In rest sa ai noroc de ea si cat mai mlti km fara probleme
Aseara am iesit cu masina pe niste dealuri din jurul Iaslui. Totul ok, pana a inceput sa se infierbante, aprope fara motiv. Nu trageam de ea aprope deloc. Am oprit, ridicat capota, galeriile de evacuare erau rosii, dar rosii de parca erau iesite din furnal. Si bineinteles fisele iarasi topite, doar cele de pe cilindrii 3si4. Am mai vayut masini si galerii, am incins masini, am topit motoare, dar nu am vayut pana acum asa galeriile la vreo masina.
Si bineinteles simultan cu aceste fenomene incepe sa consume. Adica cu 30 L merg nu mai mult de 60 Km. Am rama de vreo doua ori in pana de benzina.
Maine ii verific iarasi culbutorii, la ultimul reglaj credeam ca am reyolvat.
Pun si niste poye cu fisele, ca arata mult prea tare cum s+au topit.
Acum citeva zile,am iesit si eu dar din cauza pompei de frina mergea infrinata tare,galeriile s-au incins destul de tare,erau vinetzi nu rosii si incepuse sa se aprinda pisla protectoare dinspre bord.Tot cam asa consuma si a mea.Cum spunea si Daniel,verifica frinele.Cind ai timp poate imi aratzi si mie masina.0751 495329