IMAGINI ARO

Dedicat Automobilului ROmanesc

Moderators: Werner, mariusjaz

Locked
mariusjaz
Moderator
Moderator

Re: IMAGINI ARO

Post by mariusjaz »

Da ...?Ratiu asta in afara faptului de a fi copilu lu tacsu ce altceva mai face?

dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-Werner,am citit mai cu atentie scanul tau,pai acolo scrie ceva foarte important:din 2007 productia ARO a fost transferata in Cehia(verlegen=a deplasa,a transfera).Pai atunci noi degeaba acuzam pe unii si pe altii!
Se schimba situatia radical.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

dragospetres wrote:-Werner,am citit mai cu atentie scanul tau,pai acolo scrie ceva foarte important:din 2007 productia ARO a fost transferata in Cehia(verlegen=a deplasa,a transfera).Pai atunci noi degeaba acuzam pe unii si pe altii!
Se schimba situatia radical.
pai asta spune si Werner...ca e ilegala utilizarea marcii de catre cehi! scanul respectiv e facut dupa declaratiile cehilor, care se lauda ei cu asa ceva, insa nu e adevarat!
sau daca s-a facut un transfer, asta n-a fost o tranzactie legala a proprietatii intelectuale, sa zic asa, ci cel mult sa fi cumparat ca si fier vechi matrite, etc. marca ARO este detinuta legal de landmarkt, care a cumparat la licitatie fabrica, atunci cand a fost declarata falimentara. discutii despre licitatie, sunt si pe aici pe forum...cred ca prin 2007 s-a intamplat.
ARO CLUB ROMANIA
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-George,eu m-am lamurit de acum:marca ARO este la cehi.Daca cehii ar fi folosit brandul ilegal,demult se ajungea la procese.

Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Nu Dragos! Cehii nu au drepturile de marca. Ca folosesc numele ARO...., asta este! Dar drepturile de marca sunt în mâna lui Ratiu, care a cumparat aceste drepturi. Nici nu are de gând sa le vânda, ca sa nu construiasca altcineva masini sub acest nume! Nici AMROM nu a avut dreptul sa foloseasca acest nume. Daca te uiti bine, Raptorul nu se numeste ARO, ci se numeste AMROM. Ratiu nu are nimic în comun cu ARO. A cumparat ca sa mazilieasca tot (probabil asa a fost comanda). El nu se întereseaza ca mai fac Cehii ceva cu numele ARO, el nici nu a avut în mâna vreo revista Offroad în viata lui! Dar a cumparat un producator de masini Offroad........
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

cehii vor mai face aro atat timp cat vor mai avea caroserii?
sau au prese?
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Cu siguranta prese NU au! Au doar ce s-a vândut pe la licitatii, pe sub mâna, din curtile Muscelenilor, etc. Când astea s-au terminat, s-a terminat si cu "productia" ARO în Cehia! Deci, care mai vreti un ARO nou, 15mii € jos si aveti unu'! ;D Grabiti-va!
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

Werner,ceva nu e in regula:deci AMROM s-a temut de consecintele legale ale folosirii neautorizate a marcii ARO,desi spui ca pe Ratiu nu-l intereseaza problema,iar cehii bine mersi,ba chiar spun ca eu au facut proiectarea ,dezvoltarea si omologarea.
George
Administrator
Administrator

Post by George »

dragospetres wrote:Werner,ceva nu e in regula:deci AMROM s-a temut de consecintele legale ale folosirii neautorizate a marcii ARO.
AMROM este gard in gard cu fosta fabrica, actualmente proprietatea landmarkt, si in plus de asta, a avut bune intentii de a produce in continuare masini marca ARO, in acest sens avand discutii cu proprietarul marcii. ce sume s-au cerut, nu putem decat sa speculam, ca n-am fost acolo la discutii...dar se vehiculeaza suma de 1 milion de iepuroi, numai pe dreptul de folosinta al marcii ! cehii n-au fost sa intrebe cat costa..il folosesc asociat cu numele lor (daca te uiti, au si sigla). insa ei sunt constienti ca se vor termina piesele si nu vor mai putea "produce", si se ocupa si de UAZ...adica "produc" la fel ca si pe ARO. UAZ AMC...n-ai vazut pe nicaieri asa ceva?!
iar in caz de proces, pe ce motiv sa-i dea in judecata? ca se lauda in reviste ca produc? trebuie s-o si faca, si daca landmarkt nu poate dovedi ca se produc masini la cehi (si nu poate, ca nu exista linii de montaj, matrite, etc) atunci se aleg numai cu procesul...
ARO CLUB ROMANIA
adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by adielec »

Mai e o chestie. S-a obosit cineva sa inregistreze marca Aro la nivel european (zic de nume si sigla)?
De design si solutii tehnice nu mai vorbesc.

Ok in cazul unui proces e posibil sa piarda (existenta unei marci anterioare intr-o tara membra UE, bla, bla).
Dar pana atunci cehii merg pe burta si bravo lor. Cine o sa-i dea in judecata, Ratiu? Costa bani, sunt sanse sa piarda, iar daca e sa castige mare lucru nu primeste.

Si pentru ce sa-i dea in judecata, ca a folosit numele Aro? Pai nu era inregistrat numele in Cehia sau UE.
Au furat design-ul? Sa fim seriosi producatorii actuali se fura unii pe altii la nivelul asta sau chiar mai rau.
Se folosesc de palamaresul Aro? Ete da, ce repede se sterge la pagina aia de pe site.

Eu am vazut acum vreo 2 ani pe un site italienesc de profil cum marca Aro ar fi fost inregistrata de un italian.
Nu stiu daca era pe bune sau era doar o simpla cerere de acordare de marca.
Ma voi interesa.

A si mai e o chestie, daca ai inregistrat o marca si n-o folosesti poti s-o pierzi dupa o perioada de inactivitate.
Parca 10 ani era perioada.

LE:
Se pare ca Ratiu si-a facut temele. http://www.wipo.int/romarin/newSearch.do
Cautati la Mark Contains Aro si vedeti cum sta treaba.

Un anume Filippo G detine marca Aro in Italia.

Ca fapt divers, marca Portaro este detinuta de VW AG :D
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

adielec wrote:Ca fapt divers, marca Portaro este detinuta de VW AG :D
Pai da, ca Nemtii au fost hotarâti atunci sa cumpere ARO si tot ce apartine. În 1990 au fost la Câmpulung sa cumpere Uzina, dar au avut ghinion, au fost amenintati si li s-au servit parole "noi nu ne vindem tara". Vorbele astea trebuia sa mi le ascult de la un chiar de la un Grangur din Wolfsburg! În anul 2000 am fost la ei pentru motoare.
Ines
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ines »

Din cate stiu, au vrut sa cumpere si Dacia, tot pe atunci, dar interesele...agenturile straine...sau mai putin straine...
Nu stiu daca i-ar fi fost mai bine Daciei cu VW...ce stiu, este ca spre deosebire de ARO, Dacia a supravietuit, mai mult chiar...a scos tara din rahat in ultimii ani (Pardon my French!)...si ca, iata, dupa un parteneriat cu Renault de 10 ani...Dacia Logan a dat lovitura tocmai in Germania!
Bravo! %%- good luck
The old lady hasn't spoke it all!
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

Werner,hai sa nu judecam prea aspru pe romani,cat timp si voi germanii ati avut,aveti, nostalgiile celor din estul germaniei dupa perioada DDR!
adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by adielec »

Confirm ce spune Werner la faza cu "nu de vindem tara", o situ de la cineva care a lucrat acolo.
Si imi spunea faza asta tot prin 2000 cand Aro se mai producea. Mi-a mai zis ca nu mai are viata lunga uzina.

Legat de marci, o marca daca nu este folosita timp de 5 ani, detinatorul poate fi decazut din drepturi.
Bineinteles cu proces si toate cele.

Si mai e o chestie, cehii nu pot inregistra marca Aro in Cehia, pentru ca mai exista in alta tara membra UE o marca asemanatoare. Asta daca sunt aceleasi prevederi ca la noi (teoretic sunt pentru ca noi le avem decand suntem in UE). Faza tare e ca nici Ratiu nu o poate inregistra pentru ca mai exista inregistrata in Italia. :))

Asa ca din punct de vedere al OSIM-ului cehesc, AMC poate folosi marca Aro dar practic fara nici o garantie.
Repet daca legile sunt ca la noi.

Cea mai usoara metoda de a iesi din impas este ca cei din Romania sa cumpere marca Aro din Italia sau invers. Dar oricum lucrurile se complica. Sigur s-ar ajunge la proces pentru oricine ar dori sa inregistreze Aro in Cehia si daca nici AMC nu se da la o parte.

Daca as fi AMC as depune o cerere de marca. Doar cererea sa fie acolo chiar daca nu o obtin marca, e buna in cazul unui proces :).

Iar in cazul unui proces orice rezultat este posibil :D dar ai nevoie de dovezi clare.
dragospetres
Membru legendar
Membru legendar

Post by dragospetres »

-eu cu cehii tot nu sunt lamurit.Iata si un maniac ARO ceh ce ofera un ARO-superlong,parca nu tin minte la noi asa ceva:
http://manyjak.aro4x4.cz/?vstup=nova
P.S.AMC ofera ARO armatei cehe,pai ar trata armata cu ei contracte daca ar fi ilegalisti?!

Locked