Directie Aro Camioneta

Probleme, modificari, reparatii.

Moderators: costy84, socratee

Post Reply
Fane
Membru Devotat
Membru Devotat

Directie Aro Camioneta

Post by Fane »

Salut
Cumnatul si a luat o camioneta anul trecut intr o stre foarte rea. In doua saptamani de efort am pus o pe picioare. Cele mai grave probleme au fost la directie(capeti de bara,semicaseta de directie,caseta de directie,pivoti sus jos,...) si la transimisie cutia de viteze(sarea din toate vitezele)atat cutia cat si reductorul,dar sau rezolvat.
Un lucru nu am putut rezolva sa mearga directia usor si s o ridic putin de bot ca este tare joasa. :-L
Eu stiu ca aro 320 are pe fata arcuri de 19 dar nu am gasit nici unde. Camioneta are in prezent arcuri de 18 si din cauza asta merge greu directia.De vreo luna a inceput sa sara iar cutia si reductorul.Grupuri are 11/41 aproape noi ca cel la care a fost camioneta le pus noi pe amandoua.Eu caut acum grupuri de tras 7/31, 7/33, 7/36, o combinatie dintre cele trei sa ii pun deoarece in off road nu iti trebuie viteza ci tractiune.
Dati mi o mana de ajutor cu sfaturi cum fac directia sa mearga mai usor si cutia de viteze sa nu se mai strice asa repede.
Aceasta este camioneta despre care va vorbeam.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Aro 243

George
Administrator
Administrator

Re: Directie Aro Camioneta

Post by George »

Fane wrote:Eu stiu ca aro 320 are pe fata arcuri de 19 dar nu am gasit nici unde. Camioneta are in prezent arcuri de 18 si din cauza asta merge greu directia..
orice ARO 24 si 32 cu motor BV are arcuri de 19, restul avand de 18. probabil ai avut alta motorizare din fabrica, sau au mai fost schimbate si cine le-a pus n-a stiut.
ARO CLUB ROMANIA
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

Din ce am invatat pana acum referitor la ARO in general si la 320 in special - aici ma voi referi doar la directie iti pot spune urmatoarele:
-foloseste anvelope bune - adancimea profilului sa fie de cel putin 5 mm
- presiune in anvelope minim 3.5 bar
-pivoti si capete de bara cat mai buni
- gresaj ori de cate ori ai ocazia
-unghiuri corespunzatoare
-ulei in caseta si semicaseta
- mai este o problema de care mai toti uitam dar care totusi are influenta negativa asupra directiei ; gresarea culisantelor cardanelor de la puntea fata.
-am sa-ti mai zic una asa ca nu ma pot abtine : repartizarea greutatii-incarcaturii in bena influenteaza mult efortul la manevrarea directiei
si pentru a incheia ma gandesc sa tragi de fiare.lemne ,bolovani vreo 10 min inainte de plecarea in cursa - glumesc ;D
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
amb13
Membru legendar
Membru legendar

Post by amb13 »

Pe linga tot ce a povestit Baciu iti recomand si un volan cu un diametru cit mai mare, o sa ai alta priza cind tragi de el, fata de unul mai mic.

Fane
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Fane »

Multumesc ptr sfaturi.
Se poate sa fi avut alta motorizare nu stiu.
Aproape toate sfaturile spuse mai de baciudibaciu sunt facute.
Saptamana asta merg la cineva sa vad niste arcuri si niste grupuri 7/31 :) sa vad cei cu ele si poate le iau sa le pun. :D Apoi niste cauciucuri de tractor pe 16 sa vad pe unde gasesc. :-??
Aro 243
Fane
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Fane »

Azi am facut revizia pe fata la aro 320.Ce imi pare foarte rau ca nu am gasit si arcuri de 19 sa ii pun sa o ridic de fata,dar poate da domnul sa gasesc ^:)^ .Am cumparat de asemenea niste cauciucuri pe 15 de iarna ''beton'' cu 220 lei si garantie un an.Am sa revin maine cu poze. :)
Aro 243
George
Administrator
Administrator

Post by George »

ce dimensiune ai luat anvelopele? inteleg ca pe 15...dar cat?
ARO CLUB ROMANIA
Fane
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Fane »

Astazi am inlocuit apa cu antigel,si am facut si niste poze
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Aro 243
Fane
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Fane »

Altele
Aro 243
Fane
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by Fane »

Aici am bagat antigel.Am uitat sa va spun ca am pus si intermediar nou. \:D/ \:D/
Aro 243
George
Administrator
Administrator

Post by George »

ce vrei sa ne spui cu pozele la gume? ca nu ai luat dimensiunea corecta?! si ca ai luat unele mai mici? ;D
ARO CLUB ROMANIA
baciudibaciu
Membru legendar
Membru legendar

Post by baciudibaciu »

George wrote:ce vrei sa ne spui cu pozele la gume? ca nu ai luat dimensiunea corecta?! si ca ai luat unele mai mici? ;D
lasa bre ca E bune si asa umpic mai mititele . Bine ca E noi .
Cu omul nescolarizat ,te certi putin si ai scapat,dar duci o lupta infernala cu PROSTUL care are scoala !

ARO 10-4
Renault Kangoo 15 dci
Mercedes W123 200d
ydaniel
Membru legendar
Membru legendar

Post by ydaniel »

antigelul de Direct srl e cam slab >:(
da e ieftin...
eu recomand de Policolor si Chimopar.preturile incep de la 12lei/litru.
sa sti pt data viitoare 8)
drum bun!
alex
Membru legendar
Membru legendar

Post by alex »

am luat chimopar in b, la 5l borcanul , se dilueaza 1:1 cu apa si se obtine solutie de -35 grade (specificatia etichetei).
50 ron borcanul de 5 l.

cu 75 ron rezolvati un sistem de racire de bv.
happily mending an Aro 320 D127
cab_512
Membru Devotat
Membru Devotat

Post by cab_512 »

Fane wrote:Azi am facut revizia pe fata la aro 320.Ce imi pare foarte rau ca nu am gasit si arcuri de 19 sa ii pun sa o ridic de fata,dar poate da domnul sa gasesc ^:)^ .Am cumparat de asemenea niste cauciucuri pe 15 de iarna ''beton'' cu 220 lei si garantie un an.Am sa revin maine cu poze. :)
Asta e profil de noroi pentru iarna nu prea merg,daca esti cu ele pe ghiata poate sa iasa b-( .

Post Reply