Salutare. Eu sunt din Brasov si la noi se gasesc becurile de care ai nevoie la Pasajul de la Hidromencanica la standul celor de la Electroprecizi Sacele. Eu mi-am luat asta iarna doua becuri pt proiectoarele mele. Nu mai tin minte dar nu mi s-au parut prea scumpe.
Eu sincer ma cam gandesc sa adaptez niste becuri dintraste mai moderne, nu stiu cat timp se mai face modelul asta pt ca se folosea inainte doar la tractoare si masini agricole.
Mult succes.
exact ce spunea si AUTOM se poate pune in acea "gaura":) un bec cu filament faza scurta faza lunga cu dulie rotunda de 45 cu 40 de W sau se poate pune bec halogen H4 cu dulie rotunda ca la supernova:) de 55 cu 60W si costa pana in 10 lei toata afacerea
Atentie mare ca atunci cand montati dulia aceea rotunda pe laterale are niste mici tumburuse de tabla de cam 1,5 mm pe care le puteti indoi sau pili ca becul sa intre si sa se fixeze bine.
Si inca ceva ar fi ca daca vrei ca proiectorul sa nu orbeasca pe altii si sa iti bata in jos pe drum frumos trebuie sa rotesti un pic oglinda proiectorului in rama ca mufa din spatele becului sa fie cu papucul din mijloc orizontal.
Sper ca nu am dat prea multe explicatii si sa te incurc:) daca vrei oricand te ajutam cu placere doar scrie si ce stiu si intamplator asta chiar stiu ca ma ocup de treaba asta de 2 saptamani:)( cu spalat cu vopsit cu lustruit cu schimbat si lipit fire verificat contactul din spate ...etc)
KAROLOKW wrote:exact ce spunea si AUTOM se poate pune in acea "gaura":) un bec cu filament faza scurta faza lunga cu dulie rotunda de 45 cu 40 de W sau se poate pune bec halogen H4 cu dulie rotunda ca la supernova:) de 55 cu 60W si costa pana in 10 lei toata afacerea
Atentie mare ca atunci cand montati dulia aceea rotunda pe laterale are niste mici tumburuse de tabla de cam 1,5 mm pe care le puteti indoi sau pili ca becul sa intre si sa se fixeze bine.
Si inca ceva ar fi ca daca vrei ca proiectorul sa nu orbeasca pe altii si sa iti bata in jos pe drum frumos trebuie sa rotesti un pic oglinda proiectorului in rama ca mufa din spatele becului sa fie cu papucul din mijloc orizontal.
Sper ca nu am dat prea multe explicatii si sa te incurc:) daca vrei oricand te ajutam cu placere doar scrie si ce stiu si intamplator asta chiar stiu ca ma ocup de treaba asta de 2 saptamani:)( cu spalat cu vopsit cu lustruit cu schimbat si lipit fire verificat contactul din spate ...etc)
multumesc mult
dar contactul ala din spate ce rol are?
original acele becuri aveau intradevar un singur filament si era de 35 de W si o forma mai ciudatica la bulb la sticla,pt o focalizare mai buna...
contactorul din spate servea la aprinderea proiectorului,acum tu poti sa il legi cum vrei:) totul e sa stii ce faci acolo:) daca nu stii e bine sa apelezi la cineva priceput:) eu am anulat acel buton si am un alt contactor in interiorul masinii.
tocmai am schimbat si eu becul la el de la filament la h4:) da nu am avut de 55cu 60W ci doar de 45 cu 40w si e cam galbejita culoarea:)