diferential blocabil
Moderators: mariusjaz, socratee
- teddy
- Incepator

diferential blocabil
sa incepem cu "la multi ani dragi colegi de forum", apoi sa vin cu intrebarea: stie cineva daca pe aro au fost montate din fabrica diferentiale blocabile? de ce spun asta, la mine, pe panoul de sigurante am scris , evident ca in dreptul unei sigurante,blocare diferntial. ce pareri aveti?
- Dan CHIRIAC
- Administrator

Re: diferential blocabil
Da, atat pe ARO seria 10, cat si pe seria 24 au existat montate, din fabrica, diferentiale spate blocabile.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
- George
- Administrator

buna.teddy wrote: ce pareri aveti?
da...au fost montate din fabrica. dar poti cauta pe aici pe forum, discutii..cu siguranta s-a vorbit.
ARO CLUB ROMANIA
- CRISX
- Membru de elita

Nu prea s-a vorbit.
Eu am dif.blocabil si nu-mi cupleaza ; pt. a-l repara, am cautat schema intregului sistem de blocare ( electric+vacuum ) si nu am gasit nici pe acest forum, nici in manualul Aro24* (doar electrica ), nici pe Google in engleza (differential lock), nici in germana ( differentialsperre ).
Daca stie cineva, si nu e secret ...
Eu am dif.blocabil si nu-mi cupleaza ; pt. a-l repara, am cautat schema intregului sistem de blocare ( electric+vacuum ) si nu am gasit nici pe acest forum, nici in manualul Aro24* (doar electrica ), nici pe Google in engleza (differential lock), nici in germana ( differentialsperre ).
Daca stie cineva, si nu e secret ...
- George
- Administrator

sistemul electrovacuumatic este lipsit de fiabilitate, din pacate. dar cea mai buna solutie e sa treci pe o comanda manuala, ceva cu cablu.
ARO CLUB ROMANIA
- teddy
- Incepator

da multumesc. am auzit ca sunt firme de tunning off-road care monteaza asa ceva ,dar nu am amanunte pentru ca nu am nici bani acum ,trebuie sa termin treaba cu discurile.
- George
- Administrator

de obicei monteaza blocante universale, de pe la ARB sau asa ceva...si te cam costa. termina franele, si apoi cauti la dezmembrari unul de ARO, si gata.teddy wrote:... am auzit ca sunt firme de tunning off-road care monteaza asa ceva ,.
ARO CLUB ROMANIA
- teddy
- Incepator

am sa caut sa vad ce inseamna cam scumpe , dar varianta aro de la dezmembrari oare merita , e cam putin fiabila nu George. doar sa trecem pe manual-mecanic.
- teddy
- Incepator

dif. de la dioferr in jur de 2000 eur. fata cu tot cu spate
- CRISX
- Membru de elita

Am gasit ceva la francezi :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- CRISX
- Membru de elita

Poate cineva sa continuie, sa completeze , schita asta de functionare a blocabilului ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- cristi-devildnb
- Membru de elita

eu ma gandeam la o bobinuta de electromotor si un sistem de fixare, un fir un buton si un buzzer.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
- CRISX
- Membru de elita

Si eu m-am gandit la asa ceva , dar cat poate rezista sub actiunea apei ,noroiului si zapezii ?
- hbogdan
- Membru Devotat

Se poate folosi si motorasul/electromagnetul de la o inchidere centralizata. Poate fi montata intr-o cutie cu presetupe pentru cabluri si o bucsa grafitata pentru axul ce comanda furca blocantului.
Aro 10.4 DR, 1995, Renault F8Q248 1.9D, 65CP
- cristi-devildnb
- Membru de elita

eu ziceam sa lipesc o membrana de panza cauciucata unde e tija de actionare si restu il dau cu folie de plastic si il mozolesc tot cu silicon de la loctite. in actoatoarele de usi nu am incredere nici ca imi deschid usa la masina.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson