De multa vreme ma tot intrebam cum arata mai exact Hisparo. Recent, am dat pe net peste poza (foarte clara, spre deosebire de altele, deja vazute) cu Hisparo 244 D de pe coperta unei reviste spaniole. Din cate am inteles citind pe net (ca din Romania nu prea am aflat nimica), Hisparo a fost doar o denumire inventata pentru a-l vinde pe 244 D in zona iberica si nu e vorba de asamblarea de ARO sub licenta in Spania, cum ar putea parea la prima vedere.
Pe de alta parte, rotile alea (sunt cam mari, bai nene!) nu prea seamana cu cele pe care umbla un 244 obisnuit... Una peste alta, faina masina!
Daca sunt forumisti care mai pot completa pe aici, va rog s-o faceti. Sunt curios daca tema Hisparo este sau nu legata de cea a lui Portaro.
Hisparo
- alex4wd2001
- Aro Club Romania

Hisparo
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Treaba cea mai grea e ganditu'
- Werner
- Aro Club Romania

Re: Hisparo
Informatie despre Hisparo nu am gasit nici eu! Stiam ca era o serie care s-a asamblat în Spania, pentru evitarea taxelor. Astfel de fenomele s-au întâmplat în mai multe locuri. Chiar si în Namibia, unde o Femeie a pus în picioare o linie de asamblare ARO. Dar revenind la aceasta masina, masca nu am mai vazut-o nicaieri. Este o masca, care probabil a fost facuta în Spania. Rotile...., nu e mare lucru. Jantele Mangels circula este oto. Eu am un set de Mangels, care seamana foarte tare cu cele de ARO "spitate", dar au un ET de vreo +25-30.
- Zmeu
- Banat

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Zmeu
- Banat

pozitia 6
-
costy84
- Moderator

M-am trezit si eu cu 2 ani intarziere dar din chestia cu HISPARO am inteles asta:
- Cristian1
- Membru de elita

In legatura cu motorul, este ultra-modificatul EBRO, la origine Perkins de 2700cmc , frate cu ce am avut eu pe Patrol. (cod motor A4 28)
sursa :http://www.forocoches.com/foro/showthre ... t=1584922#
Más información. Anuncio de prensa de 1983.
Marca y modelo: Hisparo D
Motor: Perkins 4165 4 cilindros 2.700cm3
Potencia: 65cv
El motor se fabricaba en España y también lo llevaban el Jeep Comando y el Nissan Patrol.
sursa :http://www.forocoches.com/foro/showthre ... t=1584922#
Más información. Anuncio de prensa de 1983.
Marca y modelo: Hisparo D
Motor: Perkins 4165 4 cilindros 2.700cm3
Potencia: 65cv
El motor se fabricaba en España y también lo llevaban el Jeep Comando y el Nissan Patrol.
NO LIMITS, NO RULES, NO ROADS