Modificare 324

Suspensii, frane, directie, roti. Tipuri, modificari, reparatii.

Moderators: mariusjaz, socratee

axxel4you
Membru legendar
Membru legendar

Re: Modificare 324

Post by axxel4you »

Arata promitator! Spor la munca in continuare .

SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Mai ,,doi si-un sfert " ce te ascunzi asa...??!!! Lasa ca iti facem noi publica figura si functia  si spunem si prietenei sau sotiei cati bani bagi tu in masina... ;))

Si stai linistit ca nu suntem site de matrimoniale ...si oricum noi te placem... :-*
razvy
Membru legendar
Membru legendar

Post by razvy »

frumos frumos a iesit mai ai putin de lucru oricum e super  %%- good luck
aro 10,4 power by renault 1,9 diesel 5 trepte 4x4 dif blocabil spate
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

"Mai ,,doi si-un sfert " ce te ascunzi asa...??!!! Lasa ca iti facem noi publica figura si functia  si spunem si prietenei sau sotiei cati bani bagi tu in masina... )"

;D pai deja aveti nr. meu de tel., deci se poate afla si adresa si nu numai... acu daca vreti mai multe mai trebuie sa mai si sapati lol

Cit despre bani sunt inca placut surprins de faptul ca nu au fost chiar f. f. multi cheltuiti .... inca $-) . Pe de alta parte idei as cam avea si cam stiu pe unde sa mai captusesc "camionul" dar cu timpul stau cam prost.
Last edited by smihnea on 13 Jan 2009, 19:02, edited 1 time in total.

smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

Azi dupa ce in weekend am iesit putin cam mult pe drumurile patriei - prin zona Zlatna spre Bucium dar din pacate m-am incurcat prin drumurile "comunale" - drumuri care cu putin noroc se pot folosi intr-o vara secetoasa !!!- si am ajuns tot in Zlatna cu ajutorul Domnului si al minunatiei de masina care m-a adus acasa - nu putea fi decit ARO - - am desfacut din nou cutia si am facut-o brici ca merita fiecare sacrificiu si banut investit!!!

Mda precum am spus m-a pus necuratu' sa ma duc prin munti - bineinteles cu treaba  dar nu atit de multa incit puteam sa stau linistit acasa-. Intii si intii am fost ceva mai sus de lacul Iezer - Ighel - o minunatie de mers mai ales vara la un gratar - raiul pe pamint (poza 1) - pina la lac drum acceptabil dar mai sus... namol de la tafuri cam pina la jumatea rotii dar am urcat pina unde nu a mai fost drum intarit ci doar o poteca acoperita cu ceva lut care ma invins - eu incercam sa urc dar masina aluneca usor in spate... am renuntat si am luat-o la pas ca nu mai era mult pina in virfu dealului unde trebuia sa ajung (poza 2)... Ok si pt ca nu era decit 2:30 ceasul, am hotarit sa mai inspectez doua locatii una linga Runc si alta linga Bucium... Ma uit pe harta si ce bine ma simteam ca era drum marcat... vai de curu meu dar era sa inoptez cu lupii...

Asa si in necunostinta de cauza o iau frumos inapoi, ajung la Zlatna si merg spre Runc - amu intreb si eu pe cine intilnesc - Bade se poate ajunge in Runc? Dar in Bucium? raspuns incurajator... dar nu cred acum ca oamenii au mers vreodata cu masina pe acolo... mai ales iarna!!!

Asa si ma incumet si merg si trec de mocirle si de noroi si urc si mai trec de un piriias care a rupt drumul si mai dau citiva bolovanasi la oparte si un bradut care bloca drumul si ce surpriza ajung in Runc... e a fost greu dar mai era conform hartii putin pina la Bucium si nu era decit 4:30 - ma gindeam ca sigur ajung intr-o ora si inca pe lumina... si o iau vitejeste in sus pe drum... si iar bolovani si brazi si urme de taf pline cu gheata care se mai spargea si tot usor cu reductorul cuplat si intr-a  dou-a si cind s-a spart un zai mi-am zis ca nu e de gluma (avea 3 m lungime, 1 latime si vreo 40 de cm grosime si cind s-a ridicat in fata masinii am zis ca vine avalansa) , dar am trecut si cu gindul ca nu mai e mult am mers mai departe... poza 3...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by smihnea on 12 Feb 2009, 02:25, edited 1 time in total.
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

poza 2
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

o floare la 1200m iarna
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

poza 3
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

si uite asa am ajuns pe virful dealului acela insorit... unde era o bifurcatura si am optat sa ma duc pe drumul cel mai bun - proasta alegere
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

... si am mers pe "drumul principal"... Credetima ca nu mia mai ars de poze ca imediat ce am luat prima curba am inceput sa cobor si am ajuns pe partea nordica a dealului unde din cauza zapezii nu a mai fost cale de intoarcere... si dupa ce am coborit barbierind zapada si spre surprinderea mea nu am ramas suspecdat ca bineinteles sub zapada erau "ogase" a inceput aventura nedorita si nu mai putin de 20 de km de drum rupt, gheturi rupte radacini de copaci si trecut dincolo de limita... Sincer nu am crezut ca mai ajung in civilizatie cu masina pina la vara!!! Dar Aro nu e masina e tanc... a trecut de citeva ori peste obstacole de gheata de cel putin juma de metru, am intrat in piraie tot la fel de adinci (s-a spart gheata) si a iesit, am mers cu juma de roata prin propastie de nu era nici o mirare sa o pun pe-o parte dar - aici am avut realmente noroc!!! - nu am pus-o. Dragi colegi sincer nu am crezut ca masina asta poate asa ceva!!! indiferent cit de inalt sau de adinc era obstacolul nu s-a dat batuta si nu a scrisnit deloc!!! Din povesti am crezut ca se rupe dar a rezistat si ma adus teafar acasa...

Acum pot spune cu mina pe inima ca nu imi pare rau ca am luat-o si ca am bagat bani in aceasta ciudatenie de masina - nu de alta dar o masina normala nu avea sanse sa treaca pe unde a trecut asta!!!

A... si drept multumire a doua zi am iesit iara mai pe linga casa - mult mai light... dar mai frumos !!!

P.S. am inspectat masina si nu are nici un defect, inca odata jos palaria pt ARO !!!
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

Zilele trecute am pus adaosuri sub arcuri... a mai crescut 3 cm si anul asta...
florin 34
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by florin 34 »

dar ce bine arata masina asa!!
dar cum ati ridicat-o de fata?? ma omoara si pe mine cum arata lasata in fata! ma gandesc ce sa fac sa fie masina dreapta, paralela cu solul!
iar cauciucurile acelea matador, se pot pune pe rotile de aro?
ce dimensiuni au?
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

... inca nu am pus pozele recente... ;D

deci apropo de ridicat:
1- adaos de bucsi intre caroserie si sasiu (in fata cam +2cm cu pierdere spre 0 in spate)
2- ridicat arcurile fata cu 3 cm - sudat suport pe bascula (vezi inaltare aro ... parca - acolo apar si pb pe care le-am avut!!!)
3 - ca tot a venit iarna saci cu nisip in bena (vreo 150 kg) - rezultate excelente pe zapada si gheata si plus 2 cm in bot :D
cauciucurile sunt AT normale - 235 ...r15
florin 34
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by florin 34 »

asa deci!
dar am pus si eu ceva greutati in bena! am un fel de bolovan mare, de vreo 200kg! s-a lasat ceva pe spate atunci!
trebuie neapartat sudura? e greu de realizat?
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

ai grija cu bolovanul ca daca se misca sau nu sta centrat ai pb. la frinare si la caroserie

da trebuie sudura - altfel iti ies arcurile din oale... operatiunea nu dureaza mai mult de 7 ore daca ai presa de arcuri. Ref. la inaltarea arcurilor vezi mesajele mele de la topicul Inaltare Aro 244 (pag. 3)

Succes!!

Post Reply