aro 10.6

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
blue10
Incepator
Incepator

aro 10.6

Post by blue10 »

salutare si bine vam gasit.
mai nou sunt posesorul unui aro 10.6 pick-up fabricat 93 si inmatriculat in 2007 cu 17.000 km.
tehnic e ok... optic... corespunde cerintelor silvice si noroioase :) il foloses doar in weekenduri ploioase cu muuuult noroi
sincer nam habar de masinile astea si de structura lor..... de aceea va cer sfaturi si impresii despre acest model.
o problema majora pentru mine este ca 4x4 se tot decupleaza...?!?!?!ma poate ajuta cinevqa cu o ideie?
astept cat mai repede un raspuns pt rezolvarea problemei deoarece se apropie weekendu si....
"Heilig soll uns sein jede Mutter guten Blutes" H.H.

ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Re: aro 10.6

Post by ydaniel »

de unde se decupleaza 4x4?din MRL-uri?
blue10
Incepator
Incepator

Post by blue10 »

ydaniel wrote:de unde se decupleaza 4x4?din MRL-uri?

sincer nu stiu,saptamana trecuta a mers cineva cu masina si cand mi-lo adus inapoi imi zicea ca "tot sarea din 4x4" si de atunci si mrl-u stang e blocat,nu e nici p 2x4 si nici p 4x4 si nici nu-l pot invarti...
idei?
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

ai toate cauciucurile identice? daca nu apar tensiuni in tranmisie si o sa se si strice ceva pana la urma
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson

blue10
Incepator
Incepator

Post by blue10 »

cristi-devildnb wrote:ai toate cauciucurile identice? daca nu apar tensiuni in tranmisie si o sa se si strice ceva pana la urma
da,sunt identice si noi,abia au 200 km...

maine il scot pe teren si vad ce si cum...
acel mrl de la ce poate sa se blocheze?
blue10
Incepator
Incepator

Post by blue10 »

problema s-a rezolvat, mrl-ul ... lam rugat frumos cu un patent sa se invarte si... uite ca se invarte si e ok.

iar din 4x4 .... mie nu mi-a sarit. in schimb, cand apas pedala de ambreaj se aude un zgomot (huruit). se aude asa mai discret,nu tare ,dar se aude, ambreajul e nou p el si a fost schimbat in atelier profesionist nu in coltu blocului...
habar n-am ce poate sa fie...
Dan CHIRIAC
Administrator
Administrator

Post by Dan CHIRIAC »

Ar putea fi rulmentul de presiune.
ARO 244, an 1997, motor L25
ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011
mihai aro
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by mihai aro »

eu zic sa te inveti mai intai cu zgomotele, pentru ca un Aro (fie si un10 pe benzina) scoate tot felul de zgomote, asa ca intai invatate cu zgomotele si apoi cauta defectiuni (este o problema cand dupa ce conduci alte masini, un G un Jeep sau alte asemenea, conduci un Aro care scoate tot felul de zgomote nu pentru ca ar avea ceva, eu sunt invatat dar am patito pe la inceputuri cand auzeam si eu tot felu de zgomote) este doar o parere :-@ :-@ :-@
blue10
Incepator
Incepator

Post by blue10 »

neata si bine vam gasit din nou.
nu vreau sa incarc forumu cu thread-uri inutile asa ca.... aici o sa va bombardez cu intrebarile mele
ma poate ajuta cineva cu niste dimensiuni ale arcurilor din fata de pe aro 10.6 ? inaltime,diametru si grosime arc ?si eventual de la ce marca/model se potrivesc arcurile fata si cele lamenare din spate (preferabil ambele mai inalte)
amb13
Membru legendar
Membru legendar

Post by amb13 »

Dimensiunile arcului fata de Aro 10 sint:
-inaltime 340mm
-diametru exterior 13,5mm
-diametru spira 16mm
Acestea le-am masurat dupa o perche de arcuri date jos de pe masina, dar mai este un model mai inalte si cu spira mai groasa, cumparate de Mike de la Dragos de la Campulung, si care ii echipeaza acum masina. Poate ne spune el dimensiunile ca eu nu le mai stiu.
blue10
Incepator
Incepator

Post by blue10 »

amb13 wrote:Dimensiunile arcului fata de Aro 10 sint:
-inaltime 340mm
-diametru exterior 13,5mm
-diametru spira 16mm
Acestea le-am masurat dupa o perche de arcuri date jos de pe masina, dar mai este un model mai inalte si cu spira mai groasa, cumparate de Mike de la Dragos de la Campulung, si care ii echipeaza acum masina. Poate ne spune el dimensiunile ca eu nu le mai stiu.
Ms mult de tot
^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^

despre spate?? nimeni nimica ?

am gasit antamplator 2 arcuri 415 mm inaltime , diametru 130 mm si diam.spira 20 sau 21.
.... omor planetarele din fata cu ele? daca nu sau numai un pic sau pe parcurs... nu ma intereseaza, atunci tre sa aduc si spatele la ecest nivel ,adica... un plus de 75 mm , cum?
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

daca pui arcurile alea lungi o sa iti stea amortrizoarele intinse la maxim si fata va fi foarte rigida, 20mm in loc de 16... pune t amortizor de papuc si daca nu esti multumit faci doua inele la strung care le montezi intre amotrizor si taler. astfel nu modifici indicele de elasticitate al suspensiei. daca ai si spatele lasat mai bine schimbi arcurile sau le springuiesti. are un coleg pe forum arcuri in stare buna cu 100 lei. si daca totusi vrei sa o ridici mai mult, cumperi sau faci distantier intre punte si arc si bride mai lungi cu 20mm. daca mai pui foi s-ar putea sa nu mai flecteze bine. oricum masinile de teren mai noi au 3-4 foi nu 9.
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
amb13
Membru legendar
Membru legendar

Post by amb13 »

Ce te intereseaza la spate? ca sa-l ridici ai doua solutii, ori springuiesti arcurile, ori mai adaogi doua , trei foi, eu asa am procedat la al meu, iar Mike le-a springuit pe ale lui, vezi la posturile respective, si sa gasesti multe chestii interesante. a mea de exemplu , pe fata,are 23 de cm de la roata la aripa, cred ca este mai mult decit suficient, si nu are decit arcuri noi, telescoape noi si T de papuc diesel.Pe spate am arcuri noi noute la care am adaugat inca doua foi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Cristian1
Membru de elita
Membru de elita

Post by Cristian1 »

Cat de mult merge ridicat pe fata ? Au vreo limita sau este bine sa te opresti cand planetara sta sub un unghi urat. Daca se adauga si inel sub arc si T-eu mai trebuie alte amortizoare mai inalte care sa nu stea prea intinse ?
NO LIMITS, NO RULES, NO ROADS
cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

smecheria este ca atunci cand inalti din t se lungeste si amortizorul. si pana in 2 cm in inel cu cred e problema, depinde cum stau basculele acum

Post Reply