Inaltare ARO 244

Suspensii, frane, directie, roti. Tipuri, modificari, reparatii.

Moderators: mariusjaz, socratee

George
Administrator
Administrator

Re: Inaltare ARO 244

Post by George »

maiden wrote: ...."S-AU " rupt pana la urma?!
SAU rupt S-AU nu?! SAU cum o fi...  :-??
:P
ARO CLUB ROMANIA

George
Administrator
Administrator

Post by George »

nat wrote: Scuze ca deranjez dar credeam ca stiti sa cititi lucruri bune nu povesti. PA si la revedere!
hooo bre,nea viorele...  :P
nu deranjezi pe nimeni,da' cand te ambalezi matale la scris,mai scapa virgulele si punctele nepuse... si cand o fraza n-are cap si n-are coada,e mai greu de inteles. plus ca nu toata lumea se pricepe la mecanica,dar vrea sa priceapa ceva de pe aici. pricepi matale cum sta treaba?!
:)>-
ARO CLUB ROMANIA
georgenis
Membru de elita
Membru de elita

Post by georgenis »

Nu merge foarte mult inaltat in fata din arcuri, deoarece vor sta planetarele mai inclinate si se vor duce destul de repede crucile care si asa nu au viata lunga in exploatare offroad si sunt cum sunt.
amicul
Membru de elita
Membru de elita

Post by amicul »

Spor la treaba. Sa-mi spuneti si mie cum ati reusit sa faceti si cum va simtiti in masina. Si sper sa nu va iasa cardanele din culaje  ;D
Aia de la RAR nu sunt prosti degeaba cind spun ca modificarile trebuiesc facute de o firma autorizata, ca asa le face oricine la colt de strada.
"Cine a pus carciuma in drum,
ala nu a fost om nebun"
SUBIECT INCHIS PT MINE
Prietenia este la fel ca banii, este mai usor de facut decit de pastrat

cristi-devildnb
Membru de elita
Membru de elita

Post by cristi-devildnb »

amicul wrote: Aia de la RAR nu sunt prosti degeaba cind spun ca modificarile trebuiesc facute de o firma autorizata, ca asa le face oricine la colt de strada.
SUBIECT INCHIS PT MINE
vai de capul alora care mi-au montat mie instalatia gpl, cu fire neizolate, siguranta fuzibila legata cu banda de conducta de frana, gazu intra prin teava de la filtrul de aer, cablurile lasate sa nu mai umbli la nimic, unul din ei a incercat de trei ori sa gaureasca sasiul sa monteze o electrovalva si pana la urma a pus-o pe caroserie, lipita de baterie, au uitat sa lege masa la plaman si au ars o unitate de comnda, nu mai zic
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma. R.W.Emerson
SERGHEI
Banat
Banat

Post by SERGHEI »

Uite cum vreau sa arate masina mea la final...(poate fara Troliu)...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ady
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Ady »

Intervin si eu cu ceva....ar mai fii o solutie pt marirea cursei pe fata...modificarea suportului pe care e prins tamponul si pe care se sprijina bratul inferior. Adik mutarea acestuia mai jos si astfel o sa aiba o cursa mai mare ...dar e putin mai mult de munca si in cazul in care se face acest lucru e posibil ca planetara sa atinga bratul inferior cand acesta coboara la maxim plus ca trebuie arcuri si telescoape mai lungi, deci e mai greu.....oricum cine a zis pe aici ca se lasa fata cu orice arcuri ai pune...nush poate asa o fii dar eu am arcuri de 19 pe fata si cred ca are o distanta mai mare de 2-3 cm intre tampon si bratul inferior si asta acum dupa mai mult de un an de cand le am puse pt ca inainte era mai mica distanta. Cred ca cea mai buna solutie ar fii schimbarea cu niste roti de diametru mai mare. 
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

SERGHEI wrote: Uite cum vreau sa arate masina mea la final...(poate fara Troliu)...
Jantele sunt fabricate de Firma "Excentric". Am cautat mult jantele astea, nu le mai gasesc. Cred ca mai sunt disponibile decât în USA....!  :-[
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

Am ridicat si eu suspensia fata (cea din spate e deja prea sus :D ) prin inaltarea oalelor inferioare ale arcurilor ( platbanda sudata de oale cu latime de 3 cm) si prin adaugarea de banda cauciucata. Am introdus banda de 3.6 cm si prin comprimare a ajuns la o ridicare de putin peste 3cm. Pot spune ca masina s-a mai indreptat si efectul e semnificativ dar... parca se putea si mai bine.

La efectuarea operatiunilor trebuie avut grija ca in momentul punerii arcurilor la loc, acestea sa se puna in pozitia lor si nu aleatoriu. Dupa terminare trebuie facut unghiul de fuga (la cineva care se pricepe la ARO ca are anumite particularitati si mecanicii de masini obisnuite nu vor reusi sa faca lucru de calitate).

Operatiunea e destul de ieftina si rapida - aproape o zi de munca. Cred ca vor fi mai multe zile de munca daca cumva pe viitor va trebui sa se schimbe arcurile :P

Ref. la anumite probleme ref. la amortizoare sau la planetare - nu se confirma la o inaltare rezonabila. Spun rezonabila ca cei 3, cm obtinuti nu sunt reali datorita faptului ca arcurile mele au 10 ani (si evident s-au lasat in timp) si datorita motorului de BV care parca e din plumb.
Mircea Ardelean
Membru de elita
Membru de elita

Post by Mircea Ardelean »

SERGHEI wrote:Uite cum vreau sa arate masina mea la final...(poate fara Troliu)...
Si pe urma zici matale ca o bagi la noroaie... :-j
smihnea
Membru
Membru

Post by smihnea »

Am mers putin cu ea si au aparut problemele... adica nu am putut sa modific unghiul rotilor atit cum as fi vrut si datorita realizarii sasiului, conf. normelor ISO 9001 ale Aro Campulung, am ajuns in situatia in care intr-o parte imi freaca arcul de roata - nu mai am de unde sa reglez unghiul de cadere al rotilor.

Pt. cei ce doresc sa faca inaltarea sugerez ca oala arcului sa fie bagata mai in interior decit cea originala sau peste dar introduse distantiere "taiate" in unghi asa incit suportul arcului sa fie paralel cu pamintul - cred ca nu mai freaca. Mai este o solutie ce presupune frezarea basculei superioare dar nu stiu cum se realizeaza.

Ca rezolvare a problemei mele: am sa incerc sa realizez flanse distantatoare pentru roti - cam de 0.6 cm si astfel cred ca scap de frecare.

Post Reply