CAUCIUCURI M/T SAU A/T ?
Moderators: mariusjaz, socratee
- aditu
- Incepator

CAUCIUCURI M/T SAU A/T ?
Intentonez(sper cat mai curand) sa-mi pregatesc o masina pt expeditii,de preferat este un aro10 (sau un 11).acum,vreau sa va cer sfatul,pt. o astfel de masina care v-a circula cam 50-50 on combinat cu off,cam ce gume ar trebui sa aibe? am vazut ca sunt multe tipuri de anvelope si profiluri,dar cred "lupta" se da intre AT si MT.astept parerile voastre pt ca voi ati mers cu astfel de gume,atat in teren cat si pe drum amenajat si aveti idee.
- tarzy
- Membru legendar

Re: CAUCIUCURI M/T SAU A/T ?
daca banii nu sunt o pba recomand BFG-urile MT, se comporta decent si pe asfalt si sunt foarte bune in teren
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Subscriu la punctul de vedere exprimat de tarzy.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- gorishor
- Administrator

Depinde cat de greu este cinzeciu' de offroad. daca e vorba de aratura si urcat la munte (gen Babele), iti recomand AT. Eu asa as vedea o masina de expeditie.... adica drumuri lungi. La MT, e cam loterie peste 90km/h pe asfalt, pe macadam se descurca la fel ca ATurile, daca nu mai prost, dar in noroi, catarari pe pietre si altele mai ...hard, sunt mult mai bune decat ATurile.

Cam galagioase totusi... desi, daca erau linistite adormeam amandoi pe autostradatarzy wrote:BFG-urile MT, se comporta decent si pe asfalt ....
Last edited by gorishor on 02 Feb 2010, 11:21, edited 1 time in total.
Gore
YO3IGR
B 244 ARO
YO3IGR
B 244 ARO
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Galagioase? ia sa mergi cu simex-uri sau cu tractoare...
ARO 244, an 1997, motor L25
- gorishor
- Administrator

BFG MT fac doar galagie. Simexurile sau tractorasele muta si rinichii...cu tot cu pietricele.
Gore
YO3IGR
B 244 ARO
YO3IGR
B 244 ARO
- tarzy
- Membru legendar

O masina de expeditie face drumuri lungi dar in etape scurte.
Pentru asta o viteza de croaziera de 80-90 Km-h ar trebui sa fie suficienta.
In caz de vreme ploioasa (sper ca nu se pune pba de expeditii facute iarna) risti ca AT-urile sa-si arate limitele chiar si la un drum gen Babele.
Pentru asta o viteza de croaziera de 80-90 Km-h ar trebui sa fie suficienta.
In caz de vreme ploioasa (sper ca nu se pune pba de expeditii facute iarna) risti ca AT-urile sa-si arate limitele chiar si la un drum gen Babele.
Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
(Winston Churchill)
(Winston Churchill)
- tudop
- Membru de elita

Pentru mers pe muntii nostri, rar ai nevoie de MTuri. Daca te apuca bagatul in noroi, un MT clasic nu prea face mare branza. Daca vrei sa mergi iarna la munte, iar MT nu te avanjeaza deloc. ATurile merg peste tot, le poti folosi cu succes deplin iarna, iar pt drumuri forestiere mai distruse, dai drumul la aer, mergi cu 1,5.
Mai am un sfat, ia un compresor de aer portabil, e oarecum indispensabil pt o masina de expeditii. Cind ajungi la un drum distrus cu bolovani, dai drumul la aer cit se poate de mult, si cind ajungi inapoi la asfalt, e bine sa ai cu ce reface presiunea in anvelope.
Totusi, problema la Aro10 e ca nu prea gasesti dimensiuni asa mici la anvelope de calitate.. uitandu-ma dupa 195R15, am gasit astea: o combinatie intre MT si AT
probabil nu prea fac treaba iarna, dar sunt interesante
http://www.camskill.co.uk/products.php? ... s243p12005
Oferta pt 195R15 http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m26b0s243p0
Si ATurile mele preferate (ca raport pret/calitate/performanta) http://www.camskill.co.uk/products.php? ... 1680p11251 Doar ca cele mai mici sunt 205/75 R15
Mai am un sfat, ia un compresor de aer portabil, e oarecum indispensabil pt o masina de expeditii. Cind ajungi la un drum distrus cu bolovani, dai drumul la aer cit se poate de mult, si cind ajungi inapoi la asfalt, e bine sa ai cu ce reface presiunea in anvelope.
Totusi, problema la Aro10 e ca nu prea gasesti dimensiuni asa mici la anvelope de calitate.. uitandu-ma dupa 195R15, am gasit astea: o combinatie intre MT si AT
http://www.camskill.co.uk/products.php? ... s243p12005
Oferta pt 195R15 http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m26b0s243p0
Si ATurile mele preferate (ca raport pret/calitate/performanta) http://www.camskill.co.uk/products.php? ... 1680p11251 Doar ca cele mai mici sunt 205/75 R15
- cristian irimescu
- Membru de elita

Pentru mine, e viteza mazima....tarzy wrote: Pentru asta o viteza de croaziera de 80-90 Km-h ar trebui sa fie suficienta.
-
georgenis
- Membru de elita

MT-urile BF Goodrich sau Bridgestone merg pana la 150km/h pe asfalt fara nicio problema. Eu de multe ori am mers cu LandCruiser-ul cu 140km/h cu MT-uri. Cele de la BFG tin foarte mult si la asfalt cam 50000km sau si mai mult. La AT-uri este mai bun profilul Bridgestone Dueler D694 decat cel de la BFG.
- aditu
- Incepator

masina o sa mearga doar in muntii nostrii,carpati si subcarpati,litoral,drumuri cu nisip,zapada,noroi,dar nu sa ma afund in el.deci fara pietre,catarari pe pietre,sau mai stiu eu ce probe de extrem.pt extrem e nevoie de bani,nu trebuie sa tii la masina prea mult,deci la mine nu e cazul.in concluzie,cred ca AT-urile ar fi cele mai potrivite,o marime de 195/80/15 ar fi suficienta pt adaptarea la diferite conditii. multam mult baieti!
- Soryn
- Membru legendar

bfg-urile MT ,e nasol ca au scos din productie am inteles KM1,si au trecut la KM2 ,ala mi se pare mult mai naspa
- George
- Administrator

ai link cu noul profil? ca pe la "impotmoliada" erau unele expuse, si diferenta nu era vizibila usor...sunt foarte asemanatoare. poate ai vazut altceva...CT-03-TVY wrote:bfg-urile MT ,e nasol ca au scos din productie am inteles KM1,si au trecut la KM2 ,ala mi se pare mult mai naspa
ARO CLUB ROMANIA
- Soryn
- Membru legendar

ne ajuta gooagle..,
http://www.bfgoodrichtires.com/overview ... /3930.html
parca eu tot la km 1 asi ramane
parca eu tot la km 1 asi ramane
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- aditu
- Incepator

daca as pune pe masina,AT pe spate si MT pe fata,ar fi o problema? in regim 4*2 ar trage spatele,deci AT,iar in regim 4*4 ar intra si fata,adica un plus de tractiune cu ajutorul gumelor MT.merge?