cardan

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
myke
Membru legendar
Membru legendar

cardan

Post by myke »

Pozitia asta e normala la cardan?Asa trebuie pus?Ma refer la faptul ca dupa rulment de la dreapta la stinga prima cruce e decalata la 90 de grade fata de cea de dinainte de rulment
Image

florin75
Membru de elita
Membru de elita

Re: cardan

Post by florin75 »

Eu zic ca nu, din cate stiu io, furcile trebuie sa fie in acelasi plan.
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

florin75 wrote: Eu zic ca nu, din cate stiu io, furcile trebuie sa fie in acelasi plan.
nu bagi un ochi sub masina sami zici sigur? ::)
Image
Cyrus The Virus
Incepator
Incepator

Post by Cyrus The Virus »

eu stiu ca se monteaza ca in imagine decalate!

georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Ar fi buna o poza sa vedem exact cum trebuie. Si la mine vibreaza din cauza cardanului. Eu stiu cine o fi umblat pe acolo si cum l-a pus inapoi. Poate ne rezolva Florin.
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Atentie foarte mare cind schimbi crucile cardanice, nu la ele cit la flansa si la teava si cuplaj ( la Y ). Daca nu sunt puse cum trebuie incepe si vibreaza, eu am patito la inceputurile mele in 4X4. si nu duci numai crucile cardanice, duci si restul de piese ( rulmenti, cuplaje, si altele ) di cauza vibratiilor. Asa ca atentie  *-:) foarte mare la toate cardanele de pe masina. Spor la treaba.
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
Cyrus The Virus
Incepator
Incepator

Raspuns: cardan

Post by Cyrus The Virus »

cum se monteaza pina la urma? as vrea sa stiu fara speculatzii. Totzi credem dar nu suntem siguri :)
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Uite asa cum este in desen. ok?
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

asta e al 2-lea ...ala dupa rulment care vine  la puntea spate.problema era cu primul  ala dintre cutia de transfer si rulment
Intradevar prima poza postata de mine e corecta...asa se monteaza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
din pacate forumul al probleme tehnice e varza.....sau tine lumea pentru ei...
Image
George
Administrator
Administrator

Post by George »

myke wrote: ...din pacate forumul al probleme tehnice e varza.....sau tine lumea pentru ei...
deh...nu toata lumea e mecanic auto,cu specializarea ARO. poate ca era mai bine daca nu exista deloc?!
ARO CLUB ROMANIA
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Keo wrote:
myke wrote: ...din pacate forumul al probleme tehnice e varza.....sau tine lumea pentru ei...
deh...nu toata lumea e mecanic auto,cu specializarea ARO. poate ca era mai bine daca nu exista deloc?!
Nu e vorba de asta....e vorba ca intradevar era greu sa bage un ochi sub masina sa zica.Asa vibra de-mi venea sa-i dau foc.Mi-a facut varza shalili iar privind forumul...pe cind niste colante sa le punem pe masini?
Image
florin75
Membru de elita
Membru de elita

Post by florin75 »

Din cate am vazut, mie mi se cerea sa ma uit sub masina! De ce nu am raspuns? Pt ca era irelevant, am demontat cardanul anul trecut, am schimbat rulmentul intermediar si ... l-am montat cu furcile in acelasi plan. Am mers de atunci de nenumarate ori cu viteze de 100 km/h si nu s-a rupt nimic si nu s-au simtit vibratii anormale. Din cate mi-aduc eu aminte, nu intra decat intr-o singura pozitie, flansa aceea fiind prinsa pe caneluri care nu permit montarea gresita. Regret ca nu am facut poze inainte de a demonta si nici acum nu sunt sigur ca e pozitia corecta, dar daca functioneaza...
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

florin75 wrote: Din cate am vazut, mie mi se cerea sa ma uit sub masina! De ce nu am raspuns? Pt ca era irelevant, am demontat cardanul anul trecut, am schimbat rulmentul intermediar si ... l-am montat cu furcile in acelasi plan. Am mers de atunci de nenumarate ori cu viteze de 100 km/h si nu s-a rupt nimic si nu s-au simtit vibratii anormale. Din cate mi-aduc eu aminte, nu intra decat intr-o singura pozitie, flansa aceea fiind prinsa pe caneluri care nu permit montarea gresita. Regret ca nu am facut poze inainte de a demonta si nici acum nu sunt sigur ca e pozitia corecta, dar daca functioneaza...
nu era vorba in special de tine florine...rugam pe oricine sa bage un ochi sub masina sa-mi zica.din pacate ultima flansa cu cardan dupa rulment poate intra in orice pozitie...desfaci piulita, o tragi afara si o montezi pe canelurile alea cum vrei.primul U al ei trebuie sa fie la 90 de grade fata de ultimul U al cuplajului cardanic de la cutia de transfer.Exact cum e in prima poza.Dupa ce am cautat pe net vre-o saptamin si am citit toate sfaturile de pe toate forumurile am rotit primul cardan (ala cu rulmentul) cu 180 de grade fata de ultimul cardan.vibratiile s-au potolit binisor dar nu au disparut complect.cind voi avea timp il voi pune la 90 de grade asa ca in poza
Image
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

M-am uitat si eu la un cardan demontat de pe o masina pe care l-am facut rost si e la fel ca in poza de sus prima. Sper sa scap de vibratii dupa ce montez cardanul asta.
myke
Membru legendar
Membru legendar

Post by myke »

Nu vorbesc niciodata prostii..de nu stiu...intreb
De persista vibratiile intoarce de la crucea "din mijloc" aia de dupa rulment primul (sau ultimul) cu 180 de grade.eu asa am facut si chiar daca la primul nu sunt montate corect crucile(pe atunci nu stiam) vibratiile au disparut cu desavirsire.....unde inainte la 40-60 vibra de iti picau plombele din gura (nici in oglinzi nu te puteai uita asa vibra saraca toata) acuma se simte ceva vag pe la 30-40.Se pare ca am avut noroc si nu am varzuit rulmentul de la cutia de transfer chit ca am bagat cu el asa vibrator 500km
Image

Post Reply