Faruri la Aro 24x

Suspensii, frane, directie, roti. Tipuri, modificari, reparatii.

Moderators: mariusjaz, socratee

Post Reply
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Faruri la Aro 24x

Post by Werner »

Cu lumina se poate rezolva foarte usor! Exista becuri halogen cu soclu de Bi-lux (cum are ARO). Asta este varianta mai scumpa (pentru mine, ca nu am alta posibilitate). Din câte am înteles, în România exista un "adaptor" cu care se prinde becul halogen în farul normal de ARO. Poate îti da cineva care a facut modificarea o idee unde se gaseste asa ceva.

alex
Membru legendar
Membru legendar

Re: grupuri

Post by alex »

nu se gaseste adaptorul acela decat daca ai noroc. eu caut de mai bine de un an becuri mai bune sau adaptor.

am schimbat farurile cu unele vechi de dacie pentu ca cele "noi" cumparate din vitan erau niste mizerii. asta a mai inbunatatit.
daca as gasi niste becuri mai de doamne ajuta ar fi tare bine..... :-??
happily mending an Aro 320 D127
adriathica
Incepator
Incepator

Post by adriathica »

Si eu care ma gandeam la faruri de tractor!! Oare or fii bune?
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Re: Faruri la Aro 24x

Post by tudop »

Wesem (PL) produce faruri pt Dacia, din catalogul lor pareau faine, au soclu H4, protectie de cauciuc sa nu ma intre apa, etc.. Problema ca nu avem importator in Ro pt Wesem, eu am luat niste proiectoare din Deva, dar aia aduc via Ungaria.... si cu faruri de Dacia nu se deranjeaza.
Adaptoarele alea sunt niste mizerii de saibe de plastic, nustiu de ce nu se mai gasesc, cred ca turcii le-au inventat, dar vad ca nu le mai aduce nimeni..
Eu am luat 2 faruri Elba de faza scurta si am recuperat inelele pt H4 de la farurile vechi + becuri Osram Silverstar... acum am lumina decenta.

LE: uitati si linkul de la polonezi: http://shop.wesem.com/3/headlamps?sess_ ... 092d63bc1d

Fac si proiectoare foarte faine, pacat ca e greu sa pun mina pe ceva de-a lor...

adielec
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by adielec »

Faine jucariile polonezilor. In Germania nu au distribuitor?

Faruri mai fabrica (teoretic) Elba Timisoara http://www.elba.ro/index.php?page=shop. ... =8&lang=ro

Referitor la adaptor, despre asta e vorba? http://www.accesorii-auto.ro/?page=shop ... 19e8c14ee&
tudop
Membru de elita
Membru de elita

Post by tudop »

Da, ala e inelul adaptor... si Elba cred ca mai fabrica faruri, ca eu mi-am luat asta vara o pereche noi. Sunt cu lentila de plastic, dar lumineaza mai bine decit cele de bazar... si mai ai avantajul ca plasticul nu se sparge cind dai printr-o balta cu apa rece ;D
Werner
Aro Club Romania
Aro Club Romania

Post by Werner »

Merci, Tudore! Am gasit un Site de Wesem Polonia într-o germana de te dor maselele ;D , dar asta nu este o problema! Vad ca au preturi decente, o sa iau contact cu baietii, sa vedem fel de sistem de bec au. Halogen, sau Bi-lux?

http://shop.wesem.com/de/searchapp/Samo ... RO/200/244
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Cumparat in urma cu 7-8 luni faruri romanesti produse la ELBA. Au intradevar "lentila" din plastic dar acesta nu este un impediment .
Folosesc becuri H4 de 55/60 W .faza are montat in circuit relee .
Lumina este extraordinara si daca farurile sunt corect reglate totul este OK.
Inainte de montare am defacut firele de " masa" le-am curatat,uns cu vaselina si pus la loc cu suruburi noi,dupa ce am facut aceeasi treaba si in locul de prindere .
pentru protectia farului am dat pe partea din spate cu vaselina -un strat generos .
de curand si Dan a pus la torpilo' faruri identice cu ale mele si are lumina la fel de buna si alba ca la mine .
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

adriathica wrote:Si eu care ma gandeam la faruri de tractor!! Oare or fii bune?
ar trebui sa ne precizezi ce fel de faruri ai pe masina , cu toate ca am impresia ca ai doar 2 faruri cu diametrul de 170 mm
astea lumineaza bine daca au oglinda OK si daca au conexiunile -electrice facute cu simt de raspundere
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
amb13
Membru legendar
Membru legendar

Post by amb13 »

Inele adaptoare erau prin Vale, am cumparat si eu la 1 leu bucata. saptamina viitoare o sa caut sa vad daca mai exista pentru cei interesati.
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Hai bre ce umblati cu inele si alte dracovenii din astea !?
cu putina rabdare , indemanare si atentie le faceti singuri !
desfaceti flansa cu picioruse 3 la numar de pe becul H 4 model west si o inlocuiti cu flansa de la becul romanesc -cositorita pe soclu .
singura problema este sa lipesti flansa exact in locul celei scoase -aia cu picioruse dar mai ales trebuie sa fiti atenti la pozitionarea filamentelor .
studiati si priviti cu atentie becul si apoi treceti la treaba
SUPCESURI ! ;D
ps ce am scris am facut eu ,nu din ce am visat sau auzit la altii !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
amb13
Membru legendar
Membru legendar

Post by amb13 »

Baciule, am spus pe alt post ca esti dibaci, dar asta nu este valabil pentru toti oamenii, asa ca este mult mai simplu sa pui inelul acela,operatiune ce dureaza 2 minute decit sa te chinui sa desfaci si sa cositoresti 2 becuri.Oricum mersi de sfat. :)>-
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

amb13 wrote:Baciule, am spus pe alt post ca esti dibaci, dar asta nu este valabil pentru toti oamenii, asa ca este mult mai simplu sa pui inelul acela,operatiune ce dureaza 2 minute decit sa te chinui sa desfaci si sa cositoresti 2 becuri.Oricum mersi de sfat. :)>-
2 minute !
ai dreptate aici dar ce faci cu mana ta nici dreacu nu mai strica :-j :-j :-j
in plus am inteles ca inelele ale nici pre "luminate " nu sunt
pretul este intradevar super !
dar daca se topeste cand iti este lumea mai draga ce te faci !
[-O< [-O<

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

exista becuri cu halogen facute in romania si in afara de calitate care sa aiba soclu tip 45t.adica cel care intra fara nici un inel adaptor.
inel adaptor cam intre 1 si 3lei/buc.
eu recomand:philips extreme power 55/60,costa cam 65-70lei 1 bec,pt varianta mai ieftina bec cu halogen 55/60w facut la selum care costa 8lei.
psycho
Incepator
Incepator

Post by psycho »

pentru 4 ochi, incercati farurile de BMW E30/32/34 cu sticla clara, exista si varianta custom pentru mofturosi dotate cu "eingel-aiz" si xenon.

http://www.okazii.ro/catalog/38057866/f ... ml#galerie

pentru o galerie mai detaliata cautati pe "gugal"
Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!
Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul si apoi iti spune care era lectia.

Post Reply