paste fericit
nelamuriri,intrebari incepator ?
-
sile
- Membru

Re: nelamuriri,intrebari incepator ?
multumesc alex dar stiu ce imi explici tu .trage degetul si a mea daca invirt,dar eu voiam sa stiu cit de tare trebuie sa il traga .te rog sa scoti tu furtunul si sa pui un balon dela de umflat doar un strat la teava si sa imi spui daca il sparge daca da punel in doua si imi zici cum se comporta balonul.
paste fericit
paste fericit
- alex
- Membru legendar

sile, vrei sa umflu baloane cu pompa de vaacum?
pe intrare nu pun sa ma trezesc cu vreo bucata de balon prin pompa si apoi sa studiez pompa cautand resturi de balon....
in schimb iti zic cum verifici servo.
scoti valva unde vine furtunul de la pompa de vaacum.
pui mana pe orificiul acela si rogi pe cineva sa iti apese pedala de frana trebuie sa simti la mana ca face presiune inauntru si sa nu se auda ca rasufla. evident ar fi mai simplu fara pompa de frana montata.
dar nu incerca sa faci presiune pana plezneste incinta.
daca apasa pe pedala si tu nu simti nimic si mai si auzi suierat d eaer, inseamna ca servo aceea nu merge cum trebuie.
unele incinte de servo nu functioneaza de noi, in magazin.....
pe intrare nu pun sa ma trezesc cu vreo bucata de balon prin pompa si apoi sa studiez pompa cautand resturi de balon....
in schimb iti zic cum verifici servo.
scoti valva unde vine furtunul de la pompa de vaacum.
pui mana pe orificiul acela si rogi pe cineva sa iti apese pedala de frana trebuie sa simti la mana ca face presiune inauntru si sa nu se auda ca rasufla. evident ar fi mai simplu fara pompa de frana montata.
dar nu incerca sa faci presiune pana plezneste incinta.
daca apasa pe pedala si tu nu simti nimic si mai si auzi suierat d eaer, inseamna ca servo aceea nu merge cum trebuie.
unele incinte de servo nu functioneaza de noi, in magazin.....
happily mending an Aro 320 D127
-
sile
- Membru

alex tu nu vrei deloc sa ma intelegi .eu vroiam sa stiu daca am reparat bine pompa de vacum nu am nelamuriri cu servofrina.ma gindeam ca exista vreo metoda mai primitiva de a verifica forta cu care trage aer pompa .cred ca o pompa trebuie sa aiba o anumita valoare a puteri de absortie a aerului pe la stutul unde intra furtunul .adica de la valoarea respectiva in sus e buna si de la valoarea respectiva in jos nu e buna .
adica daca pui acolo degetul til invineteste de la vidul creat sau til trage doar putin il iei usor de acolo sau trebuie sa opresti motorul ca sa il iei?
hai paste fericit
adica daca pui acolo degetul til invineteste de la vidul creat sau til trage doar putin il iei usor de acolo sau trebuie sa opresti motorul ca sa il iei?
hai paste fericit
- tarzy
- Membru legendar

Sile nici eu nu stiu vre-o metoda empirica de a verifica eficacitatea pompei
Cel mai bine faci probe pe viu cu masina .... mergi cu una de care stii ca are servo functional si apoi cu a ta. Sa nu te astepti sa mearga (de fapt sa opreasca) la fel ca vorb asta acem masini cu personalitate, dar asa iti vei da seama daca e oki sau nu.
Spor
Cel mai bine faci probe pe viu cu masina .... mergi cu una de care stii ca are servo functional si apoi cu a ta. Sa nu te astepti sa mearga (de fapt sa opreasca) la fel ca vorb asta acem masini cu personalitate, dar asa iti vei da seama daca e oki sau nu.
Spor
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
- George
- Administrator

sile, tu vrei sa revolutionezi si fizica? cum vrei sa masori debitul cu degetul sau cu balonul?!
ARO CLUB ROMANIA
- alex
- Membru legendar

sile, am inteles ca unele masini nu au pompa de vaacum, ci se bazeaza pe admisie pentru a creea presiune negativa in incinta de servo.
ce ai putea sa faci, ar fi sa conectezi printr-un furtun stutul de evacuare de la vaacum la un stut pe care sa il sudezi tu pe admisie.
nu am testat acest lucru, stiu doar ca dan chiriac avea legatura asta pe un aro cu motor bv. ce efect avea modificarea asupra fortei de apasare pe pedala, nu stiu.
ce ai putea sa faci, ar fi sa conectezi printr-un furtun stutul de evacuare de la vaacum la un stut pe care sa il sudezi tu pe admisie.
nu am testat acest lucru, stiu doar ca dan chiriac avea legatura asta pe un aro cu motor bv. ce efect avea modificarea asupra fortei de apasare pe pedala, nu stiu.
- gorishor
- Administrator

Asa e la mine, la L25. Un furtun de 10cm de sub carburator, la oala de servo. Si se simte puternic vacuumul.
Gore
YO3IGR
B 244 ARO
YO3IGR
B 244 ARO
- razvy
- Membru legendar

la benzinar asa e legat ,dieselu nu prea foarte foarte rare majoritatea sunt cu pompa de vacum
- ydaniel
- Membru legendar

la benzinare intotdeauna sursa de vacuum este in galerie.la diesel trebuie pompa de vacuum actionata mecanic sau electric.
- Cip
- Membru Devotat

bre nea sile,daca membrana pompei a fost buna,fara crapaturi sau alte alea si daca matale ai etansat bine pompa de vacum sigur va merge bine. pune-o pe masina,si daca ti se pare ca apesi prea greu,mai mesteresti la ea,desii pariez ca o sa mearga ca in prima zii,sau,ma rog,in conformitate cu personalitatea masinii.
multa bafta,si pana nu e pe masina nu poti spune daca merge bine sau nu. de stricat nu ai ce sa strici,da-i o tura si vezi cum sta treaba
multa bafta,si pana nu e pe masina nu poti spune daca merge bine sau nu. de stricat nu ai ce sa strici,da-i o tura si vezi cum sta treaba
E greu pana incepi...pe urma e si ma greu...
- alex
- Membru legendar

sile, precum stii din ce scrie in manual, vezi ca pompa are si ulei in ea.
sau trebuie sa ii completezi tu.
sau trebuie sa ii completezi tu.
-
sile
- Membru

bre nea cip
membrana era praf si i-am confectionat eu una din camera de masina pusa in doua(2 straturi)plus i-am confectionat si un piciorus care inlocuieste o ureche daia cu gaura ca una era rupta si mai avea si ceva joc la axul ce invirte biela (aici nu am avut ce sa ii fac) si daia sint cam nelamurit in privinta fortei vacumului ce il face .dar daca stau si ma gindesc ca la unele vacumul il face galeria de admisie deci nu trage aer cu o forta asa mare sar putea sa mearga.inca nu am montato ca am oarece promisiuni de o pompa buna si mai astept ,asa zic eu dar cine stie daca mi se pune pata o pot pune sa ii fac o proba ,pe de alta parte m-am invatat si cu frina fara vacum si nu mi se pare greu.si iar pe de alta parte cind iau dacia si mai merg cu ia cind apas pedalele dau cu ele de podea de ma mir ce usor se apasa
.
- George
- Administrator

bre nea sile, de ce naiba ai mai dat banii pe masina, si nu ti-ai confectionat tu una, in gradina? gaseai tu 4 roate acolo...cativa araci, si era gata treaba. aah...si motorul de la pompa de udat, si era si ecologica...euro12 chiar!sile wrote:bre nea cipmembrana era praf si i-am confectionat eu una din camera de masina .
ARO CLUB ROMANIA
- alex
- Membru legendar

trebuie remarcat ca sile macar are dorinta sa repare masina.spre deosebire de altii.
tare mi-e teama ca fostul proprietar e unul din multii utilizatori de aro de tip "las ca merge si asa..."
si atunci nu te mai miri ca e RAR-ul pus pe aroaie.
cine stie ce o fi pe la directie si frane.....
sile, membrana pompei de vaacum e dintr-un cauciuc panzat. se gasea ca piesa separata.eu cred ca e mai rigida decat camera auto.
ai probat incinta servo? daca rasufla degeaba faci improvizatii la pompa.
tare mi-e teama ca fostul proprietar e unul din multii utilizatori de aro de tip "las ca merge si asa..."
si atunci nu te mai miri ca e RAR-ul pus pe aroaie.
cine stie ce o fi pe la directie si frane.....
sile, membrana pompei de vaacum e dintr-un cauciuc panzat. se gasea ca piesa separata.eu cred ca e mai rigida decat camera auto.
ai probat incinta servo? daca rasufla degeaba faci improvizatii la pompa.
- George
- Administrator

hotaraste-te alex...ori e reparatie, ori e improvizatie. din pacate, multi le confunda, ca si sile dealtfel.alex wrote:trebuie remarcat ca sile macar are dorinta sa repare masina.////////////////
daca rasufla degeaba faci improvizatii la pompa.
ARO CLUB ROMANIA